به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، برای نخستین بار در تاریخ برگزاری رقابت های جام ملت های آسیا، تیم داوری از ایران دیدار نهایی را قضاوت کرد؛ قضاوتی که تحسین رئیس AFC و فیفا را نیز به دنبال داشت.
قضاوت و عملکرد بسیار خوب فغانی، سخندان و ابوالفضلی در جام شانزدهم باعث شده تا امیدوار شویم که تیم داوری از ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ نیز قضاوت کند.
در زیر گفتگوی خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، با رضا سخندان ، کمک داور کشورمان که در جام ملت ها حاضر بود، آمده است:
خبرگزاری دانشجو: عملکرد تیم داوری ایران در جام شانزدهم را چگونه ارزیابی می کنید؟
جام ملت های آسیا بزرگترین تورنمنت قاره است و بهترین تیم های در آن حضور دارند. این مسابقات در حد و اندازه های خود بسیار حساس است و این مساله در بین تماشاگران به اوج خود می رسد.
در این تورنمنت پنج قضاوت داشتیم که بیشتر از سایر داوران بود. ما سه بار در مرحه گروهی، یک بار در مرحله یک چهارم نهایی و همچنین در بازی فینال حضور داشتیم. تلاش کردیم بدون اشتباه یا حداقل کم اشتباه ظاهر شویم و فکر می کنم در این مساله موفق بودیم.
خدا را شکر که در فینال نیز عملکردمان خوب بود و با تقدیر سپ بلاتر و مسئولان فیفا و کنفدراسیون آسیا قرار گرفتیم.
اینکه یک تیم داوری از ایران برای نخستین بار در تاریخ در فینال قضاوت کند، افتخار بزرگی برایمان بود، اما متاسفانه خیلی به این موضوع توجه نشد.
خبرگزاری دانشجو: قضاوت خوب شما چقدر بر روی حضورتان در جام جهانی ۲۰۱۸ موثر است؟
داوران هر قاره را از تورنمنت های مهمی که در آن برگزار می شود، انتخاب می کنند. بدون شک این مساله روی حضور داوران ایرانی در جام جهانی آینده بسیار موثر است. البته باید در این ۳ سال به تلاش خود ادامه بدهیم؛ چرا که هنوز هیچ چیزی تمام شده نیست و نباید به حضورمان در روسیه مطمئن باشیم.
خبرگزاری دانشجو: این چندمین حضور شما در جام ملت های آسیا بود؟
برای سومین دوره بود که در این تورنمنت پرچم می زدم. این مساله کمک زیادی در فینال به من کرد؛ چرا که با جو و شرایط مسابقات آشناتر بودم. امیدوارم بتوانم دوره بعدی هم حضور داشته باشم.
خبرگزاری دانشجو: برخورد تماشاگران ایرانی با شما چطور بود؟
تماشاگران ایرانی در این تورنمنت برای ایرانیانی که در جام حضور داشتند، چه بازیکنان و کادر فنی و چه داوران سنگ تمام گذاشتند. حتی استرالیایی نیز از تشویق ایرانی ها تعجب کرده بودند. مردم کشور میزبان پس از تیم خودشان، طرفدار ایران بودند و این موضوع بسیار جالب توجه بود.
خبرگزاری دانشجو: با بنجامین ویلیامز داور استرالیایی دیدار ایران و عراق نیز صحبتی داشتید؟
نه. خیلی با هم در ارتباط نبودیم. متاسفانه هجمه بدی علیه این داور شکل گرفت؛ درست مثل لیگ برتر ایران. به یکباره همه چیز را بر گردن داور انداختند. کمیته داوران AFC به ویلیامز فقط این ایراد را گرفت که نباید کارت زرد اول پولادی را فراموش می کرد. این کمیته معتقد بود که حرکت غیر حرفه ای پولادی کارت زرد داشت، اما اگر داور می دانست که او یک اخطار دارد، خب مسلماً برای مدیریت بهتر بازی کارت دوم را به این راحتی به پولادی نشان نمی داد.
هجمه بدی علیه ویلیامز شکل گرفت و به همین دلیل هم بود که AFC تصمیم گرفت او دیدار فولاد در لیگ قهرمانان آسیا در اهواز را قضاوت نکند.
خبرگزاری دانشجو: آیا راضی بودید که تیم ملی ایران در فینال به جای داوران کشورمان بازی می کرد؟
بله، صد در صد. از اینکه تیم ملی اوت شد، خیلی ناراحت شدیم. خیلی ها در ایران گفتند که AFC برای دلجویی از ایران بابت اتفاقات داوری دیدار با عراق، ما را برای فینال انتخاب کرده، اما واقعیت این نبود. ما پیش از فینال در چهار بازی قضاوت کرده بودیم و انصافاً کم عیب و نقص بود. به همین دلیل هم برای فینال انتخاب شدیم.
خبرگزاری دانشجو: برای استقبال از شما چه کسانی به فرودگاه آمدند؟
من که مستقیماً به مشهد رفتم، اما شنیدم که در تهران عسگری، اصفهانیان و چند نفر دیگر به استقبال فغانی و ابوالفضلی رفته اند. ای کاش قبل از سفرمان به استرالیا ما را بدرقه می کردند که پشت مان گرم باشد.
خبرگزاری دانشجو: به نظر می رسد کمی از رفتارها دلخور هستید؟
مگر ما چه فرقی با بازیکنان تیم ملی داریم. ما هم با حضور در فینال برای کشورمان افتخارآفرینی کردیم. به رغم این مساله، در فدراسیون به داوران به چشم دیگری نگاه می کنند. ما یک ماه در استرالیا بودیم، اما هیچکسی با ما حتی یک تماس خشک و خالی نیز نگرفت. حتی از مسئولانی که در استرالیا حضور داشتند نیز هیچکدام به ملاقات و دیدار ما نیامدند. چند باری منوچهر نظری از پیشکسوتان داوری تماس گرفت که او هیچ ارتباطی به فدراسیون ندارد. واقعاً باید از این داور قدیمی تشکر کنم که حداقل به فکر ما بود. ما نیازی به اینگونه کارها نداریم، اما حالا که به عنوان سفیر ایران در فینال حضور داشته ایم، حتی شرایط بهتری باید از سوی فدراسیون رقم می خورد.
رسانه های ایرانی حاضر در استرالیا اصلاً به ما توجه نداشتند. یکبار بعد از یکی از تمریناتمان، مسئولان AFC به رسانه ها گفتند که به مدت ۳۰ دقیقه می توانند از داوران گزارش، عکس و مصاحبه تهیه کنند. رسانه های همه کشورها در محل تمرین داوران حضور داشتند، اما از ایران هیچکسی نبود و این مساله باعث سرافکندگی ما بین داوران شد. پس از اینکه به عنوان به عنوان داور فینال انتخاب شدیم، برخی رسانه ها سعی کردند با ما مصاحبه بگیرند، اما دیگر اجازه این کار را نداشتیم و در واقع کار از کار گذشته بود.
ما کمبودی از این بابت نداریم، اما بحث احترام مطرح است که متاسفانه وجود نداشت.
خبرگزاری دانشجو: صحبت پایانی.
امیدوارم حضور ما در فینال جام ملت های آسیا بتواند مسیر را برای سایر داوران کشورمان به منظور قضاوت در دیدار نهایی چنین تورنمنت هایی باز کند.