به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، سعید جلیلی امروز در همایش "راهکارهای توسعه قدرت ایران در شرایط تحریم" که توسط بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده علوم پایه این دانشگاه برگزار شد، گفت: چنانچه به درک صحیحی از 60 سال گذشته نرسیم نخواهیم توانست ادامه دهنده مسیر آن باشیم.
وی افزود: در 16 آذر در یک طرف قدرتهایی که در جنگ جهانی دوم موفقیت را به دست آورده بودند حضور داشتند که عنوان میکردند قدرتهای پیروز باید مناسبات جهانی را شکل دهند و در طرف دیگر که سطح ملی بود همان قدرتها توانسته بودند یک قدرتی را که یک اقدام مهم ملی انجام داده بود با کودتای نظامی سرنگون کند و چند ماه پس از این واقعه همین قدرتها با وقاحت وارد یکی از دانشگاههای ایران شدند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: در مسیر همین وقایع است که 16 آذرماه اهمیت مییابد؛ زیرا در یک محیط یخ زده حاصل از مناسبات جهانی دانشجویان بر میخیزند و حرکت بزرگی را انجام میدهند که هم اکنون نیز ادامه دارد.
جلیلی با اشاره به اینکه شاید در آن زمان این حرکت دانشجویی، حرکتی جدی تلقی نمیشد، بیان داشت: در این رویارویی که در 16 آذرماه کلید خورد باید دید که دو طرف چه امکاناتی را داشتند در یک طرف قدرتهای بزرگ جهانی حضور داشتند که انحصاراتی را برای خود ایجاد کرده و این انحصارات را به صراحت تبیین میکردند؛ به طوری که عنوان میشد ما قدرتهایی هستیم که باید حق وتو داشته باشیم و دیگران نداشته باشند.
وجود دو نوع مواجهه در مقابل قدرتهای بزرگ
وی خاطرنشان کرد: در معاهده NPT آمده است تنها چند قدرت میتواند سلاح هستهای داشته باشد و دیگران نباید به این سلاح دسترسی پیدا کنند؛ بنابراین مناسبات و انحصاراتی شکل گرفت و عنوان شد که ما باید براساس این مبنا جهان را اداره کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این پرسش که حال در این فضا چه باید کرد، تصریح کرد: یک نوع مواجهه این است که مانند برخی از رشتهها بپذیریم که قدرتهایی در این دنیا وجود دارند که ما باید مناسبات آنان را بپذیریم و مواجهه دیگر از نوع 16 آذر است که دانشجویان فریاد میزنند و با خون خود اعتراضشان را نشان میدهند.
جلیلی با طرح این پرسش که آیا تنها امکانات سخت افزاری و جنگ افزاری این قدرتهای بزرگ است که باعث میشود اینگونه سلطه یابند، گفت: آنچه در این مسیر وجود دارد بسیار فراتر از این مسائل است؛ به طوری که این کشورها با به کارگیری زور و تزویر در کنار یکدیگر عاملی در جهت وضع مناسبات جدید شدهاند.
وی افزود: این قدرتها با همین مناسبات است که بدترین جنایات را انجام میدهند و آنگاه چنانچه فردی بخواهد از این جنایات شکایت کند باید به همان آنان مراجعه کنند، چنانچه بدترین جنایات در غزه صورت میگیرد شورای امنیت میتواند احساس نگرانی نکند و قطعنامهای صادر نشود حتی قدردانی هم میکنند و در نهایت مدعی حقوق بشر میشوند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: در کشور روندا در سال 1994 یک میلیون نفر انسان در کمتر از سه ماه کشته میشوند؛ اما حتی یک قطعنامه از طرف شورای امنیت سازمان ملل صادر نمیشود و همه این مسائل به دلیل مناسباتی است که شکل گرفته است.
جلیلی بار دیگر با تاکید بر اینکه زور در کنار تزویر باعث چنین مناسباتی شده است، خاطرنشان کرد: چکونه میشود در دورانی که عصر ارتباطات است چنین مناسباتی شکل میگیرد و چه نرم افزار و چه اندیشهای که این مناسبات را اداره میکند و چه عاملی بسترساز این مسائل شده است.
آزادی و پیشرفت در بستر حقیقت ایجاد میشود
وی تاکید کرد: این بستر، بستری است که حقیقت در آن انکار میشود چنانچه توانستید حقیقت را پنهان کنید آنگاه خواهید توانست به مسائل آن گونه که میپسندید جهت دهید زیرا آنچه آزادی و پیشرفت را باعث میشود، حقیقت است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: انکار حقیقت در این است که بگویم حقیقتی نیست و بازار مکارهای ایجاد کنیم که بتوان در آن هر اقدامی را انجام داد.
جلیلی تصریح کرد: متاسفانه در دانشگاههای امروز از فردی به عنوان پدر آزادی نام برده میشود که چنانچه به سابقه آن مشاهده کنید، تعجب خواهید کرد زیرا وی فردی است که از سهامداران بزرگ شرکتهای بردهداری بوده است.
وی ادامه داد: اینکه مشاهده میکنید تمام رژیمها مدعی لیبرال دموکراسی هستند؛ اما در برابر حوادث غزه سکوت میکنند به این دلیل است که به چنین افراد و مناسباتی اعتقاد دارند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه شگرد دیگر این افراد انصراف از حقیقت است، گفت: این قدرتها عنوان میکنند واقعیت را باید آنگونه که ما میگوییم بپذیرید این در حالی است که این قدرتها واقعیت را به صورت گزینشی مطرح میکنند برخی را حذف، برخی را تحریف و برخی دیگر را بزرگ نمایی میکنند.
جلیلی ضمن بیان این مطلب که برخی عنوان میکنند که باید دید منطق این افراد چیست، بیان کرد: در حال حاضر بیش از 70 کشور مورد تحریم واقع شدهاند و 350 بار آمریکا طی این سال ها در کشورهای مختلف مداخله نظامی داشته است، علتش این است که عنوان میکنند ما قدرت و ثروت بیشتری داریم و به همین دلیل این مسئله را تئوری کرده و امروز آن را عملیاتی میکنند.
وی ضمن تاکید بر اینکه همان کسانی که ترور را در دست گرفتند از منطق تحریم نیز به عنوان یک ابزار استفاده میکنند، خاطرنشان کرد: این مسئله پیچیدهای نیست و خود آنان نیز بر این واقعه معترف هستند و منطقی که کودتای نظامی علیه یک دولت مردمی انجام میدهد همان منطقی است که تحریم را میپذیرد.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در ادامه با طرح این پرسش که چرا 16 آذرماه و انقلاب اسلامی اهمیت مییابد، تصریح کرد: زیرا در این دو جریان حقیقتی به وجود میآید که درصدد گسترش است.
جلیلی تصریح کرد: دانشجوی مسلمان و آزاده میایستد و ظلم را بر نمیتابد و این حرکتی است که در منطقه شکل گرفته و در برابر مناسبات و قدرتهای جهانی ایستاده است، این حرکت نه تنها ایستاده؛ بلکه مقاومت کرده و پیروز شده است به همین دلیل این ایستادگی با اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه امروز همه شاهد هستند که ملتی به پا خواسته و در مقابل قدرتهای جهانی ایستادگی میکند، افزود: قدرتهای جهانی از این مسئله نگران هستند که یک حرکتی ایجاد شده که به دنبال آن پیشرفت و تحقق اهداف دنبال میشود و هر روز در حال گسترش است و این همان حرکت پیوستهای است که امام آغازگر آن بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن بیان این مطلب که این حرکت مبتنی بر یافتهها و باورهای یک ملت است، بیان داشت: تکثیر این باورها و یافتهها عاملی در جهت نگرانی قدرتهای بزرگ است زیرا آنان میدانند که آزادی خرمشهر، آزادی جنوب لبنان را نیز در پی خواهد داشت.
جلیلی ادامه داد: امروز مولفههای قدرتی شکل میگیرد که در حال فراگیر شدن است و این اراده در منطقه شکل گرفته که میتوان در مقابل اراده قدرتهای بزرگ ایستادگی کرد.
وی خاطرنشان کرد: قرارگرفتن عکس قاسم سلیمانی بر روی جلد مجله نیوزویک نشان از اقتدار این حرکت است که چنانچه آن را بشناسیم ثمراتی را به همراه خواهد داشت و چنانچه نشناسیم در آینده با چالش مواجه خواهیم شد.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی ضمن اشاره به این مطلب که این رسالت دانشگاه است که دنبال کننده 16 آذر باشد، تصریح کرد: اقتدار ملی به معنای وحدت ملی است و این وحدت باید به گونهای باشد که دشمن نتواند با آن به مقابله برخیزد و این اقتدار و وحدت ملی را نه تنها در جنگ که در فتنه 88 نیز مشاهده کردیم به همین دلیل است که استکبار جهانی در مقابل ملت ایران شکست میخورد و هنگامی که شکست خود را مشاهده کرد به تحریم روی میآورد به طوری که بعد از فتنه 88 عنوان کردند سنگینترین تحریمها را بر علیه ایران وضع خواهیم کرد.
جلیلی با تاکید بر اینکه وحدت ملت و پشتیبانی مردمی دو مولفه تولید اقتدار در کشور است، گفت: اینکه آمریکا عنوان میکند گزینه نظامی بر روی میز است باید به آنان گفت گزینه نظامی نخستین گزینه شما بود که در هشت سال دفاع مقدس آن را به کار گرفتید و جواب نداد. آنها فهمیدهاند وحدت ملت ایران شکست دادنی نیست به همین دلیل به وضع تحریم روی آوردهاند.
جریان تحریم و تکفیری حرکت گازنبری آمریکا در برابر اسلام ناب است
وی افزود: از دیگر حرکتهایی که آمریکا طی این چند ساله برعلیه ایران انجام داده است ایجاد چهرهای بدلی از اسلام و شکل دادن اسلام آمریکایی است که به این وسیله چهره اسلام ناب و حرکتهای اسلامی را مُشوَح کند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای امنیت ملی ادامه داد: جریان تحریم و تکفیریها دو لبه قیچی و حرکت گازنبری آمریکا برای مقابله با اسلام ناب است و آنچه که باید در این مسیر دنبال کنیم این است که نرم افزار انقلاب اسلامی را در دنیا اشاعه دهیم.
جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه هنگامی که از اقتدار نام برده میشود منظور اقتدار همه جانبه است، گفت: یکی از زمینههای اقتدار همه جانبه توجه به فرهنگ است و اقتدار فرهنگی به این معناست که منطق صحیح خود را دنبال کنیم و با استفاده از آن بتوانیم دنیا را اغناء کنیم.
وی افزود: قدرتهای بزرگ درصددند این فرهنگ را مورد هجمه قرار دهند به همین دلیل تعداد بسیاری از شبکههای ماهوارهای را به سمت ایران سوق دادهاند؛ بنابراین برنامههای ماهوارهای برای اوقات فراغت ایرانیان طراحی نشده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن بیان اینکه در این راستا باید ابتکار عمل را در دست بگیریم، خاطرنشان کرد: نرمش قهرمانانه به معنای این است که چنانچه منطقی وجود دارد باید به گونهای استفاده شود که طرف مقابل خلع سلاح شود نه خودمان.
جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: فتنه در شرایطی شکل گرفت که ما در عرصههای مختلف به موفقیتهای بزرگی دست یافته بودیم و این موفقیتها باعث شد در عرصه جهان اسلام وحدتی علیه استکبار جهانی شکل گیرد.
وی ادامه داد: در مسئله هستهای توانسته بودیم به غنی سازی 20 درصد راه یابیم؛ اما مهمتر از همه اینها آن مدلی بود که در این مسئله رقم خورد، به گونهای که در 20 خرداد سال 87 اوباما به مقام معظم رهبری نامه نوشت و عنوان کرد مسائل خاورمیانه بدون حضور ایران حل نخواهد شد.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: در فتنه 88 افرادی با یک سری توهماتی درصدد بودند این پیروزی بزرگ را زیر سئوال ببرند و این یک ظلم بزرگ به نظام بود.
جلیلی فتنه را ایجاد تردید دانست و تصریح کرد: حصر ربطی به فتنه نداشت، فتنه 22 خرداد 88 آغاز و تا 22 بهمن همان سال ادامه داشت؛ اما حصر 25 بهمن سال 89 شکل گرفت یعنی یک سال پس از وقوع فتنه.
وی افزود: سران فتنه درصدد ایجاد ظلمی بزرگ به نظام بودند و عنوان میکردند ایران نیز مانند کشور لیبی و مصر باید انقلاب کند و به همین دلیل بود که مسئله حصر به وجود آمد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: دفاع نظام از حق پیشرفت علمی نشان از این دارد که نظام با تمام توان خود ایستاده تا مسیر پیشرفت در دانشگاه متوقف نشود، امروز تمدنی جدید در حال شکل گیری است و این تمدن در پیشرفت علمی و مردم سالاری دینی به ارائه مدل میپردازد و استکبار جهانی از ارائه چنین مدلی در هراس است.
افتخار جنبش دانشجویی پیشتاز بودن در حرکت ملت است
جلیلی خاطرنشان کرد: افتخار جنبش دانشجویی این است که توانسته پیشتاز حرکت ملت باشد بسیاری درصددند دانشگاه، دانشجو و اساتید را به جهت دیگری سوق دهند؛ به همین دلیل است که احمدی روشنها و شهریاریها را هدف قرار گرفتهاند، تا مانع از این پیشرفت شوند.