به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»علی اصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح وزیر علوم اظهار داشت: در خصوص بحث استیضاح مطالبی که نمایندگان مطرح کردند، باعث شد زمان محدودی برای من باقی بماند. من جزو کسانی هستم که در رأی اعتماد برای رأی آوردن آقای فرجی دانا تلاش کردم و خود او نیز شاهد این موضوع است.
وی ادامه داد: منتهی فرآیندی که پیش آمد و به واسطه آن بیش از شش ماه بالاخص در 4 ماه گذشته حداقل بنده در شش جلسه حضور داشتم و در این جلسات از مجلس شورای اسلامی، رئیس مجلس و روئسای فراکسیون ها حضور داشتند، بحث ما مباحث دیگری بود ولی به یکباره صدیقی معاون دانشجویی وزارت علوم مصاحبهای را مطرح کرد که سه هزار بورس غیرقانونی در دولت گذشته انجام گرفته است.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: کمیسیون آموزش درخواست کرد تا وزیر علوم در کمیسیون حضور یابد و توضیحاتی ارائه کند. اما آقای وزیر حضور نیافت ولی آقای صدیقی در کمیسیون حاضر شد و کمیسیون نیز مسئولان سابق امور دانشجویان را دعوت کرد و در همان جلسه مشخص شد که وقتی آقایان گزارش دادند که افرادی زیر معدل 14 و 16 بورسیه شدهاند، همان مسئولین قبلی نیز اعلام کردند که شورای مرکزی بورس (شورایی که براساس قانون مجلس تشکیل میشود) در همه دولتهای گذشته مصوباتی دارد که مصوبات آن باید مدنظر قرار گیرد.
زارعی گفت: در پی این ماجرا کمیسیون آموزش مجلس کمیتهای را تشکیل داد و دو جلسه در سازمان امور دانشجویان تشکیل شد و بنده نیز دو روز برخی از پروندهها را از نزدیک مطالعه کرد. از اول هم معلوم بود که لیستهایی که تنظیم شده با عجله تنظیم شده است. در جلسه اول قرار شد که لیستها کامل شود چرا که فقط نام و نام خانوادگی درآن درج شده بود و اطلاعاتی از بورسیهها در آن وجود نداشت.مسئولان وزارت علوم پذیرفتند که این لیست را برای جلسه آینده به صورت کامل آماده کنند.
وی ادامه داد: در همان جلسه نیز مطرح شد که چرا شما گفتید فرزندان مسئولین و این خبر در سایتها منتشر شد؛ آنها گفتهاند که این کار را نکردیم. بلکه دستگاههای نظارتی این خبر را در سایتها منتشر کردند. ما گفتیم پروندههای این افراد را بیاورید تا ببینیم ولی آنها استنکاف کردند. اما در جلسه دوم ابتدا پروندههای مسئولین آن هم تعداد محدودی را آوردند. زمانی که ما این پروندهها را مشاهده کردیم در هیچ کدام موضوع خاصی نبود و دوستان نیز مدعی بودند که ما چنین ادعای نکردیم فقط در یکی از پروندهها، فرزند یکی از روسای دانشگاهها، یک سال سنش بالاتر بود و ما نیز در پرونده ملاحظه کردیم که آیا کارت پایان خدمت دارد یا ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه مسئولان وزارت علوم در جلسات بعدی لیستهای ارائه شده را اصلاح کردند براین اساس که مصوبه شورای مرکزی بورس که مسئولان قبلی مدعی بودند آنها را اعمال کردهاند، لیستها را بازنگری کنند و به کمیسیون آموزش مجلس ارسال کنند؛ در مجموع مدیرکل امور بورس وزارت علوم نامهای را خطاب به بنده به عنوان مسئول کمیته ارسال کرد، گفت: مصوبات کمیسیون قبلی که ما اعمال کردیم، نتیجهاش در خصوص معدل وضعیت تبدیل به خارجها اینگونه شده که از 22 نفر سال 86، چهار نفر شده است و از 213 نفر به 34 نفر تبدیل شده است.
زارعی یادآور شد: در مجموع تمام ادعای مسئولان وزارت علوم به 190 نفر کاهش پیدا کرد که اگر مصوبات شورای مرکزی بورس اعمال شود کمتر از یک دهم تقلیل پیدا میکند؛ این نامه خطاب به من نوشته شد که کسانی که افزایش سن دارند 500 نفر هستند.
وی اظهار داشت: در خصوص بورس خارج گفته شده که 729 نفر بودهاند که اگر این ملاحظات را اعمال کنیم به 43 نفر کاهش پیدا میکند و گفته شد که هزار و 11 نفر مربی هستند که در این مباحث وجود ندارند؛ لذا به استناد اظهارات مسئولان عدد سه هزار نفر واقعیت ندارد ضمن اینکه ما معتقدیم هر کسی تخلف کرده است باید با وی برخورد شود.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: ما در این خصوص ادعا داشتیم چرا فضا را خراب میکنید و چرا در سایتها درج میکنید که بورسیه اقوام و آشنایان نمایندگان مشکل پیدا کرده و میخواهند از بورسیهها به عنوان ابزار استیضاح استفاده کنند.
زارعی در پایان سخنانش گفت: در خصوص بنده اعلام کردند که دو تن از برادران زارعی بورسیه هستند. من اعلام کردم که با هرکسی که تخلف کرده باید برخورد صورت گیرد؛ من سه برادر دارم که یکی از آنها در ابتدای انقلاب شهید شد و دو تن از برادرانم بازنشسته شدند و اصلا دانشگاه نرفتهاند. چرا باید چنین فضایی فراهم شوند و چرا باید در خصوص برخی نمایندگان که قبل از دوره نمایندگی بورسیه داشتهاند و وقتی وارد مجلس شدند بورس داشتهاند و هم اکنون بورس خود را متوقف کردهاند، این فضاسازیها انجام گیرد. این شیوه بداخلاقی و روش ما را به این نقطه رساند که باید بحث استیضاح را پیگیری کنیم.