محمدعلی کتابچی، عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در ساری، در مورد اظهارنظرهای شیرزاد و صادق زیباکلام در میزگرد هفته گذشته دانشکده ادبیات دانشگاه تهران با موضوع صنعت هستهای کشورمان بیان داشت: ما این سخنان وطن فروشانه را می توانیم از دو جنبه مورد بررسی قرار دهیم.
وی ادامه داد: جنبه اول اینگونه است، که این اساتید دانشگاه به عنوان باسوادهای دانشگاهی به دعوت رئیس جمهور از آنها، مبنی بر موضع گیری در زمینه انرژی هسته ای لبیک گفتند و به دفاع از رویکرد دولت پرداختند.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی افزود: عدم موضع گیری دولت در این زمینه را هم باید اینگونه تفسیر کرد که خود مجموعه دولت نیز به این نتیجه رسیده است که انرژی هسته ای صنعت بدردنخوری است، وگرنه در مقابل این سخنان موضع گیری می گیرد.
کتابچی بیان داشت: در نگاه دوم باید به نکته توجه داشت که این روشنفکران غرب زده هنوز در دوران قاجار زندگی می کنند و همواره معتقدند که ایران باید یک کشور جهان سومی باشد، نه یک کشور پیشرفته.
وی تصریح کرد: اگر به این آقایان باشد، فردا پس از بین بردن انرژی هسته ای، به سراغ تکنولوژی و صنعت برق می روند و آن را نیز بیهوده بیان می کنند.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دلیل اینگونه دیدگاه های ذلیلانه ای را در نگاه روشنفکری آقایان دانست و افزود: از نگاه روشنفکران خودفروخته غرب زده پیشرفت ایران باید ذیل پیشرفت غرب باشد و هر چیزی که بخواهد ما را از غر متمایز کند، بیهوده است.
کتابچی گفت: اگر طبق ادعای سخنرانان این میزگرد انرژی هستهای حاصلی برای کشور ندارد، پس چرا کشورهای پیشرفته دنیا به سمت آن رفته، سردمدار دستیابی به آن شدند و بخش اعظمی از انرژی مورد نیاز خود را از آن تأمین میکنند.
وی با طرح این سوال که آیا عقل این گونه کارشناسان از دولتمردان غربی بیشتر است که انرژی هستهای را صنعتی بیحاصل میدانند، افزود: این گونه تردیدها در اهمیت انرژی هستهای نشان از عدم درک آنها نسبت به مزایای آن و عمق نیاز توسعه و آینده کشور به فناوری هستهای دارد.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی در پایان تاکید کرد: آنها که امروز توصیه به تعطیلی فناوری هستهای کشور میکنند، فردا همین نسخه را برای استقلال کشور و غیرت ملی خود نیز خواهند پیچید.
لازم به ذکر است، صادق زیباکلام، احمدشیرزاد و هرمیداس باوند هفته گذشته در میزگردی که با هدف توجیه چرایی نادیده گرفتن فناوری هستهای در کشور برگزار شد، راه پیشرفت را در تعطیلی صنعت هستهای کشور معرفی کردند.
احمد شیرزاد، استاد فیزیک هستهای و نماینده سابق مجلس ششم در این مراسم گفته بود: از سال 82 که مسئله پرونده هستهای مطرح شده است به هیچ دستاوردی در این زمینه نرسیدهایم و اگر قرار بوده که مسئله هستهای ما را به سمت رشد علمی برساند هیچ سند و کار تحقیقاتی این امر را ثابت نمیکند. سوال ما این است که اگر ما بجای 10 هزار سانتریفیوژ یک عدد داشته باشیم چه فرقی میکند!؟
او حتی تلاش غرب برای تبدیل آب سنگین به آب سبک در اراک را کاملا خیرخواهانه و به نفع ایران دانسته و گفت: رآکتور آب سنگین اراک بسیار مضر است و حادثه چرنوبیل از این دست رآکتورها را در خود داشت و حالا در طرف غربی در مذاکرات جمهوری اسلامی ایران میگوید که آب سنگین این نیروگاه را با آب سبک عوض کند و این برای ما نیز بهتر است.
در همین حال صادق زیباکلام دیگر سخنران این نشست که پیش از این برای اثبات قابل دفاع بودن توافقنامه ژنو، از توافقنامه ترکمانچای و اقدام فتحعلی شاه قاجار به عنوان یک رفتار عقلایی یاد کرده بود، در سخنان خود گفت: انرژی هستهای به ضرر ما بوده است چرا اینقدر اصرار بر ادامه این فناوری داریم!؟