به گزارش خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، بازار ارز که چند وقتی بود رنگ آرامش به خود گرفته و در محدوده قیمتی 3200 تومان نوسانی جرئی داشت، دو روز پس از تمدید مذاکرات هستهای در وین در مسیر صعودی گام برداشت، اما پس از حدود یک هفته از این روند افزایشی کاسته شد و قیمت ارز به روزهای سابق بازگشت.
اما پس از مدتی دوباره حال و هوای قبل به بازار ارز بازگشت و رنگ افزایشی به خود گرفت تا اینکه روز گذشته به 3555 تومان نیز رسید.
نمودار تغییرات 30 روزه دلار در بازار آزاد
در آن روزهای اولیه حاشیههای بسیاری در خصوص افزایش قیمت ارز در میان مردم و برخی از فعالان اقتصادی ایجاد شد. برخی کم رونق بودن بازار مسکن و بازار بورس را دلیل اصلی افزایش تمایل مردم به سوی بازار ارز و به تبع آن افزایش قیمت ارز میدانستند، در برخی محافل سخن از مذاکرات هستهای و تبعیت بازار از عدم حصول نتیجه قابل قبول از این مذاکرات بود و برخی دیگر نیز این موضوع را به کسری بودجه دولت ارتباط میدادند.
همین اظهارات طیبنیا را به واکنش واداشت. وزیر اقتصاد و امور دارایی گفت: مردم بدانند در شرایطی که عوامل واقعی تغییر نکرده است، نباید رفتارهای هیجانی داشته باشند.
وی ادامه داد: کسانی که در این شرایط متأثر از عوامل روانی، رفتار میکنند با زیان مواجه خواهند شد؛ همان طور که در گذشته هم شاهد این وضع بودیم.
طیب نیا افزود: در دوره کوتاه مدت نرخ ارز افزایش مییابد و کسانی که در این دوره خرید میکنند، قطعا با زیان مواجه و پشیمان میشوند.
وی با بیان اینکه در یک سال اخیر چند بار این موضوع را تجربه ایم، گفت: مردم ما که این تجربه را داشتهاند، از رفتار هیجانی پرهیز کنند.
طیب نیا اظهار داشت: تغییرات چند روز اخیر عمدتاً ناشی از برخی هیجانات و عوامل روانی است که در بازار رخ میدهد و متأثر از برخی خبرهای منتشره در بازار است.
وی تاکید کرد: مردم مطمئن باشند در شرایط بنیانی و واقعی اقتصاد کشور هیچ تغییر خاصی حاصل نشده و این تغییرات گذراست.
وزیر اقتصاد درباره اینکه برای تقویت بازار سرمایه چه تمهیداتی اندیشیدهاید؟، گفت: اقدامات مثبتی شده است.
وی افزود: با فعالان بازار سرمایه تماسهایی داشتهایم و اشخاص حقوقی و افراد مؤثر بازار سرمایه به خوبی واقف هستند که نوسانات کوتاه مدت است و ادامه پیدا نمیکند.
وزیر اقتصاد اظهار داشت: بنابراین انتظار ما این است که این روند به زودی به انتهای خود برسد و باز شاهد یک روند مثبت و با ثبات در بازار باشیم.
در ادامه سخنان وزیر اقتصاد، سیف نیز با اعلام اینکه تاثیر برخی اخبار بر بازار ارز موقتی است و تعادل به سرعت به بازار بازخواهد گشت، عمدهترین عامل تاثیرگذار بر تحولات فعلی بازار را ورودی ارز اعلام کرد.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: بازار ارز در شرایط تعادل بهسر می برد و اتفاقاتی که طی روزهای اخیر افتاده است، به عواملی مربوط میشود که اصلی ترین آن، وضعیت ورودی ارز به بازار است.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت تقاضا در بازار ارز متعادل است، گفت: تاثیر برخی اخبار بر این بازار موقتی است و تعادل به سرعت به بازار بازخواهد گشت.
سیف با اعلام اینکه همچنین تصمیماتی برای وضعیت بورس اتخاذ شده است، افزود: شرایط نشان میدهد شاخص به جای اصلی خود بازخواهد گشت.
وی ادامه داد: در برخی مواقع حباب در بازار ایجاد میشود که این حباب تخلیه خواهد شد و نمیتواند به سایر بازارها تسری یابد. به هر حال، شرایط متعادل را در روزهای آینده خواهیم داشت.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به نتایج مذاکرات هستهای و اعلام آن در روزهای اخیر، اظهار داشت: بانکها باید اقتضائات و آمادگی لازم را برای برقراری ارتباطات بینالمللی دقیق داشته باشند تا بتوانند به صورت کارا و موثر عمل کنند. اگر قرار باشد بانکهای خارجی در کشور ما فعالیت کنند، با وضعیتی که با بانکهای داخلی در حال حاضر دارند، قادر به رقابت آنها نخواهند بود و سطح فعلی فعالیت بانکهای داخلی قابل رقابت با آنها نیست.
سیف با بیان این موضوع که در یک دامنه هفت ماهه باید بانکها هر چه سریعتر خود را آماده نمایند، افزود: علائم مثبت و عزم جدی در طرف مقابل وجود دارد و بیش از اینها نتایج مثبت به تاخیر نخواهد افتاد.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت بازار و شرایط اقتصادی باثبات است، افزود: بنا به اخبار رسیده، نوساناتی در بازار وجود دارد که این از بنیانها و اقتضائات اقتصادی است اما وضعیت و شرایط از ثبات لازم برخوردار است.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه عوامل بنیادین موثر در بازار نقش خود را ایفا میکنند، گفت: در روزهای آینده آرامش به بازارها باز خواهد گشت.
شکلگیری این هیجانات کاذب در بازار ارز، وضعیت بازار را به گونهای رقم زد که میزان نوسانات دلار در 14 ماه گذشته به بالاترین سطح خود رسید. روندی که حال شکل طبیعی به خود گرفته است و دیگر حساسیت و اظهارنظری در خصوص آن وجود ندارد.
اما فارغ از دلایل افزایش قیمت ارز، آنچه در این روزها رخ داد کاسته شدن ارزش پول ملی به میزان بیش از 8 درصد آن هم تنها در عرض 30 روز بود و بعید به نظر میرسد قیمت ارز به وضعیت گذشته خود بازگردد و به احتمال قوی در کانال 3500 تومانی باقی خواهد ماند.
چرا کسی به حرفای دکتر حسن عباسی و طرح جامع و کامل اقتصادی شون که به گفته ی بزرگان اقتصاد دنیا تنها روش نجات علم اقتصاد هست توجه نمیکنه؟
خواهشا نظر منو تایید کنید
به اونایی که از این طرح خبر ندارن توصیه میکنم برنامه راز روز 26 تیر ماه امسال رو نگاه کنن
تورم را برانید!