گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ کاروان ورزشی ایران در بازی های آسیایی با کسب 21 مدال طلا، 18 نقره و 18 برنز در در مکان پنجم رده بندی این بازی ها قرار گرفت.
تیراندازی در این دوره از رقابت ها نخستین مدال طلای تاریخ خود در بازی های آسیایی و همچنین کاروان ایران در هفدهمین دوره بازی های آسیایی را به دست آورد.
در روزهای نخست بازی های آسیایی و در شرایطی که ورزشکاران ما در کسب مدال ناکام بودند، مدال طلای دختر 17 ساله ایرانی در رشته تیراندازی، نوید موفقیت ورزشکاران کشورمان در روزهای آتی را داد.
نجمه خدمتی در تپانچه بادی 10 متر مدال طلا گرفت و نرجس امام قلینژاد نیز مدال نقره این رقابت ها را کسب کرد. همچنین بانوان کشورمان در تپانچه تیمی 10 متر زنان به یک مدال نقره دست یافتند تا کارنامه قابل قبولی در هفدهمین دوره بازی های اسیایی داشته باشند.
حضور رشته تیراندازی در بازی های آسیایی به هفتمین دوره آن در تهران بر می گردد جایی که تیم مردان ایران در کسب مدال ناکام ماندند. رشته تیراندازی در یازدهمین دوره این بازی ها در پکن، در دوازدهمین دوره در هیروشیما و سیزدهمین دوره آن در سال 1998 در بانگوک با ترکیبی از تیم زنان حضور یافت اما در کسب مدال همچنان ناکام بود تا در بازی های آسیایی 2002 بوسان طلسم بی مدالی تیراندازی ایران شکسته شد و تپانچه 10 متر تیم زنان نخستین مدال برای ایران به دست آمد. این مدال نقره آغاز مدال آوری زنان در این رشته بود.
در شانزدهمین دوره بازی های آسیایی 2010 گوانگژو تیراندازی تعداد مدالهای خود را ارتقا داد اما رنگ مدال های ایران طلایی نشد. در این دوره الهه احمدی در 50 متر سه وضعیت صاحب مدال نقره شد. تیم ملی 10 متر زنان نیز دومین مدال نقره را در این دوره به دست آورد.تیم ملی 50 متر سه وضعیت زنان نیز در جایگاه سوم ایستاد و صاحب مدال برنز شد.
در ادامه و در هفدهمین دوره این بازی ها زنان کشورمان که گوی سبقت را در تیراندازی از مردان ربوده اند، برای نخستین بار رنگ مدال های این رشته در بازی های آسیایی را طلایی کردند.
کامپوند موفق در اولین حضور
رشته تیراندازی با کمان از سال 1978 به بازیهای آسیایی راه پیدا کرد، اما فقط در ریکرو. بعد از برگزاری 8 دوره و حضور این رشته سرانجام مسئولان به این نتیجه رسیدند کامپوند از بازیهای آسیایی اینچئون در مسابقات شرکت کند. در مجموع برگزاری این مسابقات و از زمان حضور این رشته در این بازیها ایران در 3 دوره شرکت داشت اما دست کمانداران ایران به مدال نرسید و نتایج امیدوار کننده ای به دست نیامد.
در سیزدهمین دوره بازی های آسیایی در بانگوک تیراندازی با کمان نخستین حضور خود را دررشته ریکرو تجربه کرد اما کوروش کریمزاده برای حضور در مرحله دوم واجد شرایط نشد، ویگن شهبازیان نیز در رده سی و نهم قرار گرفت.
در بازی های آسیایی 2002 بوسان نیز مجید میررحیمی بیست و دوم شد.
در بازی های آسیایی 2010 گوانگجو نیز در ریکرو مردان حامد فوری چهل و ششم شد، نادر منوچهری در جایگاه چهل و چهارم ایستاد، کیوان ریاضی مهر نهم شد و میلاد وزیری نیز در به مقام هفدهم دست یافت. ریکرو تیمی مردان نیزبا ترکیب منوچهری، ریاضی مهر و وزیری نهم شد.
در ریکرو بانوان نیز زهرا دهقان، افروزه مولوی، لیلا سخایی فر و زهرا شمس به ترتیب در ردههای 17 و 48 و 50 و 17 ایستادند و تیم بانوان متشکل از دهقان، شمس و مولوی نهم شد.
با توجه به اینکه ریکرو رشتهای المپیکی است و همه کشورها روی آن سرمایهگذاری کردهاند کسب مدال در این رشته برای ورزشکاران ایران سخت بود، اما با توجه به اینکه قرار شد کامپوند در بازیهای امسال شرکت داده شود این بار فدراسیون تیراندازی شانس خود را در کامپوند امتحان کرد و برای نخستین بار تیمی را به این مسابقات فرستاد.
اگرچه تیراندازی با کمان در این دو سال اخیر و بعد از المپیک لندن نتایج قابل توجهی نداشت، اما در آخرین حضور کانداران در مسابقات جایزه بزرگ آسیا در چین تایپه ، مسئولان ورزش کشور را امیدوار کرد که احتمال مدالآوری وجود دارد.
تیراندازان کشورمان در هفدهمین دوره بازی های آسیایی در اینچئون در رشته کامپوند به مصاف حریفان خود رفتند و در کامپوند انفرادی مردان اسماعیل عبادی نخستین مدال طلای تیراندازی با کمان را در بازی های آسیایی به دست آورد.
کامپوند تیمی مردان نیز متشکل از امیر کاظمپور، اسماعیل عبادی، مجید قیدی یک مدال برنز کسب کرد تا از این به بعد مسئولان ورزش کشور برای مدال آوری روی این رشته حساب ویژه تری باز کنند.