به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از اداره کل روابط عمومی و ارتباطات مردمی جمعیت هلال احمر پیرحسین کولیوند، رئیس سازمان امداد و نجات در مراسم امضای تفاهم نامه سازمان امداد و نجات با سازمان روانشناسی وظیفه امداد و نجات را پیشگیری، آمادگی و ریکاوری عنوان کرد.
وی با تاکید بر لزوم توجه به سلامت روان امدادگران و حادثه دیدگان در بحران و حوادث،گفت: به عنوان مثال در حادثه اخیر سقوط هواپیما امدادگران اجساد سوخته سرنشینان هواپیما را جدا کردند که عوارض روحی – روانی را برایشان به دنبال داشت و در کیفیت زندگی آنان تاثیرگذاشته بود.
وی ادامه داد: همچنین در زلزله مورموری با وجود اینکه این زمین لرزه خسارت جانی نداشت و تنها موجب تخریب شد اما وقوع ۸۰۰ زمین لرزه مردم را دچار نگرانی کرد که نیاز به حمایت های روانی داشتند که البته اعضای سازمان جوانان و نظام روان شناسی کمک کردند.
وی با تاکید بر لزوم حمایت های روانی در زمان بروز حوادث گفت: این تفاهم نامه موجب افزایش هم افزایی در بحران می شود و در راستای منویات رهبری ،طبق این تفاهم نامه از دانش روانشناسان در بحران نیز استفاده خواهیم کرد.
تشکیل تیم روانشناسی بین المللی
به گفته کولیوند، کشور ایران می تواند تیم خوب روانشناسی بین المللی را تشکیل داده تا به عنوان الگویی به صلیب سرخ بین المللی ارایه دهیم.
رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به اینکه همکاری بین سازمان امداد و نجات و سازمان روان شناختی آغاز شده بود، گفت: با امضای این تفاهم نامه از امروز این همکاری به صورت رسمی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه فعالیت روانشناسان به صورت داوطلبی صورت خواهد گرفت، تصریح کرد: به روانشناسان آموزش های امدادی ارایه می شود تا به صورت روانشناس – امدادگر در مواقع بحران و حوادث فعالیت کنند.