به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، بهمن بهمنی، مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه با اشاره به انعقاد تفاهم نامه این سازمان با سازمان نظام مشاوره و خانواده گفت: تفاهم نامه ای مابین وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام منعقد شده در راستای یکی از مأموریت های وزارت ورزش و جوانان با هدف سامان دهی و شناسایی مراکز مشاوره تخصصی که در واقع زمینه ساز ازدواج سالم خواهد بود.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان گفت: ازدواج در واقع نقطه شروع یک ارتباط و فرآیند عمری است که لازم است ویژگی های خاصی را داشته باشد از جمله ویژگی یک ترکیب مناسب و داشتن مهارت لازم که متاسفانه امروز بازار ارائه خدمات مشاوره و ازدواج به صورت غیرتخصصی زیاد شده است و لازم است ساختاری برای سازمان دهی این امر در راستای منافع مردم تدوین شود.
وی افزود: در امر مشاوره باید یک نهاد حاکمیتی کمک کند تا سامان دهی آن به صورت دقیق انجام شود که ابزار آن انتخاب شخصیت های مناسب با چهار ویژگی جهان بینی متناسب با آموزه های دینی، داشتن دانش مشاوره، مهارت کاربرد دانش و همچنین ویژگی شخصیتی ویژه این افراد است.
بهمنی در ادامه ا ظهار داشت: از جمله ویژگی های شخصیتی یک مشاوره خانواده این است که باید مردم گرا باشد و همچنین حسن شهرت داشته باشد و در کنار آن فعالیت در امر خانواده در راستای ترویج ازدواج سالم که از ویژگی های اصلی است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان در ادامه بیان داشت: ما برای مراکز مشاوره و خانواه با سازمان نظام تفاهمی را انعقاد کردیم که در امر تأسیس و نظارت بر مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده از طریق وزارت ورزش و جوانان انجام شود اما تأیید و صدور مجوز با سازمان نظام خواهد بود.
وی افزود: در همین راستا آئین نامه های اجرایی تدوین شده که از جمله ویژگی های این آئین نامه این است که افرادی که درخواست مجوز در این خصوص دارند باید قبلاً مجوز مراکز مشاوره را از سازمان نظام داشته باشند و سپس وزارت ورزش و جوانان از میان افراد موجود براساس ویژگی های از جمله سن بالای 35 سال، تأهل، حسن شهرت براساس عرف و حداقل 5 سال فعالیت در زمینه مشاوره و خانواده که به تأیید سازمان نظام باشد انتخاب می کنند که به آنها مجوز مرکز تخصصی مشاوره خانواده با دو امضای معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام وظیفه اعطاء می شود.
بهمنی در ادامه در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه براساس قانون صدور مجوز مراکز مشاوره باید توسط سازمان بهزیستی ارائه شود، گفت: خیر چنین نیست و سازمان بهزیستی براساس قانونی که سال 80 به صورت آزمایشی از طریق مجلس به صورت چهار سال ابلاغ شد متولی مراکز مشاوره اجتماعی شد به این معنا که مراکز مشاوره ای را برای افراد خاص که در واقع مأموریت سازمان بهزیستی نیز است داشته باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر مراکز مشاوره بسیار زیادی در سازمان های مختلف از جمله، آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت بهداشت، نیروی انتظامی و اخیراً ارتش و وزارت دفاع و سایر نهادها وجود دارد که ساماندهی آنها امری ضروری است که شاید نتواند توسط یک نهاد انجام شود.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: براساس ماده 43 قانون برنامه پنجم که ابلاغ شده دولت باید خدمات مشاوره را به مردم ارائه کند و آئین نامه اجرایی نیز برای آن تدوین شده باشد که در واقع براساس آن سازمان بهزیستی متولی ارائه خدمات مشاوره اجتماعی می شد و وزارت ورزش و جوانان نیز متولی مراکز تخصصی ازدواج و خانواده که پیش از اجرای این آئین نامه دستور رئیس قوه مقننه مبنی بر اینکه صدور مجوز نهایی باید توسط سازمان نظام روانشناسی و مشاور خانواده گرفته شود صادر شد و این موضوع قانون و لازم الاجرا است.
وی در ادامه تصریح کرد: دعواهای سازمانی اغلب حل بحران هویت است که فردی است و ما باید کاری را انجام دهیم که از مراکز مشاوره ای خطا جلوگیری کند.
بهمنی تصریح کرد: سیاست ما ترویج توسعه کمی مشاوره نیست چرا که این موضوع باعث تهدید محتوا خواهد شد و ما از میان مراکز موجود آنهایی که صلاحیت دارند را شناسایی و به جامعه معرفی می کنیم.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه 80 درصد طلاق ها در تهران در یکی از مناطق شمالی پایتخت است گفت: مراکز مشاوره باید شرایط مشخصی داشته باشند که در همین راستا سیاست های وزارتخانه نیز باید حمایت از جامعه و مراکز تخصصی مشاوره باشد و در حالی که یکی از عوامل طلاق مسائل اقتصادی است اما ما شاهدیم 80 درصد طلاق ها در تهران در یک منطقه شمالی در واقع مرفه نشین است و یکی دیگر از عوامل طلاق شاید فقر باشد اما ما شاهدیم که در بسیاری مناطق محروم ازدواج های سالم موفق بسیار داشته ایم و در واقع این موضوع باید بسیار تخصصی دنبال شود و متاسفانه در حال حاضر آمارهای مراکز مشاوره غیرتخصصی در کشور نگران کننده است.
بهمنی در ادامه تصریح کرد: یکی از برنامه های وزارت ورزش در راستای ترویج ازدواج سالم فراهم کردن تسهیلات ازدواج در دستگاه های مختلف دولتی است که از سال آینده اجرایی خواهد شد.
وی افزود: در خصوص مراکز مشاوره تخصصی که مجوز دریافت می کنند تعرفه ها نیز براساس تعرفه های مشخص سازمان نظام است که ما از هفته آینده شاهد صدور اولین مجوزهای مراکز مشاوره ازدواج تخصصی خواهیم بود در ابتدا مراکز پیش از ازدواج را از هفته آینده داشتیم که بین 5 تا 7 جلسه 45 دقیقه ای تا یک ساعته است.
بهمنی اظهار داشت: مراکز مشاوره به هیچ عنوان حق ارائه خدمات غیر از مشاوره نخواهند داشت و در واقع اگرچه با مراکز همسان گزینی همکاری می کنند اما همسریابی یا همسان گزینی در مراکز مشاوره غیرقانونی است.