به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، دیناروند امروز در در یازدهمین گردهمایی مدیران نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در سالن همایشهای باقرالعلوم دانشگاه علوم پزشکی یزد، با اشاره اولویتهای وزارت بهداشت در سال ۹۳ گفت: امسال گرچه سالی پرچالش در این حوزه به لحاظ طرح مباحثی همچون روغن پالم، خمیر مرغ و... بود اما از آن سربلند بیرون آمدیم.
وی افزود: مردم هنوز در حوزه غذا نیاز به اطلاعرسانی از سوی ما دارند و فرهنگ غذا و تغذیه باید خیلی جدیتر دنبال شود تا بسیاری از مسائل، برای فعالان این عرصه روشن گردد.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در ارتباط با روغن پالم، ما باید شفاف سازیها را ادامه دهیم که این موضوع در هیاهوی رسانهای و مسائلی که وجود دارد، گم نشود، دیگر مواردی که به سلامت غذا بر میگردد هم باید به همین شیوه بررسی شود.
دیناروند تصریح کرد: ما از یک سو با سلامت مردم و از سوی دیگر با اقتصاد بخش خصوصی مواجه هستیم و باید مراقب باشیم با اعتدال در این مسیر حرکت کرده و از هرگونه افراط و تفریط و جنجال در این راستا پرهیز کنیم.
وی افزود: در تقلبهای غذایی نباید عقب بمانیم همانگونه که چهار سال از قضیه پالم عقب ماندیم و باید بسیار سریع و به موقع ورود کرده و اجازه ریشه دواندن برخی تقلبها را ندهیم.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: کنترل قبل از تولید و عرضه به بازار سبب کندی صدور مجوزها میشود و معتقدیم این کنترلها باید در زمان عرضه به بازار صورت گیرد و به محض مشاهده تخلف، به سرعت خط تولید متوقف شود زیرا اکنون صدها و هزاران واحد تولیدی در زمینه مواد غذایی در حال فعالیت هستند و اگر بخواهیم روش قبلی کنترل محصولات را اعمال کنیم، موفق نخواهیم بود.
دیناروند گفت: توجه به سلامت مردم باید محور همه کارهای ما باشد یعنی توجه داشته باشیم که مردم با مصرف یک ماده غذایی چه میزان کالری، نمک، شکر و... دریافت میکنند و باید در این زمینه اقدامات اساسی انجام شود.
وی افزود: شکر، نمک، چربی و مواردی از این قبیل آسیبرسان به سلامت هستند، این عبارت به معنی این نیست که مواد ذکر شده سم هستند و به خودی خود مشکل دارند بلکه به این معنی است که اگر بیشتر از حد مجاز آن استفاده شود، خطرزا هستند.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: راه مقابله با این آسیبها این نیست که جلوی تولید آنها را بگیریم بلکه باید مصرف آنها را تعدیل کنیم و با محدودکردن تبلیغات آنها و افزایش مالیات بر ارزش افزوده این مواد، مصرف را تعدیل کرده و سلامت را تضمین کنیم.
لازم به ذکر است، در این همایش که به مدت دو روز در یزد برگزار میشود، بیش از ۱۰۰ نفر از معاونان غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی کشور همچنین مدیرکل نظارت و ارزیابی مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی حضور دارند.