معاون نظارت سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه استفاده از چربی های گیاهی در لبنیات ممنوع است گفت: از مردادماه سال ۹۱ این سازمان استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس را ممنوع اعلام و هر واحد تولیدی متخلف را تعلیق مینماید.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو"، وحید مرندی مقدم معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد با اشاره به اینکه استفاده از چربی های گیاهی در لبنیات ممنوع است و اگر کارخانه های تولید مواد لبنی از روغن پالم استفاده کنند ، تخلف است، اظهارداشت: هم سازمان استاندارد و هم وزارت بهداشت با کارخانه های متخلف برخورد و به دادگاه معرفی کرده اند که اگر مرجع قضایی اجازه دهد، معرفی خواهند شد.
وی افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پروانه ساخت واحدهایی که به صورت غیرمجاز از روغن پالم در فرآورده های لبنی استفاده می کنند را ابطال کرده است و سازمان ملی استاندارد نیز در پروانه های استاندارد این واحدها تجدیدنظر خواهد کرد؛ اما این تصمیمات باید در کمیته ملی نیز که سازمان ملی استاندارد نیز یک عضو آن است، مورد بررسی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: اسامی متخلفان در زمینه استفاده غیرمجاز از روغن پالم در فرآورده های لبنی میان سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت یکسان نبوده و مغایرتهایی داشته است که به نحوه نمونه گیری از این فرآورده ها برمیگردد.
مقدم با اشاره به اینکه سازمان ملی استاندارد پیش از اظهارنظر وزارت بهداشت، اقدام به بررسی لبنیات موجود در بازار به منظور چگونگی استفاده از روغن های گیاهی کرده بود، گفت: بر این اساس، از اسفندماه سال گذشته که دولت اقدام به توزیع سبد کالا در میان خانوارهای ایرانی گرفت، سازمان ملی استاندارد و بازرسی کل کشور، پنیرهای موجود در این سبد کالا را مورد بررسی قرار دادند و پروانه استاندارد واحدهایی که از چربی گیاهی در تولید برخی از محصولات خود استفاده می کردند را ابطال کرد.
مرندی مقدم خاطرنشان کرد: از ابتدای سال 92 تا 15 مردادماه سال جاری، از 759 محصول 595 مورد واحد تولیدی در سطح کشور، نمونه برداری صورت گرفته است، این در حالی است که از این تعداد، 689 مورد مطابق با استاندارد تولید می شد و چربی گیاهی در آن مشاهده نشد، اما در 80 مورد استفاده از چربی گیاهی محرز شد.
*سازمان ملی استاندارد استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس را ممنوع کرده است
مرندی مقدم در خصوص استفاده از خمیر مرغ در تولید فرآورده های گوشتی سوسیس و کالباس به ارائه توضیحاتی پرداخت اظهارداشت: از مردادماه سال 91، سازمان ملی استاندارد استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس را ممنوع اعلام کرده بود و هر واحد تولیدی که از این ماده در تولید محصول خود استفاده کند را تعلیق و از تولید، عرضه و توزیع محصولاتش جلوگیری می کند.
وی افزود: پس از سه سال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخیرا نظر استاندارد را در خصوص استفاده از خمیر مرغ پذیرفته و پروانه ساخت واحدهایی که از این کالا برای تولیدات خود استفاده می کنند را باطل کرده است.
معاون سازمان استاندارد ایران با اشاره به اینکه خمیر مرغ به شدت در معرض آلودگی قرار دارد، تصریح کرد: آنچه که در تولید برخی از سوسیس و کالباس ها اتفاق می افتد، بار آلودگی آن بسیار بالاست و سازمان ملی استاندارد نیز اجازه استفاده از خمیر مرغ را نمی دهد.
مرندی مقدم با بیان اینکه در سال 91 و با همکاری سازمان بازرسی کل کشور از 300 واحد تولیدی حدود یکهزار و 11 نمونه برداری شد، گفت: از این تعداد نمونه حدود 288 مورد غیرمجاز مشاهده شد که پروانه های استاندارد آنها را تعلیق کرده ایم.
معاون سازمان ملی استاندارد ایران اضافه کرد: در سه سال گذشته، این سازمان استفاده از خمیر مرغ را مجاز ندانسته اما وزارت بهداشت پروانه ساخت برای واحدهای تولیدی صادر کرده است.
وی افزود: در حال حاضر تمام سوسیس و کالباس هایی که در بازار مشاهده می شود و پروانه و علامت استاندارد دارند، فاقد خمیر مرغ هستند و هیچ گونه مشکلی برای مصرف توسط مشتریان ندارند.
مرندی مقدم با اشاره به موازی کاری سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت، گفت: تفاهم نامه ای بزودی با وزارت بهداشت امضا خواهد شد تا تفکیک وظایف در فرآورده های غذایی صورت گیرد.