به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو " در کرمان، حمدالله منظریتوکلی، استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان شب گذشته در نخستین نشست بررسی سیاستهای ابلاغی علم و فنآوری از سوی مقام معظم رهبری در مجتمع رسانهای کویر بیان داشت: با توجه به اینکه علم در نظام مقدس اسلامی و مکتب اسلام از جایگاه والایی برخوردار است و در بسیاری از روایات آمده است که العلم سلطان؛ علم اقتدار است و در آیات قرآن به فراوان دیده میشود که ای انسانها شما به واسطه علم میتوانید به کرات آسمانی راه یابید؛ این علم است که انسان را به سر مقصود مطلوب میرساند.
وی افزود: سیاستهای کلی علم و فنآوری که توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است، چند ویژگی دارد یک اینکه کلی هستند و برای مسائل کلی باید راه حل اجرایی کاربردی پیدا کرد تا اینکه در کلیت عقیم نماند؛ یعنی در هر جا که بحث علم شد، بحث کاربرد آن هم مطرح باشد.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: پیامبر اکرم(ص) فرمودند سه چیز بر امت واجب است؛ اول شناخت علم، دوم انتقال علم، سوم کاربرد علم و همچنین فرمودند سه چیز آفت علم است؛ اینکه علم را به کسی بدهی که طالب آن نباشد؛ اینکه شخص به خوبی علم را فرا نگرفته باشد و علم را به کسی دهی که آن را به کار نبندد.
منظری توکلی خاطرنشان کرد: در بحث سیاستهای کلی علم و فنآوری چند نکته را باید مدنظر داشت؛ اول اینکه این سیاستها اجرایی شوند؛ دوم اینکه سیاستها از سوی عالیترین مرجع نظام ابلاغ شدهاند که با ارزش بودن این بحث را نشان میدهد و سوم این سیاستها پایه و اساس نقشه جامع علمی کشورند و در نهایت اینکه سیاستهای کلی در راستای چشم انداز سند ۲۰ساله هستند و همه حوزهها و جوانب نظام را در بر گرفتهاند.
وی مبنای هر برنامهریزی را بانک اطلاعاتی دانست و گفت: در هر پژوهشی یک موضوع جمعآوری اطلاعات داریم و باید یک ویژگی داشته باشد که منظم و سازمان یافته باشد .
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد کرمان ادامه داد: در بانکهای اطلاعاتی باید همه نوع اطلاعات از منابع مختلف وجود داشته باشد اعم از انسانی مالی و فرهنگی .
منظریتوکلی گفت: پژوهشگر باید از این بانکهای اطلاعاتی موجود استفاده کند؛ به چه میزان مدیران اجرایی دستگاها از این پژوهشها استفاده میکنند .
وی در مورد پایگاه اطلاعاتی گفت: متاسفانه پایگاه اطلاعاتی منسجمی نداریم، ۱۵ سال پیش میخواستند کتابخانههای کشور را به هم وصل کنند؛ اما این طرح نیز منحل شد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در بحث ساماندهی پایاننامهها یکی از کارهای انجام شده این است که دانشجو باید پروپوزال خود را در سامانه ایران داک ثبت کنند؛ اما این سیستم منظم و مشخصی نیست و فقط یک آیین نامه وجود دارد .
منظریتوکلی ادامه داد: در برخی از رشتهها اگر نگاهی به ایرانداک کنیم یا مثلا آیاسسی که قرار است مقالات جهان اسلام را ایندکس کند، مقالات خوبی را دریافت نخواهید کرد، باید در این زمینه کار زیادی انجام شود تا بند ۶-۴ این سیاست کلی اجرایی شد.
لازم به ذکر است، این نشست با همکاری سرپرستی "خبرگزاری دانشجو" در استان کرمان و مجتمع رسانهای کویر برگزار شد.