به گزارش گروه اجتماعی "خبرگزاری دانشجو"، مسعود پزشکیان با تاکید بر ضرورت پایبندی دولت به قانون در خصوص اجرای طرح تحول سلامت٬ اظهار داشت: در خصوص اجرای طرح تحول سلامت هدف بهبود رسیدگی به بیماران در مناطق محروم٬ کمتر توسعه یافته و اقشار آسیبپذیر بود. اجرای نادرست طرح تحول سلامت در برخی از فازها منجر به سرازیر شدن اعتبارات به بیمارستانهای مجهز و دارای نیرو و تخت بیشتر شده است، در حالیکه طبق قانون اعتبارات باید در جاهایی هزینه میشد که سطح برخورداری آنها کمتر بود.
وزیر اسبق بهداشت با تاکید بر اینکه هدف از اجرای طرح تحول سلامت ایجاد عدالت، دسترسی مناسب و پوشش همگانی خدمات درمانی در چارچوب برنامه و منابع بوده است٬ به خانه ملت گفت: کاری که با نام طرح تحول سلامت آغاز شده به نظر من برای دولت مشکل ایجاد خواهد کرد، برای اینکه هزینه خدمت را افزایش داده و قیمت تمام شده به این ترتیب رشد داشته است.
پزشکیان با تاکید بر اینکه بیمه کردن سیستم بدون هیچ ضابطه و قانونی در طرح تحول سلامت تبعات بدی به همراه دارد٬ گفت: اگر تمام اعتبار دولت نیز در این راستا صرف شود باز هم ادامه کار ممکن نخواهد بود.
وی با بیان اینکه هماکنون که در مراحل ابتدایی طرح تحول سلامت قرار داریم بسیاری از صندوقهای بیمهای از جمله صندوق بیمه نیروهای مسلح با کسری بودجه میلیاردی روبه رو شدند٬ افزود: تمامی این مشکلات از جمله کسری بودجهها نتیجه افزایش بدون ضابطه تعرفهها است.
پزشکیان با تاکید بر اینکه ادامه اجرای طرح تحول سلامت به این شکل علاوه بر صندوقهای بیمه به کسری بودجه دانشگاهها نیز منجر خواهد شد٬ گفت: وقتی قیمت تمام شده افزایش یابد بودجه اختصاص یافته پاسخگوی نیازها نخواهد بود و از طرف دیگر افزایش سطح توقع و رشد درآمدهای جاری به اختلاف درآمدها منجر خواهد شد.
وی با بیان اینکه اجرای کنونی طرح تحول سلامت به مثابه تزریق مسکن برای تسکین موقتی درد است٬ افزود: بیتوجهی دولت به قانون در این راستا مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.
وزیر اسبق بهداشت از تلاش برخی نمایندگان برای علامتدار کردن اعتبارات خبر داد و تاکید کرد: با علامتدار شدن اعتبارات پول اختصاص یافته به یک بخش در جای دیگر تزریق نخواهد شد.
پزشکیان با بیان اینکه اولویت قرار دادن بحث درمان در هیچ کجای دنیا صحیح نیست و صورت نگرفته است٬ گفت: به طور حتم اولویت قرار دادن درمان در کشور ما به توفیقی منجر نخواهد شد.
وی ادامه داد: اگر تمام اعتبار دولت را در چرخه طرح تحول سلامت بریزند باز هم این سیستم با کمبود منابع مواجه خواهد شد.
این نماینده مردم در مجلس نهم٬ تصریح کرد: هیچ دولتی قادر نبوده با این وضعیت اقتصادی، موفق به سطحبندی، کنترل و توفیق در ارجاع شود و در حال حاضر نیز طبیعی است که ادامه اجرای طرح مذکور ممکن نیست.
پزشکیان با بیان اینکه به اندازه اعتبارات موجود در کشور باید در خصوص اجرای طرحها برنامهریزی کرد٬ افزود: در خصوص اجرای طرح تحول سلامت به این شکل اگر 2 برابر پول کنونی به دولت داده شود باز هم اجرای توفیق آمیزی را شاهد نخواهیم بود.
وی با بیان اینکه دولت برای اجرای طرح تحول سلامت با کمبود منابع مواجه است٬ گفت: در قانون در خصوص جزء جزء اجرای طرح تحول سلامت برنامهریزی شده است که اگر اجرای آن طبق قوانین باشد به طور حتم شاهد بروز مشکلی نخواهیم بود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی٬ با یادآوری اختلاف درآمد شدید بین پزشکان٬ خاطرنشان کرد: اختلاف درآمد پزشکان با هیچ مکانیزمی همخوانی ندارد اما در خصوص منابع جدید میتوان با مدیریت درست به برقراری عدالت و کاهش شکافها کمک کرد.