در پایان این هفته، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با 195 واحد افزایش روبرو شد و به رقم 71978 واحد رسيد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، در پايان معاملات هفته منتهي به 23 مهر ماه1393، شاخص کل با 195 واحد افزايش نسبت به هفته قبل، به رقم 71 هزارو 978 واحد رسيد.
شاخص بازار اول با 247 واحد افزايش به رقم 52 هزارو 934 واحد بالغ گرديد و شاخص بازار دوم با (276) واحد کاهش عدد 142 هزارو 160 واحد را تجربه کرد و به ترتيب با 47 / 0 درصد افزايش و (19 / 0) درصد کاهش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در 4 روز کاري اين هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 4570 ميليارد ريال بالغ شد که نسبت به هفته قبل (2 / 1) درصد کاهش يافته است.
در ضمن تعداد 1703 ميليون سهم در 199 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتيب (29) درصد کاهش و 3 / 1 درصد افزايش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
بر اين اساس 385885 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 389 ميليارد ريال معامله شد که نسبت به هفته گذشته کاهش 80 درصدي را نشان مي دهد.
طي هفته جاري سهام زراعت و خدمات وابسته با 65 / 11 درصد، استخراج ساير معادن با 60 / 8 درصد، ساير محصولت کاني غيرفلزي با 62 / 6 درصد و انبوه سازي، املك و مستغلات با 40 / 6 درصد بيشترين تغيير در شاخص را نسبت به ساير گروه ها به خود اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: با از سرگیری معاملات در روز شنبه جو نسبتاً مثبتی بر تعداد ملمسی از گروه ها همچون ساختمانی، کانی غیر فلزی، انفورماتیک، معدنی، سرمایه گذاری، غذایی، دستگاه های برقی و تجهیزاتی و خودرویی حاکم گردید. در کنار این امر حمایت های حقوقی از برخی نمادهای بزرگ در قالب معاملات بلوکی نیز مزید بر علت شد تا شاخص در مسیر صعود قرار بگیرد. نمادهایی مانند وبانک، وبشهر، بترانس، ثاخت، وساخت، ثشاهد و ددام از جمله نمادهای تاثیرگذار بر شاخص در این برهه بودند. در مقابل فشار ملموسی از سوی نمادهایی مانند فخوز، تاپیکو، همراه، سدور و وسینا بر شاخص پدید آمد. همین امر رفته رفته جو با ثباتی را بر این نماگر حاکم گردانید. افزایش فشار از سوی نمادهای منفی در ادامه کار کمی شاخص را پایین کشید اما معامله بلوکی در درصدهای مثبت بر روی نمادهایی همچون خودرو و کگل حمایت خوبی را از شاخص به عمل آورد. جمع آوری صف فروش وامید اما تمام این تاثیرگذاری مثبت را خنثی کرد. روند نزولی شاخص پس از این برهه نیز ادامه یافت. ورود تعدادی از نمادها در گروه های پیشرو ابتدای به درصدهای منفی در این روند تاثیر گذار بود. بدین ترتیب شاخص در نیم ساعت پایانی زمان بازار به محدوده منفی پا گذاشت. بالا رفتن حجم معاملات در درصدهای منفی در نمادی چون رمپنا نیز مزید بر علت شد تا شاخص بیش از پیش در محدوده منفی حرکت کند. در اواخر زمان معاملات معامله بلوکی در درصدهای مثبت بر روی نماد اخابر حمایت مقطعی را از شاخص به عمل آورد اما این نماگر در نهایت نتوانست از محدوده منفی خارج گردد.
یکشنبه: درشروع معاملات این روز جو مبهمی بر معاملات بسیاری از گروه ها حاکم بود اما شاخص کل بورس تهران توانست به لطف رونق معاملات در تعدادی از بخش ها مانند ساختمانی، حمل و نقل، غذایی، سرمایه گذاری و تعدادی از تک سهم های بزرگ بازار در مسیر صعود قرار گیرد. نمادهایی مانند رمپنا، وسپه، بترانس، حکشتی، ثاخت، وبشهر، ونفت و وخارزم در این روند تاثیرگذار بودند. در مقابل فشار محسوسی از سوی نمادهای منفی گروه پتروشیمی، خودروسازی و فلزی بر شاخص وارد آمد و رفته رفته ثبات نسبی بر سیر حرکتی این نماگر حاکم شد. در ادامه افزایش تاثیرگذاری نمادهای منفی بزرگ بازار همچون تاپیکو و خودرو و در ادامه وبانک، کمی از میزان رشد شاخص را خنثی کرد اما معامله بلوکی در درصدهای مثبت بر روی نماد شخارک حمایت مقطعی را از این نماگر به عمل آورد. در ادامه شاهد افزایش فشار از سوی نمادهای گروه مخابرات بر شاخص بودیم. جمع آوری صف فروش همراه در این میان بخش اعظمی از میزان رشد ساعات پیشین شاخص را خنثی کرد. در اواخر معاملات نیز افزایش تاثیرگذاری مثبت شیران از شاخص حمایت مختصری را به عمل آورد و در نهایت نیز این نماگر با رشدی مختصر به کار خود پایان داد.
سهشنبه: در شروع معاملات روز سهشنبه شاخص کل بورس به لطف رونق نسبی شکل گرفته در بخش هایی مانند انفورماتیک، غذایی، حمل و نقل، لیزینگ، کانی غیر فلزی و برخی از تک سهم ها در دیگر گروه ها در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی مانند رتاپ، شیران، بترانس، ثاخت، غبشهر و خگستر در این روند تاثیر شایانی داشتند. در ادامه اما برخی نمادهای منفی همچون همراه و تاپیکو فشاری را در جهت معکوس بر این نماگر وارد ساختند اما بهبود معاملات در گروه خودرویی و همچنین انجام معامله بلوکی در محدوده مثبت قیمتی بر روی نماد وبصادر شاخص را با جهشی مقطعی مواجه ساخت. همین روند در نماد ونوین نیز طی شد. در ادامه ثبات نسبی بر سیر حرکتی شاخص پدید آمد. عرضه صف خرید حکشتی نیز حمایت دیگری را در ادامه کار از شاخص پدید آورد. در اواخر کار افزایش حجم معاملات در درصدهای منفی بر روی نماد فارس کمی از میزان رشد شاخص را خنثی کرد اما این نماگر سرانجام در محدوده مثبت به معاملات روزانه پایان داد.
چهارشنبه: با از سرگیری معاملات در آخرین روز هفته شاهد بودیم که شاخص کل بورس به لطف رونق معاملات در برخی از بخش ها مانند خودرو، حمل و نقل، لیزینگ، دارو، غذا و معدنی و همچنین عرضه صف های خرید در برخی از نمادها در دیگر گروه ها در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی مانند فولاژ، خودرو، ثاخت، وساپا، خگستر، و وبصادر در این روند تاثیر ملموسی داشتند. در ادامه نیز افزایش حجم معاملات در محدوده مثبت قیمتی بر روی نماد وبانک نیز مزید بر علت شد تا شاخص بیش از پی رشد کند و در در کمتر از یک ساعت بتواند بار دیگر وارد کانال 72 هزار احدی شود. در مقابل فضای منفی حاکم بر برخی از گروه ها به ویژه پتروشیمی و همچنین جمع آوری صف های فروش به خصوص در نماد فنوال، فشاری را در جهت معکوس بر شاخص پدید آورد. در ادامه سیری با ثبات بر سیر حرکتی شاخص پدید آمد. معامله بلوکی در محدوده مثبت قیمتی در نماد همراه حمایت مقطعی را از شاخص در ادامه کار پدید آورد. پس از این برهه با وجود تاثیرگذاری مثبت برخی دیگر از نمادهای بزرگ بازار همچون رمپنا و برخی از نمادهای معدنی، شاخص به تبع افزایش تاثیرگذاری نمادهای منفی گروه پتروشیمی به خصوص تاپیکو و تعدادی از نمادهای فلزی و همچنین منفی تر شدن فضای معاملات در گروه بانکی سیری نزولی را در پی گرفت و در نهایت نیز بار دیگر از مرز 72 هزار واحد فروافتاد.