به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حبشی امروز در همایش "درکوچههای خوشبختی" که در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد بیان داشت: تحصیل یکی از مولفههای ازدواج است که در این مسیر فرد باید میزان اثرگذاری خود از واکنش دیگران در این موضوع را مورد نظر قرار دهد.
وی با طرح این پرسش که آیا تناسب در رشتههای تحصیلی میتواند منجر به هماهنگی بیشتر بین زوجین شود بیان داشت: تناسب رشته بین زوجین هم دارای معایب و هم دارای محاسن است به طور مثال انجام مقایسه یکی از معایب این هماهنگی رشتهها است.
این مشاوره خانواده نقش و جایگاه خانواده در تصمیم به ازدواج را یکی دیگر از مولفههای مورد توجه در بحث ازدواج دانست و گفت: برخی تصور میکنند به دلیل ارادت و تناسب بین دو طرف احتیاج به موضع خانواده نیست؛ اما چنانچه قبل از ازدواج این مسئله را نادیده بگیریم قطعا یکی از چالشهای زوجین بعد از ازدواج موضعگیری خانواده طرف مقابل خواهد بود.
حبشی ضمن اشاره به اینکه انتخاب همسر از طریق مسیر خود و انتخاب از طریق مسیر خانواده دو مسیری هستند که فرد میتواند از این دو طریق ازوداج کند خاطرنشان کرد: این دو مسیر باید مشارکتی باشد زیرا چنانچه جوان خود تصمیم به انتخاب بگیرد بدون در نظر گرفتن نظر خانواده اشکالاتی را باعث خواهد شد البته این به معنای فاقد تشخیص بودن جوانان برای سنجش نیست بلکه به این دلیل است که جوانان نمیتوانند فارغ از تاثیرات تصمیمگیری کنند.
وی ادامه داد: انتخاب از طریق خانواده بدون در نظر گرفتن نظر جوان نیز دارای معایبی است به طور مثال چنانچه جوانان از این طریق با یکدیگر آشنا شوند زمان کافی برای تشخیص ندارند، شرایط شناسی نامناسب است همچنین نوع مصاحبه دو طرف از یکدیگر نادرست است زیرا اغلب اوقات جوانان به سوالات کلی اکتفا میکنند.
کلیگویی انسان را به جایی نمیرساند/ در جلسات خواستگای از کلیگویی بپرهیزید
این مشاوره خانواده تاکید کرد: کلی گویی انسان را به جایی نمیرساند زیرا جواب به سوال چسبیده است. چنانچه جوانان به این طریق بخواهند یکدیگر را بشناسند به جایی نخواهند رسید زیرا به سمت نظردهی و نظر خواهی هدایت میشوند این در حالی است که دختر و پسر نیازمند نظر نیستند، به بودها و هستها نیازمندند.
حبشی در ادامه با اشاره به اینکه برخی تحقیقات را محور اصلی ازدواج میدانند تصریح کرد: تحقیقات در انجام ازدواج موثر است؛ اما به هیچ عنوان کافی برای تشخیص نیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به روش مطلوب در مصاحبه پرداخت و گفت: مصاحبه در مبنای صحیح عاملی جهت تشخیص است.
زمان خواستگاری چه سوالهایی بپرسیم؟
این مشاور خانواده افزود: شناسایی دادن و شناسایی گرفتن یکی نکاتی است که حین مصاحبه باید به آن توجه شود به گونهای که ابتدا باید فرد اعتقادات، رفتارها و خواستههای خود را برای طرف مقابل تشریح کند. به دنبال کشف طرف مقابل نرود بلکه خود را بشناساند.
حبشی افزود: بیان شکلگیری خود تا به امروز، بیان اعتقادات؛ اما نه به شکل کلی، پرداختن به روحیات، پرداختن به برنامههایی که در زندگی دارید، چه برنامههای واقعی و چه برنامههایی که در دورنمای زندگی شماست، خوش آمدها و بدآمدها، موضوعات فکری، معاشرتها، محاسن و معایب جسمی و روانی، خلقیات خانواده، تشریح محیط خانوادگی، روشهای زندگی، میزان اثر و نفوذ خانواده در رای و نظر فرد، بینشهای اساسی و سوابق از جمله موضوعاتی است که باید به آنان توجه بسیار شود.
آیا فرد در زمان خواستگاری باید تمام سوابق خود را مطرح کند؟
وی بیان کرد: در مسئله بیان سوابق باید به این نکته توجه شود که فرد مقابل نباید در زندگی گذشته فرد تجسس کند بلکه باید به آنچه که گفته میشود اعتماد کند و درصدد افشاگری برنیاید.
این مشاور خانواده ضمن اشاره به اینکه افرادی که دارای سابقه قبل از ازدواج هستند باید به دو نکته توجه داشته باشند گفت: چنانچه این سابق مستمر است و در حال حاضر جریان دارد و یا اینکه مستند و دارای اخبار و گسترش اطلاعات است باید بیان شود در غیر این صورت خیر.
حبشی خاطرنشان کرد: در بیان بینشهای اساسی چراییهای زندگی باید مطرح شود. چرا تحصیل میکنیم؟ چرا شما را انتخاب کردهام؟ چرا در این رشته تحصیل میکنم؟ و از این قبیل چراها.
وی تصریح کرد: بیان روشها و منشهای زندگی و طرحی که برای زندگی آینده خود داریم نیز از جمله مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
این مشاور خانواده تاکید کرد: برخی عنوان میکنند چنانچه این مسائل را بخواهیم مطرح کنیم ممکن است فرد مقابل اقدام به دروغگویی کند. این در حالی است چنانچه اینگونه پیش بروید هیچگاه فرد مقابل نخواهد توانست دروغ بگویید زیرا گام به گام پیش میروید به این معنا که ابتدا شما از شکلگیری خود تا به امروز میگویید و در ادامه از او میخواهید شکلگیری خود را توضیح دهد.