به گزارش خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"؛ تخممرغ نیز از جمله مواد غذایی به شمار میرود که در چند هفته گذشته بازاری پرتلاطم را پشت سر گذاشته است. مصرفکنندگان از روند فعلی بازار ابراز رضایت میکنند اما تولیدکنندگان در معرض ورشکستگی و تعطیلی واحدهای تولیدی خود قرار دارند. این مرغداران همواره از زیانهای میلیاردی خود گلایه میکنند و به نظر می رسد این تنها فروشندگان، واسطهها و مغازهداران هستند که از این بازار پرنوسان سود به جیب میزنند.
در حال حاضر قیمت تخممرغ از درب مرغداریها تا درب مغازه با اختلاف 110 تومانی همراه است چرا که این مغازهداران و یا واسطههایی که تخممرغ را از درب مرغداریها تحویل گرفته و به مغازهها ارسال میکنند، این کالا را به قیمت 240 تومان خریداری کرده و همان تخممرغ را با قیمت 350 تومان به دست مصرفکننده میرسانند. بر این اساس این فروشندگان بابت هر شانه 30 عددی تخممرغ سودی برابر با 3300 تومان کسب میکنند.
به نظر میرسد قیمت درب مغازه تنها به رفتار سیستم پخش، بنکداری و خردهفروشی بستگی دارد و در این میان تنها مصرفکننده است که همواره مورد اجحاف قرار میگیرد.
البته در این میان نباید از حق مرغداران نیز گذشت. از گذشته تا به امروز نه تنها بازار محصولات غذایی بلکه تمامی بازارهای اقتصادی گذشته تحت تاثیر رفتار دلالان قرار گرفته است و همین موضوع از سود تولید کننده کاسته و جیب دلالان را هر روز پرتر میکند.
این در حالی است که تولیدکنندگان این بازار از توان بالایی برخوردار بوده و به گفته معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی هم اکنون ظرفیت صدور ماهیانه 20 هزار تن تخممرغ و مرغ در کشور وجود دارد و طی 40 روز گذشته 11 هزار و 362 تن تخم مرغ از استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، مرکزی، گلستان، کردستان، قم، تهران، البرز، اصفهان و آذربایجان شرقی به کشورهای ارمنستان، افغانستان، آذربایجان، بحرین، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، عراق و عمان صادر شده است.
توجه بیشتر دولت به تولیدکنندگان در تمامی صنایع به خصوص صنایع غذایی ملتزم قطع دست واسطهها و ارج نهادن مقام تولیدکنندگان میباشد و یکی از مهمترین اقدامات لازم در این خصوص منطقی کردن قیمت کالاها از درب مراکز تولیدی تا درب مغازهها میباشد.