به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»،دکتر محمد باقرزاده کریمی، معاون دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان محیط زیست با بیان این مطلب افزود: سازمان محیط زیست دارای امکانات محدودی برای مهار آتش سوزی است؛ اما در کشور تجهیزات لازم در این خصوص وجود دارد. البته برای کاهش اثرات آتش سوزی در برخی از مناطق از سیستم های آتش برد استفاده می شود، به گونه ای که مانع از گسترش آتش می شود؛ اما نمی تواند مانع آتش سوزی شود.
وی ادامه داد: در آتش سوزی پارک ملی گلستان، هلی کوپتر سپاه استفاده شد و در کشورهای دیگر نیز این گونه است که آتش در جنگل را با بیل و کلنگ خاموش می کنند، چون مسیرها صعب العبور هستند و نمی توان با خودروهای آتش نشانی، آتش را خاموش کرد
.
این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: مسائل فرهنگی و نگاه مردم به محیط زیست خیلی مهم است؛ چرا که یکی از علت های آتش سوزی پی در پی پارک ملی گلستان، سهل انگاری مسافران عبوری به طور نمونه روشن نکردن سیگار و آتش در نزدیکی گیاهان خشک و ... است. از این رو در کنار تصمیم گیری های اجرایی باید فرهنگ سازی نیز صورت بگیرد.
وی با بیان این که بسیاری از آتش سوزی ها از حاشیه های جاده شروع شده است، گفت: در پارک ملی گلستان به این احتمال رسیدیم که شکارچیان نیز در آتش سوزی ها نقش دارند که این تأسف بار است که یک نگاه سوداگرانه به حیات وحش کشور وجود دارد. پارک ملی گلستان سالیان سال است که با عبور جاده گلستان از آن، آرامش را برای حیوانات از بین برده است که در تلاش هستیم تا این جاده را به شمال پارک منتقل کنیم تا از نظر اقتصادی برای مردم به صرفه باشد و هم این جاده را یک جاده توریستی کنیم
.
گفتنی است، یکی از مهمترین خطرات زیستمحیطی جنگل گلستان وجود جاده گلستان و حجم بالای تردد در آن است. آمار کشته شدن پستانداران پارک ملی گلستان در این جاده بسیار بالا است. همچنین سیلهای متوالی علاوه بر تلفات انسانی، حیوانی و خسارات مالی به نابودی بخشهایی از جنگل نیز منجر شد.