به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، علی طیب نیا در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی براینکه طبق اعلام آقای نوبخت معاون برنامه ریزی رئیس جمهور دولت برای سال آینده سه لایحه بودجه با فرض نتایج مذاکرات در تدوین خواهد کرد، باتوجه به مذاکرات روز گذشته، بناست چه لایحه ای به مجلس ارائه شود؟ افزود: لایحه بودجه با فرض ادامه شرایط تحریم در دولت تدوین و به مجلس ارائه خواهد شد.
وی افزود: ما از مدتها قبل در ستاد اقتصادی دولت تمام سناریوها و گزینه های محتمل برای کشور را چه از حالت خوش بینانه و بد بینانه مطرح و سناریوها را تعریف کردیم؛ آثار و نتایج هر کدام را برآورد کردیم و برای مقابله با هر وضعیتی راهکاری را طراحی کردیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اطمینان داد که دولت آماده بوده و هست که در هر وضعیتی براساس آن شرایط برنامه های خود را تنظیم کند، در لایحه بودجه ای که قرار است به مجلس تقدیم شود نیز با فرض ادامه شرایط تحریم برنامه ها را تدوین کرده ایم؛ همچنین بودجه را با فرض کاهش معنا دار قیمت نفت (کاهش حدود 30 درصدی قیمت نفت) تنظیم خواهیم کرد و سعی کردیم قیمت نفت قیمتی باشد که کاملاً جنبه های احتیاط در آن رعایت شودشود از وصول آن درآمد مطمئن باشیم.
طیب نیا درباره سایر منابع درآمدی دولت از جمله مالیات و سود سهام در لایحه بودجه 94 گفت: سعی شده برآوردهای منطقی از این منابع صورت گیرد به گونه ای که اطمینان بالایی از وصول این منابع در سال آینده داشته باشیم.تجریه سال جاری البته نشان داد که برآوردهای ما برآوردهای منطقی بود.
* 98 درصد درآمد مالیاتی سال 93 تا به امروز محقق شد
این عضو کابینه دولت یازدهم، با بیان اینکه برای مالیات رشد 42 درصدی را در سال جاری پیش بینی کرده بودیم، افزود: خوشبختانه تا امروز 97-98 درصد این درآمدها محقق شده و این حاکی از توفیق قابل ملاحظه ای است که در راستای اقتصاد مقاومتی به دست آورده ایم و اقتصاد مقاوتی ایجاب می کند وابستگی به درآمدهای نفتی را کاهش و سهم درآمدهای مالیاتی را از بودجه افزایش دهیم.
* 17 هزار میلیارد تومان به پروژههای عمرانی پرداخت شد
طیب نیا همچنین با اعلام اینکه تاکنون 21 هزار میلیارد تومان از بودجه عمرانی تخصیص داده شده است، گفت: 17 هزار میلیارد تومان را رسماً پرداخت کردیم و مابقی بودجه عمرانی هم پرداخت می شود. فکر می کنم تا اخر سال رکورد کم سابقه در خصوص هزینه های عمرانی را برجای بگذاریم این باوجود کاهش درآمدهای نفتی است چراکه می خواهیم هزینه های عمرانی را بالاتر از سال های قبل تخصیص دهیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه درآمد نفت در بودجه سال آینده براساس حداقلی که تضمین شده و از تحقق آن مطمئن هستیم، تعیین می شود، گفت: در خصوص هزینه های جاری دولت تلاش کردیم نهایت صرفه جویی را انجام دهیم، تا بتوانیم بخش قابل ملاحظه ای از منابع بودجه را به هزینه های عمرانی اختصاص دهیم.
* رقم افزایش حقوق کارمندان در بودجه 94 هنوز مطرح نشده است
وی همچنین درباره میزان افزایش حقوق کارمندان دولت در بودجه 94، صراحتاً گفت که هنوز به رقم میزان افزایش حقوق کارمندان دولت برخورد نکرده ام و انشاءلله در دولت مطرح می شود.
* رقم اعتبار هدفمندی یارانهها در لایحه بودجه 94 می آید
این عضو کابینه دولت یازدهم در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا درآمد هدفمندی یارانهها در بودجه 94 آورده می شود؟ و همچنین برآورد دولت از این درآمد برای سال بعد چیست؟ گفت: بله حتما در بودجه این را لحاظ می کنیم ولی جزئیات بودجه ای را همکاران ما در معاونت برنامه ریزی باید بدهند. در قانون بودجه طبیعتاً برای هدفمندی یارانهها باید حکم لازم قید شود.
* درباره حذف یارانه اغنیا از من نپرسید
خبرنگاری گفت: طی هفته های اخیر خبری به نقل از معاون وزیر کار آمد مبنی بر دستور ویژه رئیس جمهور برای تکمیل بانک جامع اطلاعاتی یارانه طی 2 ماه آینده، بعد از آن هم گفتوگویی از معاون اجرایی رئیس جمهور مبنی بر برنامه های ویژه یارانه ای دولت برای سال 94 در تسنیم منتشر شد، باوجود خبرهای منتشر شده مبنی بر احتمال تغییر فهرست یارانه بگیران در سال آینده، روز گذشته خبری از آقای نوبخت منتشر شد که وی تاکید کرده بود در سال بعد یارانه به تمام خانوارها پرداخت می شود؛ لطفاً به عنوان وزیر اقتصاد به طور مشخص برنامه دولت را برای ادامه هدفمندی یارانهها تشریح کنید وبه این تناقضات هم پاسخ دهید.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ گفت: در خصوص پرداخت های نقدی آقای دکتر ربیعی مسئول هستند و ایشان باید پاسخ نهایی را بدهند.
* استقلال بانک مرکزی ربطی به نحوه عزل و نصب رئیس آن ندارد
طیب نیا در ادامه درباره مصوبه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام برای نحوه عزل و نصب رئیس کل بانک مرکزی، اظهار داشت: استقلال بانک مرکزی به این چیزها نیست که رئیس کل چگونه نصب یا عزل می شود، در همه جای دنیا رئیس کل بانک مرکزی توسط قوه مجریه نصب می شود و هیچ کشوری از این قاعده کلی مستثنا نیست.
وی افزود: اگر استقلال بانک مرکزی به این معنا باشد که قوه مجریه تعیین کننده رئیس کل بانک مرکزی نباشد، هیچ کجای دنیا چنین وضعیتی وجود ندارد؛ قبل از برنامه چهارم در ایران روال اینگونه بود که وزیر امور اقتصادی و دارایی حکم نصب رئیس کل را صادر می کرد اما در این قانون تصمیم گیری شد تا نصب رئیس کل توسط رئیس جمهور انجام شود؛ آنچه که به تازگی مجمع تشخیص تصویب کرده نیز جدا از این امر نیست.
وزیر امرو اقتصادی و دارایی همچنین تصریح کرد: الان متسحضرید، آنچه امروز حاکم است، این بوده که رئیس کل بانک مرکزی توسط وزیر اقتصادمنصوب می شود، براساس مصوبه مجمع رئیس جمهور حکم رئیس کل بانک مرکزی را صادر می کند و این بدان معناست که جایگاه رئیس کل ارتقا پیدا خواهد کرد.
طیب نیا البته این را هم گفت که در عزل رئیس کل بانک مرکزی با مصوبه جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام شرایط و محدودیت هایی در نظر گرفته شده تا عزل رئیس کل در هیات دولت مطرح و با رای هیات وزیران عملیاتی شود؛ بنابراین مصوبه هم در نصب هم در عزل شرایط ارتقای رئیس کل را فراهم کرده است؛ البته استقلال بانک مرکزی در چیز دیگر و جای دیگر است و استقلال در سیاستهای پولی و مالی است. بانک مرکزی نه در هدف بلکه در تعیین ابزار باید از استقلال برخوردار باشد.
* منشا نوسانات اخیر ارز و طلا تحولات بین المللی است
وزیر اقتصاد درباره نوسانات هفته های اخیر بازار ارز و طلا، تصریح کرد: این نوسانات اولاً خیلی محدود و ناچیز بود که اصلاً قابل اهمیت و ذکر نیست از طرف دیگر منشاء این نوسانات تحولات بین المللی است و بازتاب آنها در بازار داخلی طبیعی می باشد.
این عضو کابینه دولت یازدهم همچنین تاکید کرد که مردم به خوبی دریافتند که اقتصاد در شرایط آرامی قرار گرفته و آرامش و ثبات در بازارهای مختلف حاکم شده است. ما موفق شدیم تورم را تا حدودی مهار کنیم اگرچه هنوز سطح عمومی قیمتها در حال افزایش است ولی از سرعت افزایش قیمتها کاسته شده است.
طیب نیا با اشاره به رشد مثبت سرمایه گذاری از زمستان سال قبل و تداو م آن در سال جاری، گفت: این روند حاکی از این است که سرمایه گذاران خصوصی نسبت به وضعیت اقتصاد کشور و آینده اقتصاد از اطمینان برخوردار شده اند و بازدهی و امنیت را برای سرمایه های خود پیش بینی می کنند.
وی در همین ارتباط به مذاکرات روز گذشته ایران با گروه 1+5 اشاره و تصریح کرد: مذاکرات خیلی نتایج مثبتی داشت،مستحضرید زمانی بود که حاضر نبودند حق ایران را در زمینه هسته ای و انرژی هسته ای جدی بگیرند اما الان به گونه ای شده که دنیا می داند ایران کشور کاملاً صلح طلب است و ایران ثبات و آرامش را در منطقه فراهم می کند، به همین خاطر دشمنان ما مجبور شده اند حق ما را بپذیرند و این واقعیتی انکارناپذیر است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین گفت: اطمینان دارم با توجه به روندی که تا کنون داشتیم در ادامه موفق به دریافت حقوق حقه خودمان شویم؛ الان دیگر اصل غنی سازی مورد بحث نیست و درباره چند و چون و کیفیت بحث صورت می گیرد و این به معنای این است که در نبرد سنگین حوزه سیاسی و اقتصادی برنده مبارزه بوده ایم و این را به مردم تبریک می گوییم.