به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حمید حبشی روز گذشته در همایش "نشست گفتمان سازی خانواده و جمعیت" که در جمع بسیجیان در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: متاسفانه سبک زندگی خانوادههای امروز به گونهای شده که علاقه به افزایش فرزند ندارند و همین مسئله مشکلات بسیاری را نه تنها برای جامعه که برای خانوادهها نیز باعث میشود.
وی با بیان اینکه کاهش جرات و جسارت در پسران یکی از مشکلات فرزند آوری کم است، افزود: در گذشته که تعداد فرزندان زیاد بود تنها پدر و مادر وظیفه نگهداری از فرزندان را نداشتند؛ بلکه فرزندان بزرگتر نیز در این امر به پدر و مادر خود کمک میکردند و در واقع نقش پدر و مادر خواهران و برادران کوچکتر را بازی میکردند.
این کارشناس خانواده با تاکید بر اینکه متاسفانه در زندگی کنونی سبک زندگی معکوس شده، تصریح کرد: امروز پدران و مادران نهایتا دو فرزند میآورند و اکثر مواقع شاهد هستیم که وظیفه تربیت و نگهداری از فرزندان خود را به مهدهای کودک میسپارند، این مسئله سبب میشود فرزندان و به ویژه پسران وارد میدان زندگی نشده و برای مدیریت زندگی آینده خود آموزش و مهارت لازم را کسب نکنند.
حبشی ضمن تاکید بر اینکه در گذشته فرزندان از نزدیک با مشکلات زندگی آشنا بودند، گفت: متاسفانه امروزه فرزندان در یک تونل طولانی تحصیل به سر میبرند که همین عامل سبب میشود از دیگر فرصتها مانند فرصتهای شغلی باز بمانند و تنها تحصیل کنند.
وی با بیان این موضوع که چنین شرایطی باعث میشود فرد مهارت لازم را جهت زندگی کردن نیاموزد، بیان داشت: برخی افراد عدم بچهدار شدن را یکی از ملاکهای ازدواج خود عنوان و علتش را باز ماندن از پیشرفت ذکر میکنند.
این مشاور خانواده ادامه داد: متاسفانه برخی دختران ملاک ازدواج را داشتن تحصیل دانشگاهی مرد عنوان میکنند، این در حالی است که 69 درصد دانشجویان امروز را دختران و مابقی را پسران به خود اختصاص میدهند، حال چگونه همه دختران انتظار دارند مردی با تحصیلات دانشگاهی به خواستگاری آنان بیاید.
حبشی افزود: همین مسئله نیز یکی از عوامل در تونل تحصیل ماندن پسران است به این معنا که پسران زمانی که مشاهده میکنند دختران به تحصیلات دانشگاهی اهمیت میدهند و آن را یک ارزش میپندارند به سراغ تحصیل رفته و اینگونه فرصتهای شغلی را از دست میدهند.
وی تربیت نادرست و عدم توجه به آموختن مدیریت را یکی از عوامل فرزند آوری پایین دانست و گفت: در گذشته هنگامی که تابستان میشد، پدر و مادر، پسران خود را به آموختن و فراگیری شغلی هدایت میکردند و همین مسئله سبب میشد پسران در کنار تحصیل یک حرفه بیاموزند؛ اما امروز تنها، پسران را به تحصیل میگمارند غافل از اینکه این شیوه تربیتی سبب میشود آنان نتوانند در آینده خانواده خود را به درستی مدیریت کنند.
این کارشناس خانواده در ادامه در رابطه با ویژگیهایی که یک زن باید داشته باشد تا بتواند مادر شایستهای شود، تصریح کرد: داشتن لطافت یکی از این ویژگیها است. زن چنانچه لطیف باشد مادر میشود و چنانچه لطیف نباشد مادر نخواهد شد و چنانچه علیرغم نداشتن لطافت مادر شود از وضعیت خود شکایت خواهد کرد.
حبشی افزود: متاسفانه داشتن شغل و علاقه به سمت اشتغال باعث شده آن لطافت زنانه در بانوان کمرنگ شود و بانوان به جای اینکه به نقش خود در خانواده توجه کنند به میدان اشتغال میآیند و همین مسئله سبب میشود از میزان لطافت آنان کاسته شود.
وی با تاکید بر اینکه بانوان شاغل، تربیت فرزند و نگهداری از خانواده را مانع اشتغال خود میداند و به همین دلیل یا ازدواج نمیکند و در صورت ازدواج کردن فرزند آوری کم را مد نظر خود قرار میدهد، تصریح کرد: امروز مادران به جای اینکه به دختران خود زندگی کردن را بیاموزند تنها نگران تحصیل و آینده شغلی آنان هستند و همین مسئله سبب شده خانواده امروز دچار تزلزل شود.
لازم به ذکر است در پایان مراسم از جمعی از خانوادههای شهدا و تعدادی از مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاههای مشهد تجلیل به عمل آمد.