علی ایران پور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی "خبرگزاری دانشجو"، در خصوص نشست کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در ارتباط با آلودگی آب و هوا و همچنین صنایع آلاینده شهرستان مبارکه استان اصفهان گفت: کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با حضور معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست، معاونین سازمان محیط زیست، معاون امور مجلس سازمان حفاظت و محیط زیست و نیز دو نفر از معاونین وزارت صنعت و همچنین معاون امور عمران استانداری اصفهان و به ریاست رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در ارتباط با آلودگی آب و هوا و صنایع آلاینده شهرستان مبارکه اصفهان تشکیل جلسه داد که به دلیل حجم مطالب عنوان شده تا شب ادامه داشت.
عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طی این جلسه و براساس جمع بندی نهایی مقرر شد آزمایشگاهی به عنوان آزمایشگاه معتمد معرفی شود که با تایید کمیسیون کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست اقدام به بازدیدهای سرزده از این شهرستان و همچنین صنایع فعال در آن داشته باشند.
وی افزود: در شهرستان مبارکه اصفهان تعدادی از صنایع وجود دارند که بررسی ها نشان می دهد در لیست صنایع آلاینده قرار می گیرند و مقرر شده در این زمینه نیز هزینه اعزام این گروه و همچنین آزمایشگاه تعیین شده توسط همین صنایع آلاینده پرداخت شود.
ایران پور در ادامه بیان داشت: متاسفانه برخی اقدامات سیاسی باعث شد در سال 87 شرکت فولاد مبارکه اصفهان از لیست صنایع آلاینده خارج شود در حالی که به اذعان مردم حتی با چشم غیرمسلح نیز می توان آلایندگی این کارخانه را مشاهده کرد اما طی دو سال اخیر و در طی بررسی ها و پیگیری های نمایندگان مردم اصفهان بازدیدهای سرزده ای از این کارخانه صورت گرفت و این ادعا بالاخره به اثبات رسید و فولاد مبارکه اصفهان شب گذشته پس از 6 سال با حضور رئیس سازمان محیط زیست به لیست صنایع آلاینده اضافه شد.
عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پساب خارجی شرکت فولاد مبارکه اصفهان سرشار از فلزات سنگین سرطان زاست که راهی زمین های کشاورزی این منطقه می شود و همچنین بسیاری از دام ها نیز در این منطقه از این آب استفاده می کنند که روی گوشت آنها قطعا موثر خواهد بود.
وی ادامه داد: این شرکت 9 میلیون متر مکعب روزانه مصرف گاز دارد که معادل مصرف دو استان است و باید پرسید که این آلودگی آیا واقعا سهم اهالی این شهرستان است.
ایران پور اظهار داشت: شهرستان مبارکه حدود چهار هزار هکتار باغات را در اختیار داشت که هم اکنون به 1200 هکتار رسیده که حدود یک چهارم است و این موضوع را کارشناسان مسائل کشاورزی عنوان کردند که امیدواریم با توجه به سهم آلودگی بالای این شرکت و همچنین بیماری های ریوی و قلبی بالا در این منطقه محیط زیست و همچنین وزارت بهداشت نسبت به این موضوع حساسیت بیشتری را مدنظر قرار دهند.
عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: در این جلسه مقرر شد آزمایشات و همچنین بازدیدهای سرزده طی سه ماه انجام شود و گزارش آن به کمیسیون کشاورزی مجلس و محیط زیست ارائه شود و همچنین مقرر شد که سازمان محیط زیست بدون نظر کمیسیون کشاورزی مجلس در این خصوص اظهارنظر نکند تا نتایج آزمایش ها و بازدیدها نهایی شود.