به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پایان معاملات هفته منتهی به 8 بهمن ماه 1393، شاخص کل با 227 واحد افزایش نسبت به هفته قبل، به رقم 65 هزارو 256 واحد رسید.
شاخص بازار اول با 178 واحد افزایش به رقم 48 هزارو 32 واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با 377 واحد افزایش عدد 128 هزارو 600 واحد را تجربه کرد و به ترتیب با 37 / 0 درصد و 29 / 0 درصد افزایش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در 5 روز کاری این هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 3538 میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 10 درصد کاهش یافته است.
در ضمن تعداد 1871 میلیون سهم در 151 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتیب 7 / 16 درصد و 7 / 6 درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
بر این اساس 186894 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 187 میلیارد ریال معامله شد که به ترتیب 2 / 2 درصد و 7 / 2 درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته نشان می دهد.
طی هفته جاری محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر با 96 / 6 درصد، محصولات چوبی با 37 / 6 درصد، سایر واسطه گریهای مالی با 08 / 5 درصد و خودرو و ساخت قطعات با 96 / 6 درصد بیشترین تغییر مثبت در شاخص را نسبت به سایر گروه ها به خود اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: طی چهارشنبه تا به اولین روز هفته جاری اتفاقات مهمی رخ داد که بازار روز شنبه نیز تا حدودی متاثر از این اتفاقات بود. به جزئیات خواهیم پرداخت، اما در ابتدا در بازار شنبه چه خبر بود؟ شاید بتوان نام معجزه را برای بازار این روز نهاد. آری در بازار شنبه گوئی معجزه ای رخ داد. شاخصی منفی ناگهان مثبت شد و این اتفاق به یمن بلوکهای فارس، ومعادن و شخارک صورت گرفت. این معاملات با چند میلیارد ناقابل و به صورت صوری انجام شد تا شاخص کل که وارد کانال 64 هزار تائی شده بود مجدداً به کانال 65 هزار تائی بر گردد.
یکشنبه: با تعطیل بودن بازارهای جهانی، بازار یکشنبه به نسبت توانست اندکی بهبود یابد و برخلاف انتظار ما از بلوکها هم خبری نبود، چرا که بازار پس از مدتها ریزش با اندک حمایتهائی که به خصوص در گروه خودروئی با آن مواجه بود، توانست رشد کند. البته قیمتها هم به سطوح حداقلی خود رسیده اند و با اندک تلنگری رشد خواهند کرد. البته این وضعیت پایدار نبود و از نیمه های وقت آرام آرام عرضه ها شروع شد. شدت این عرضه ها طوری بود که شاخص نیز نتوانست سطوح حداکثری خود را حفظ کند. بازگشائی حکشتی و جمع آوری صف فروش این نماد نیز افت شاخص را در لحظات پایانی فزونی بخشیده بود. نمادهای گروه پتروشیمی نیز دوباره تاثیر منفی خود را بر شاخص اعمال کردند. ارزش معاملات این روز تنها اندکی از روز قبل بیشتر بود و این نشان از رکودی فراگیر در بازار است.
دوشنبه: رفتار بازار این روز تا حدود زیادی به بازگشائی بازارهای جهانی ارتباط دارد و همانطور نیز شد. با اتفاقات شب یکشنبه در یونان و تضعیف بیش از پیش یورو، کومودیتی و نفت مجدداً وارد مدار نزولی شدند، به طوری که نفت سبک آمریکا قیمت های 44 دلار در هر بشکه را نیز دید و مس نیز به سطوح 5300 دلاری در هر تن نیز سقوط کرد. به این اتفاقات خواهیم پرداخت. اما در بازار این روز چه خبر بود؟ بازار یکشنبه بسیار تحت تاثیر قیمهای جهانی بود و با اینکه قیمت سهام افت کرده بود، با رویه های سابق بلوک زنی شاخص مثبت نگه داشته شد. درباره این معضل بارها صحبت شده است و نیازی به تکرار و مکررات نیست. همراه و اخبار دو نمونه بارز این بلوکها بودند. گفته می شود بلوک همراه یک جا به جایی بین صندوق توسعه بازار و کارکنان بانک ها بوده است. نکته بسیار جالب در این است که بلوک مثبتی در اخابر با حجم تقریباً مناسب در بازار عادی زده شد و بلوکی منفی با حجم بسیار بالا در صف فروش آن زده شد! این خود تناقضی آشکار و نمونه بارزی از دستکاری شاخص جهت جلوگیری از ریزش بیشتر بود.
سهشنبه: پیرو رویه های قبلی، بازار روز سهشنبه نیز در تعادلی ناپایدار سیر کرد. همچنان شاهد بلوکهائی در بازار بودیم که موجب نگه داشته شدن شاخص کل شد. البته شاخص واقعاً جائی برای ریزش ندارد و فروشنده ها در اغلب سهام تقریباً به اتمام رسیده اند، مگر اینکه اتفاق خاصی رخ دهد تا مجدداً فروشندگان باز گردند. بازار در یک دوران بیم و امید قرار گرفته است و برای صعود منتظر یک جرقه است. برخی ریسک پذیران در این روزها با توجه به قیمتهای ارزنده و حداقلی سهام، شروع به خرید کرده اند. حقوقی ها نیز اخیراً فعال شده اند. البته در این روز چند خبر سیاسی و اقتصادی مثبت نیز داشتیم که مفصلاً به آنها خواهیم پرداخت. روز سهشنبه رویه مهندسی شاخص به اوج خودش رسید که بی نظیر بود! با شل شدن بازار در نیمه های وقت، بازار بلوک زنی مجدداً آغاز شد. البته این بلوکها کاملاً برنامه ریزی شده بود. ومعادن، خودرو، تجارت و صادرات از نمونه های بارز این بلوکها در مثبتها و صفرها بودند. در اواخر وقت نیز 4 میلیون فملی حجم خورد. از طرفی بلوک 90 میلیونی وتجارت در بازار بلوک در نزدیکیهای صف فروش نیز جالب بود. از جمع بندی این اتفاقات می توان نتیجه گرفت که با توجه به اینکه قرار بوده است اندکی از حجم صف فروش فملی برداشته شود و مسلماً این اتفاق اثر منفی قابل توجهی بر شاخص کل می گذاشت، سایر بلوکها زده شد، تا برای برداشته شدن حجم فملی مقدمات فراهم شود تا نهایتاً بازار در یک حالت تعادلی به پایان برسد.
چهارشنبه: مطابق انتظارات و افزایش تزریق اخبار مثبت و همچنین حمایت های صورت گرفته از بازار در چند روز گذشته بازار روز چهارشنبه به طور غیر قابل باوری مثبت شد. اگر چه عمده دلیل این مثبت بیش از انتظار مربوط به برخی اخبار سیاسی خاص بود که شب گذشته انتشار یافت، اما باید اذعان کرد که قیمتها نیز واقعا مفت شده اند و همانطور که طی روزهای گذشته عنوان شد بازار دیگر بیش از اینها تاب ریزش ندارد. حتی قیمت سهام کومودیتی محور نیز اخیراً افت زیادی داشته است. از دید تکنیکی نیز اغلب سهام در نقاط اشباع فروش قرار گرفته اند و به عبارتی از فروشنده تخلیه شده اند و حتی بسیاری از آنها واگرائی مثبت نیز داشته اند. در این روز با مثبت شدن بازار از بلوکها هم خبر نبود و بازار حجم خوبی زد. این مساله نکته مهم و بازار بود. البته اول صبح یک جابجائی در خودرو در مثبتها صورت گرفت، سپس فملی و فولاد نیز به تعادل رسیدند، که البته نمی توان به طور قطع آن اتفاق را در جهت کنترل شاخص دانست. بانکها، سرمایه گذاریها، لیزینگی ها، خودروئی ها و بیمه ای از پر اقبال های امروز بودند. به طور کلی بازار این روز به شکل خودجوش مثبت شده بود.
آقا یه سوالی؟
چرا وقتی تو یه هفته بورس چند هزارتا میاد پایین کم مطلب میگذارید ولی وقتی به اندازه 100 واحد مثبت میشه برمیدارید تیتر میزنید؟!!!!!!!!!!