به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حجت الاسلام الهی خراسانی شب گذشته در جلسه عزاداری دهه اول محرم در دانشگاه فردوسی مشهد با توجه به موضوعات مطرح شده در جلسه قبل خود و بیان دغدغههای امام حسین(ع) در خطبه تاریخی ایشان در "منی" و پارهای از صحبتهای بعد از مطرح شدن مسئله بیعت گفت: درد حضرت بیتفاوتی مسلمان مومننما در برابر زشتیها و منکراتی که صورت میگیرد، است.
وی افزود: در این جلسه سعی داریم وصیت نامه امام حسین(ع) را مورد بررسی قرار دهیم؛ یکی از بیانات صریح امام که گویای دغدغههای ایشان است وصیت نامه مکتوب ایشان است که در مدینه به برادرشان محمد حنفیه دادند. امام حسین(ع) در جواب برادرشان که او را از سر دلسوزی از این سفر منع میکردند فرمودند"وصیتی مینگارم و نزد تو به ودیعه میگذارم تا سندی باشد برای آن هدفی که از این حرکت دنبال میکنم".
مدیر کل آمورش تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: امام در این خطبه کوتاه و صریح، فلسفه حرکت خود را مطرح میکنند؛ اما بعضیها در آن شک و تردید ایجاد میکنند و بحثهای هدف امام را به حاشیه میبرند.
حجت الاسلام الهی خراسانی افزود: امام در ابتدای این وصیت نامه به رئوس اعتقادات یعنی اعتقاد به مبداء، اعتقاد به معاد و اعتقاد به نبوت و اعتقاد به امامت اشاره میکنند و بعد از تصریحات اعتقادی میفرمایند: "علت خروج من اصلاح امت جدم رسول الله است".
وی در ادامه به سالهای دوران اصلاحات اشاره کرد و گفت: در این دوران با بیتوجهی تمام، این سخن اباعبدالله (ع) را تحریف کردند و به اشتباه لغت دین را در آن بکار بردند و گفتند هدف اباعبدالله (ع) اصلاح دین بوده است، در صورتی که دین نیاز به اصلاح ندارد.
هدف سید الشهدا بازگشت به همان خلوص و اصالت دینی بود
مدیر کل آمورش تبلیغات استان خراسان رضوی به بیان مسئله پروتستانیسم مسیحی که دکتر شریعتی آن را مطرح کرد پرداخت و گفت: دکتر شریعتی با الهام از این موضوع میخواست اسلام منهای روحانیت را القا کند، با توجه به اینکه در هر تخصصی نیاز به متخصص آن وجود دارد، دین نیز از آن مستثنی نیست.
حجت الاسلام الهی خراسانی تصریح کرد: فهم اسلامی مستند به مِتُد فقاهتی است و خارج از این مِتُدکسی نمیتواند به استنباط، تحلیل و نقد آموزههای دینی ورود کند. همان طور کسی که الهیات خوانده نمیتواند در مورد کشاورزی نظر بدهد.
وی به نقش دانشگاهها در حوزه علوم انسانی پرداخت و گفت: با چند جلسه و همایش نمیتوانیم در حوزه علوم انسانی تحولی ایجاد کنیم.
مدیر کل آمورش تبلیغات اسلامی خراسان رضوی بیان داشت: هدف سید الشهدا بازگشت به همان خلوص و اصالت دینی بود. حرف سیدالشهدا تجدید نظر در آموزههای دینی نیست؛ بلکه ایراد از امت است. خداوند دین خود را به صورت کامل فرستاد و پازل دین باید کامل چیده شود تا به سعادت کامل دست پیدا کنیم. شاخههای دین یک شبکه متصل به هم است.
حجت الاسلام الهی خراسانی در ادامه به مقایسه زمان خلافت عمر و امام علی(ع) پرداخت و گفت: خلیفه دوم اجازه تحقیق در مورد دین و قرآن را نمیداد، در صورتی که امیرالمومنین فرمودند: "سلونی قبل ان تفقدونی". بپرسید تا زمانی که من هستم.
وی در ادامه افزود: بعضیها غدیر را فقط اعلام خلافت بعد از پیامبر(ص) میدانند، در صورتی که در این واقعه مرجعیت امت، نشان دهنده خط اسلام ناب است و دغدغه سیدالشهدا این بود که خط اسلام ناب رو به نابودی بود.
مدیرکل آمورش تبلیغات خراسان رضوی تصریح کرد: امام حسین(ع) در ادامه مشخص میکند که امت رسول الله به وسیله امر به معروف و نهی از منکر اصلاح میشود و به خاطر اهمیت والای این فریضه، قرآن در اولین توصیه به مردان و زنان مومن توصیه میکند که امر به معروف و نهی از منکر را انجام دهید.
حجت الاسلام الهی خراسانی خاطرنشان کرد: بعضیها معتقدند امام حسین(ع) بخاطر حکومت و بعضی معتقدند ایشان بخاطر نپذیرفتن بیعت و اینکه تا لحظه آخر نمیخواستند بیعت را بپذیرند، قیام کردند.
وی افزود: نظر هر دو گروه اشتباه است. امام حسین(ع) در ابتدا نفی بیعت را مطرح کردند؛ بنابراین در صحبتهای ابتدایی حضرت خبری از قیام نیست و فقط نفی بیعت مطرح است.
مدیرکل آمورش تبلیغات اسلامی خراسان رضوی به تبیین وضعیت مردم کوفه و دسته بندی آنها پرداخت و از ناهمگونی کوفیان اشاره کرد و گفت: کوفیان از بیعت با امام حسین(ع) دست برداشتند، ابن زیاد بعد از روی کار آمدن در کوفه شروع به تهدید و تطمیع کوفیان کرد و آنان را از حمایت امام حسین(ع) منع کرد.
حجت الاسلام الهی خراسانی در جواب شبههای که شیعیان با امام حسین(ع) جنگیدند، افزود: تعداد زیادی از سربازان سپاه کوفه در بین راه از سپاه جدا شدند و اکثر جنگاوران اصلی جبهه نبرد از شامیان و از نوچههای شامیان در کوفه بودند. کارهایی که لشکر در مقابل امام حسین(ع) انجام میداند شیعه امام انجام نمیداد؛ بنابراین امام حسین(ع) آنان را شیعه سفیانی ملقب کردند.
وی تصریح کرد: امام میدانستند دو راه تسلیم و یا شمشیر را در پیشرو دارند و امام فریاد" هیهات منا الذله" را سر دادند.
مدیرکل آمورش تبلیغات اسلامی خراسان رضوی تصریح کرد: ائمه(ع) ما در سطوح مختلف حکومت نفوذ کرده بودند و شبکه وکلا وسیعی داشتند که گردش مالی از وجوهات شرعی به اندازه گردش مالی حکومتها بود.
حجت الاسلام الهی خراسانی به وظیفه خاص نخبگان اشاره کرد و گفت: مردم از نخبگان توقع بیشتر دارند و نخبگان جامعه نسبت به بقیه مردم تاثیر گذارترند.
در پایان این مراسم کلیپی تاثیرگذار از مصاحبه یک کودک خردسال در بین الحرمین پخش شد و فضای جلسه غرق در ماتم و عزا شد.
لازم به ذکر است، نمایشگاه کوچکی از کتب در تبیین نهضت عاشورا در مسجد برپا شده بود.