به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، وحید مرندیمقدم امروز در نشستی خبری به ارائه گزارشی از فعالیت سازمان ملی استاندارد در 10 ماهه نخست امسال پرداخت و اظهار داشت: تاکنون 4 هزار و 53 هزار مورد توقیف کالا از 112 هزار مورد بازرسی در 10 ماهه نخست امسال از مراکز عمده فروش و مغازههای محلی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه 1998 مورد از این بازرسیها برای تصمیمگیری برای صدور حکم به مراجع قضایی ارسال شده است، افزود: سازمان ملی استاندارد 17 هزار نمونه اجناس مختلف در این بازه زمانی خریداری کرده است که 198 مورد با جعل علامت استاندارد و یا فاقد علامت استاندارد بودهاند.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران اضافه کرد: البته در برخی از کالاها نیز مهلت استاندارد تمام شده است و تولیدکننده اقدام به تمدید آنها نکرده بود.
مرندیمقدم با تأکید براینکه کالاهایی که فاقد علامت استاندارد بودند را به مراجع قضایی معرفی نمودهایم، تصریح کرد: در اسرع وقت تصمیمگیریهای لازم در مورد این کالاها اعمال خواهد شد.
وی در ادامه به ارائه گزارشی در مورد کالاهایی که علامت استاندارد را جعل کرده و فاقد مجوز لازم هستند، اشاره کرد و گفت: براساس گزارشات دریافتی و بررسیهای سازمان ملی استاندارد در صنایع شوینده کالای دیودنز که انواع شامپو را در چهارمحال بختیاری تولید میکند فاقد علامت استاندارد بوده و همچنین مربای آقبال که در تهران تولید و در آذربایجان عرضه میشود نیز فاقد علامت استاندارد است.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران در ادامه با بیان اینکه خرمای بدون هسته ایوانت و نوشیدنی پرتغالی بدون گاز همنوش هم فاقد علامت استاندارد است، افزود: خیارشور آیدان، رب گوجه صدکیس نیز در بررسیهای سازمان ملی استاندارد از سطح بازار فاقد علامت استاندارد میباشند.
مرندیمقدم با تأکید براینکه فرآوردههای گوشتی که با خمیر مرغ تولید میشوند شناسایی و سه تن آن معدوم شده است، اظهار داشت: این فرآوردههای گوشتی با برندهایی از جمله گلتاب در اسلام آباد غرب تولید میشدند که با حکم قضایی معدوم شدهاند.
وی ادامه داد: تا پایان سال نظارت بر فرآوردههای گوشتی به همراه انجمنها و واحدهای تولیدی بیشتر خواهد شد تا تولیدکنندگان غیرمجاز با تولید محصولات تقلبی در بازار مشکلاتی را برای مردم بوجود نیاورند.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران در ادامه این نشست خبری در رابطه با جزئیات گزارش سازمان ملی استاندارد از کیفیت بنزینهای وارداتی و داخلی نیز گفت: گزارش ما نهایی شده و به مراجع مربوطه ارسال کردهایم.
مرندی مقدم افزود: مقرر است تا پایان سال 93 در هشت کلانشهر کشور بنزین یورو 4 عرضه شود این درحالی است که هم اکنون فقط در شش کلانشهر بنزین یورو4 عرضه شده و هنوز عرضه کامل آن در دو شهر شیراز و قم صورت نگرفته است.
وی تصریح کرد: البته درسال 94 باید تمام شهرها به توزیع بنزین یورو 4 مجهز باشند و در آینده بستر لازم را برای توزیع بنزین یورو5 و یورو6 فراهم کنیم.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران در مورد پیشنهاد سازمان ملی استاندارد به شورای استاندارد مبنی بر بررسی کیفیت بنزینهای وارداتی و داخلی نیز افزود: در چندماه گذشته سازمان ملی استاندارد پیشنهاد خود را مبنی بر بررسی و کنترل کیفیت بنزینهای وارداتی و داخلی به شورای عالی استاندارد ارسال کردهاست اما هنوز تصمیم نهایی در این رابطه اتخاذ نشده است.
وی اضافه کرد: به صورت کلی در گزارش نهایی سازمان ملی استاندارد کیفیت بنزین وارداتی و بنزین داخلی با ایراداتی همراه بود.
مرندی مقدم در مورد تفاهم نامه وزارت نفت مبنی بر کنترل بنزینهای وارداتی و داخلی با سازمان ملی استاندارد نیز اظهار داشت: براساس این تفاهمنامه کنترل بنزین داخلی و وارداتی برعهده وزارت نفت است اما تجهیزات کاملی در کشور وجود ندارد به همین منظور سازمان ملی استاندارد نیز با تجهیز آزمایشگاههای خود اقدامات لازم را در این رابطه انجام میدهد.
وی اضافه کرد: در همین زمینه آزمایشگاه بندرعباس سازمان ملی استاندارد تکمیل شده و درحال تأسیس یک آزمایشگاه دیگر در خود مرکز ملی استاندارد در کرج هستیم که امیدواریم با راهاندازی آنها اقدامات لازم برای بررسی کنترل کیفیت بنزین داخلی و وارداتی صورت گیرد.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران در ادامه صحبتهای خود درباره تجدید نظر استانداردهای خودرو نیز افزود: این وظیفه به صورت ذاتی برعهده سازمان ملی استاندارد است ما در هربازه زمانی استانداردها را بازبینی و تجدیدنظر میکنیم. اخیراً نیز استاندارد 4160 را به استانداردها اضافه کردهایم. این استاندارد برای ماشینهای سنگین و واژگونی اتوبوسها تدوین شده است.
مرندی مقدم در مورد کیفیت اجناس وارداتی به کشور نیز گفت: در حوزه غلات و برنج سازمان ملی استاندارد با همکاری وزارت بهداشت که متولی اصلی این موضوع است اقدامات لازم را انجام داده است به نحوی که ما به عنوان همکار وزارت بهداشت اقدامات اساسی را در بررسی کیفیت برنجها از مبادی رسمی انجام خواهیم داد اما به صورت کلی باید بگویم تمام برنجهایی که از مبادی رسمی وارد کشور میشود مجوز استاندارد داشته و مشکلی ندارند.