به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان؛ محمدجواد کبیر معاون بیمه سلامت ایرانیان بعدازظهر امروز در دومین نشست بررسی چگونگی اجرای مرحله دوم طرح تحول سلامت در روستاها و شهرهای زیر 20هزار نفر که در دانشگاه علوم پزشکی گلستان برگزار شده بود، از انتشار کتاب شش جلدی «ارزیابی عملکرد سازمانهای بیمه گر کشور در طرح تحول نظام سلامت 92» در هفته جاری خبر داد.
وی با بیان اینکه جلسه کشوری امروز در دانشگاه علوم پزشکی گلستان به عنوان اولین جلسه رسمی پزشک خانواده کشور شکل گرفته است، عنوان داشت: در سازمان بیمه سلامت ایرانیان پنج هدف کلی بر اساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامه پنجم توسعه در نظر گرفته شده است.
8میلیون ایرانی در 8 ماه دفترچه بیمه سلامت دریافت کردهاند
کبیر در ادامه «حفاظت از مردم در برابر هزینههای سلامت»، «پوشش همگانی آحاد جامعه با بیمه سلامت»، «کاهش هزینههای سلامت مردم به زیر 5درصد در روستاها و 5تا7 درصد در شهر»، «ارتقای کمی و کیفی خدمات با استفاده از خرید راهبردی» و «التزام نظام سلامت به نظام سطح بندی و ارجاع» را از اهداف سازمان بیمه سلامت ایرانیان برشمرد و گفت: از اردیبهشت جاری تا کنون 8میلیون و 900هزار نفر در طرح بیمه سلامت ثبت نام و از این میان 8میلیون نفر دفترچههای خود را دریافت کردهاند.
معاون بیمه سلامت ایرانیان اضافه کرد: در سالهای گذشته فراز و نشیب بسیاری در عقد تفاهم نامههای بیمه وجود داشت و رابطه قابل قبولی بین وزارت بهداشت و رفاه به چشم نمیخورد که ما در سال جاری این تفاهم نامه را تحلیل محتوا کردیم و با احصا نقاط قوت و ضعف تفاهم نامهای جدید منعقد کردیم که میتوان گفت تفاهم نامه جاری کارآمدترین تفاهم نامه بیمه سلامت در سالهای اخیر است، همچنین برای اولین بار دستورالعمل اجرایی بیمه سلامت به استانها ابلاغ شد.
سرانه سالانه پزشک خانواده 460درصد افزایش یافت
وی همچنین ابراز داشت: سرانه سالانه پزشک خانواده در مرحله اول که شامل حقوق پزک، ماما و تامین اقلام دارویی میشود از 21700تومان در سال 92 به 96520تومان در حال حاضر رسید که با رشدی 460درصدی همراه بوده است.
200میلیارد دیگر از اعتبارات پزشک خانوده در راه دانشگاههای علوم پزشکی کشور
کبیر همچنین خاطرنشان کرد: 2200میلیارد تومان اعتبار به حوزه پزشک خانواده و بیمه روستاییان در سال جاری اختصاص یافته است که 1100 میلیارد از محل صندوق بیمه روستاییان و 1100میلیارد دیگر از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده تأمین میشود که تا کنون از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده 453 میلیارد تومان به دانشگاههای علوم پزشکی کشور گیسل شده و مقرر است تا اواخر هفته آینده 200میلیارد دیگر نیز به آن اضافه شود.
معاون بیمه سلامت ایرانیان در ادامه بیان داشت: تا کنون 6237 نفر پزشک در طرح پزشک خانواده شرکت کردهاند که نیازمندی ما 7600 نفر بوده و این در حالیست که مقدار حقوق به چند برابر افزایش پیدا کرده است اما در صددیم برای پر کردن خلا موجود مقبولیت پزشکان خانواده را در میان مردم بومی منطقه تحت پوشش بالا برده و سپس پزشکان را اعزام نماییم.
وی همچنین با بیان اینکه اکثر آهنگ هزینهها در حوزه درمان نامعقول است، اظهار کرد: باید با اقدامات پیشگیرانه که کاهش بروز و شیوع بیماریها را دربر داشته باشد هزینهها را به سطح موزون و معقولی برسانیم.
کبیر همچنین در پایان تأکید کرد: نظارت و پرداخت دارو به بخش خصوصی ضعیف است ضمن اینکه برای جلوگیری از فساد داروها باید داروها را با سنجش و پایش و متناسب با نیاز پزشک توزیع کرد.
لازم به ذکر است این جلسه با حضور روسا و معاونین دانشگاههای علوم پزشکی گلستان، مازندران، گیلان، بابل و شاهرود همراه بود.