بهرام بیرانوند، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی کشور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، در تشریح بحران آبی که در کشور وجود دارد، گفت: بخش اعظم آب های قابل استفاده و جاری کشور در بخش کشاورزی استفاده می شود و ما باید در بخش کشاورزی از کاشت محصولات غیر استراتژیک مثل هندوانه که به آب بسیاری احتیاج دارد، خودداری کنیم.
این نماینده مجلس بیان داشت: بیش از 90 درصد آب های قابل استفاده، در بخش کشاورزی مورد بهره وری قرار می گیرد که می توان با مدیریت مناسب از آب های موجود و قابل استفاده کشور بهتر استفاده کرد.
عضو کمیسیون کشاورزی گفت: همچنین باید بر چاه های زیر زمینی غیرقانونی که در سطح کشور حفر می شود و از سفره های زیر زمینی کشور استفاده و برداشت می شود، نظارت کاملی صورت بگیرد و درصورت غیرقانونی بودن، با مجرمان برخورد شود چون وضعیت آب و سفره های آبی در دشت های کشور بسیار وخیم و غیرقابل توصیف است.
بیرانوند گفت: تنها 7 درصد آب های زیرزمینی و ذخایر آبی موجود قابل شرب هستند البته می توان این آب ها را دوباره بازیابی و استفاده کرد.
وی درمورد باردار کردن ابرها اظهار داشت: اگر ذخایر آبی ابرها خوب باشد می توان از این روش برای بیشتر کردن میزان آب قابل شرب و بارش بیشتر در فصل پاییز و زمستان استفاده کرد؛ همانطور که برخی از کشور ها از این روش استفاده کردند و توانسته اند کمبود آبی کشور خود را جبران کنند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی کشور گفت: در سال های گذشته ما از روش باردار کردن ابرها استفاده کردیم ولی به دلیل اینکه جزو تجربیات اولیه کشور ما بود، چندان موثر ومفید نبود. اگر باردارکردن ابرها به گونه ای باشد که بارش باران در کشور دیگری صورت بگیرد، این رخداد به ضرر ما خواهد بود.
وی اظهار داشت: ما می توانیم از کشور تاجیکستان واردات آبی داشته باشیم و نیاز کشور را برطرف کنیم ولی این راه حل نمی تواند مشکل کشور را برطرف کند و بهترین راه حل این است که آب های مرزی جنوب و غرب کشور را تحت کنترل درآوریم و از خروج این آب ها از کشور جلوگیری کنیم.
بیرانوند در ادامه بیان کرد: راه دیگری که نمایندگان مجلس به آن اشاره کرده اند، شیرین کردن آب دریا است که البته باید توجه داشت که برای این اقدام باید حدود 2 تا 4 هزار تومان برای هر متر مربع هزینه کرد که این میزان هزینه کردن درصورتی که برای کشاورزی استفاده شود، مقرون به صرفه و منطقی نخواهد بود.
وی درمورد کاشت بی رویه درخت گفت: شهرداری ها باید توجه داشته باشند که درخت هایی که در شهرها کاشته می شود، باید با شرایط جوی و آب و هوایی کشور و منطقه هم خوانی و هماهنگی داشته باشد، کاشت درخت هایی که به آب زیادی نیاز دارند و یا کاشت چمن در شرایطی که با بحران کم آبی مواجهیم صحیح نیست.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی کشور گفت: آب شرب و قابل استفاده بسیار گران قیمت است و نباید اینگونه و با این شیوه نادرست مصرف شود، درحال حاضر که آب قابل شرب برای شست و شو نیز استفاده می شود، باید مردم بیشتر مراقب باشند تا این بحران آبی به جیره بندی و قطعی آب منجر نشود.