به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ دانشگاه گیلان با کمبود شدید امکانات خوابگاهی روبروست و این قضیه هر سال با توجه به افزایش ظرفیتها بیشتر نمود پیدا میکند.
این نکته که دانشگاه قادر به اسکان دانشجویان نبوده و هیچ گونه امکانات خوابگاهی ندارد، در دفترچههای راهنمای انتخاب رشته سازمان سنجش نیز به چشم میخورد.
دانشگاه گیلان در حال حاضر با ۱۰ دانشکده، یک پردیس بینالملل و یک پژوهشکده، با بیش از ۴۰۰ عضو هیات علمی و حدود 18 هزار دانشجو یکی از بزرگترین مراکز علمی شمال کشور محسوب میشود. تعداد رشتههای فعال در این دانشگاه در حال حاضر برای مقطع کارشناسی ۵۰، کارشناسی ارشد ۷۳ و دکتری ۳۷ عدد است که دانشجویان در قالب دوره های روزانه، شبانه و بینالملل در آن مشغول به تحصیل هستند.
طاهری، مسئول اداره خوابگاههای دانشگاه گیلان در این خصوص گفت: بصورت کلی این دانشگاه چند خوابگاه در اختیار دارد که بزرگترین آنها خوابگاه میرزاکوچک پسران با ظرفیت حدودا 1750 نفر داخل پردیس اصلی دانشگاه و خوابگاه شهید کریمی دختران در خارج از پردیس با ظرفیت حدود 1500 نفر است که البته خوابگاههای دیگری هم با ظرفیت کمتر وجود دارد.
وی افزود: در صورت عدم وجود ظرفیت خوابگاهی امکان استفاده از خوابگاههای خودگردان توسط بخش خصوصی در سطح شهرستان رشت وجود دارد که دانشجویان می توانند از این خوابگاهها استفاده کنند.
مسئول اداره خوابگاههای دانشگاه گیلان گفت: در سالهای گذشته خوابگاههای خودگردان تحت ضوابط دانشگاه گیلان و با نظارت دانشگاه اداره می شد؛ اما امسال دستور العملی آمده مبنی بر اینکه همه خوابگاههای خودگردان باید تحت نظر صندوق رفاه دانشجویان تهران اداره شوند.
طاهری تصریح کرد: ما در حال رایزنی هستیم که این دستورالعمل را اجرا نکنیم؛ چراکه اجرای این دستورالعمل ما را با مشکل مواجه خواهد کرد.
وی افزود: تعاونیها میتوانند زیر نظر تهران باشند؛ اما اگر خوابگاههای خودگردان تحت نظر ما یعنی دانشگاه گیلان باشد بهتر و با مشکلات کمتری اداره خواهد شد.
مسئول اداره خوابگاههای دانشگاه گیلان با بیان اینکه دانشگاه گیلان دارای چهار خوابگاه است، گفت: از این چهار خوابگاه سه خوابگاه برای دختران و یک مجتمع خوابگاهی به نام خوابگاه میرزاکوچک برای برادران است.
طاهری گفت: ظرفیت خوابگاه برادران 1750 نفر و ظرفیت خوابگاه خواهران 1500 نفر می باشد.
وی با بیان اینکه خوابگاههای دانشگاه گیلان به لحاظ قدمت بسیار، کهنه و فرسوده شده اند، گفت: این خوابگاهها از لحاظ فرسودگی عمرشان به پایان است و دانشجویان با مشکلات زیادی مواجه هستند.
مسئول اداره خوابگاههای دانشگاه گیلان گفت: با توجه به فرا رسیدن آغاز سال تحصیلی یک سری کارهای تعمیراتی در خوابگاهها از قبیل عوض کردن میزها و صندلیها، نصب پردههای جدید، رنگ آمیزی داخل اتاقها و راهروها، سمپاشی جهت رفع حشرات موزی برای ورودیهای جدید هرساله انجام میشود.
طاهری با بیان اینکه خوابگاهها از امکانات نسبی برخوردار هستند، گفت: برای این خوابگاهها سالن مطالعه و امکانات ورزشی جدیدی افتتاح شده است و دانشجوان میتوانند حتی المقدور نیازهای اولیه خود را با دسترسی به امکانات موجود از قبیل اینترنت بر طرف کنند.
وی گفت: در صدد هستیم امکانات بیشتر و تجهیزات بهتری برای دانشجویان فراهم کنیم.