به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان در نشست خبری امروز خود به مناسبت هفته دولت با اشاره به چالش های پیش رو در حوزه جوانان گفت: امروز مسئله جوانان این نیست که وزارت ورزش و جوانان برای آنها مسکن تهیه کنند، شرایط ازدواج را فراهم کند و یا مشکلات فرهنگی را مرتفع کند بلکه این وظیفه تمام دستگاه های حکومتی است و وزارت ورزش و جوانان در واقع در حکم ناظر و مسئول پیگیری است که برای مثال در خصوص وام ازدواج جوانان این وظیفه به بانک ها محول شده و وزارت ورزش در این حوزه می تواند از بانک مرکزی تقاضا کند در شرایطی که برای آنها فراهم شده این اقدام را تسهیل کند.
وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: در واقع وظیفه وزارت ورزش آشناسازی دستگاه های ذیربط در خصوص مسائل آنهاست که در همین راستا شورای راهبردی جوانان تشکیل شده و همچنین ستاد ملی ساماندهی امور جوانان که با شرکت اکثر معاونین وزارتخانه ها تاکنون چندین جلسه را تشکیل داده است.
وی با اشاره به چالش های احصاء شده در حوزه جوانان افزود: برخی چالش های که در حوزه جوانان وجود دارد و امروز باید به آن توجه شود و ما موظف هستیم که آنها را پیگیری کنیم شامل آسیب های مربوط به ازدواج، تأخیر ازدواج جوانان، افزایش سن ازدواج جوانان، هزینه های بالای ازدواج، وابستگی جوانان به خانواده ها، عدم وجود آموزش های فرهنگی از مقاطع پایین و شروع در آموزش و پرورش ها و افزایش نرخ بیکاری که البته این موضوع به وضعیت کلان اقتصادی بر می گردد و تورم زایی می تواند قسمت اعظمی از آن را مرتفع کند.
گودرزی در ادامه اظهار داشت: همچنین نامناسب بودن برنامه های اوقات فراغت جوانان و ظهور آسیب های نوپدید در حوزه خانواده از چالش های مهم دیگری است که باید توجه جدی به آن شود و متأسفانه گاهاً توان مدیریت ازآنها سلب شده است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت تشکل های مردم نهاد اظهار داشت: ضعف در شکل گیری تشکل های مردم نهاد و سمن ها به عنوان نهادهای که می تواند امور مردم و به ویژه جوانان را مدیریت کنند یکی دیگر از چالش هاست که در دوره های گذشته تقریباً به فراموشی سپرده شده اما در حال حاضر ما سمن ها را مرتبط کننده دولت با مردم می دانیم که باید آنها را تقویت کنیم و لازم است بیش از پیش ارتقاء پیدا کند.
جداسازي ورزش و جوانان از وزارتخانه در حد مطالعات است
وزير ورزش و جوانان در ادامه نشست امروز خود در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران مبني بر صحبتهاي مطرح شده در خصوص جدايي ورزش از جوانان در وزارتخانه ورزش و جوانان اظهار داشت: اين موضوع در حال مطالعه و كارشناسي است كه در صورتي كه مطالعات و پيگيريها نشان دهد اين كار به صلاح است و در واقع خيري در آن وجود دارد لايحه آن تنظيم و به دولت تقديم خواهد شد اما در غير اين صورت و اگر مطالعات نشان دهد كه در اين كار موفقيتي نخواهد بود انجام نخواهد شد.
وي در ادامه در خصوص اينكه چرا آمار و ارقام در حوزه جوانان و فعاليتهاي انجام شده در اين حوزه تنها به پيگيريهاي وام ازدواج بسنده ميشود و آمارهاي ديگري ارائه نمي شود گفت: مباحثي كه در حوزه جوانان مطرح ميشود متفاوت از حوزه ورزش است و براي مثال گزارشهاي حوزه ورزش به اين ترتيب است كه چه نتيجهاي حاصل شده اما در حوزه جوانان اين چنين نيست.
وي افزود: در سه ماه گذشته بنده سفري به يكي از استانها داشتم كه طي آن مباحثي مطرح شد مبني بر اينكه آمار خودكشي جوانان در اين شهر بالاست كه بلافاصله تيمي براي ارزيابي و ريشهيابي موضوع تشكيل شد و منجر به تهيه گزارشي شد كه تقديم دولت شد اما اعلام كردن چنين مباحثي صحيح نيست و كارهايي از اين دست در حوزه جوانان زياد است كه نميتوانيم همه آنها را اطلاعرساني كنيم.
گودرزي در ادامه بيان داشت: ضمن اينكه در اين دوره كارهاي بسيار خوبي در حوزه جوانان نظير راهاندازي مراكز مشاوره تقويت سمنها و پيگيريهاي مشكل جوانان در بحث مسكن انجام شده است.
شيوع ازدواج موقت بين جوانان را نميپذيرم
گودرزي در ادامه اين نشست در پاسخ به سوال خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجو مبني بر گزارش منتشر شده از سوي مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي در خصوص شيوع ازدواج موقت در بين جوانان و برنامههاي وزارت ورزش و جوانان در اين خصوص گفت: مسائل اين چنيني كه مطرح ميشود در واقع يك روزه نيست و يك زمانبندي طولاني را طي كرده و شايد اين موضوع نيز يكي از مباحثي است كه در قالب تغيير سبك زندگي مطرح مي شود و مقام معظم رهبري نيز روي آن تاكيد ويژه دارند و همواره به عنوان يك دغدغه از آن ياد كرده اند.
وي افزود: اما اين مسئله كه عنوان ميشود كه اين موضوع شيوع پيدا كرده را نميتوانم بپذيرم چرا كه معتقدم جوانان ما از پاكترين جوانان هستند و گزارشاتي از اين دست شايد مستند نيست و نميتوان آن را به تمام جامعه تعميم داد.
اتفاقا افراد پاک و خداترس به جای ارضای غرایز ار طرق نامشروع، در صورت فراهم بودن شرایط، از روشی که خدای خالق تجویز کرده، اقدام میکنند.
نمیدونم کی ما قراره یاد بگیریم که خدا نیازهای مارو و بهترین دستورات برای زندگی بشررو بهتر از این خودما و این افراد به اصطلاح فیلسوف میدونه.