به گزارش گروه اجتماعی "خبرگزاری دانشجو"، رضا ملکزاده عصر امروز در حاشیه همایش تغذیه و سلامت در بیمارستان شهید صدوقی یزد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کمبود برخی فاکتورهای تغذیهای در انسان نظیر کمبود فیبر، کمبود کلسیم و ... عامل سرطان میشود بنابراین استفاده از غذاهایی مانند میوه و سبزیجات، غذاهای دریایی و ... به شدت به مردم توصیه میشود.
وی با بیان اینکه برخی غذاها و افزودنیها نیز سرطانزاست، خاطرنشان کرد: مصرف زیاد نمک، مصرف زیاد سوسیس و کالباس، مصرف زیاد چربی و شیرینی و ... از عوامل سرطانزا به شمار میرود.
معاون وزیر بهداشت همچنین مصرف زیاد گوشت قرمز را عاملی خطرناک در زمینه ابتلا سرطان دانست و اظهار داشت: مصرف زیاد گوشت قرمز تا 80 درصد احتمال بروز سرطان در انسان را افزایش میدهد.
ملکزاده با اشاره به اینکه در همه موارد یاد شده تحقیقات کافی صورت گرفته و نتایج به اثبات رسیده است، خاطر نشان کرد: مصرف چای داغ، غذاهای دودی، مواد شیمیایی دفع آفات، تریاک و سیگار و بسیاری موارد دیگر نیز در ابتلا به سرطان بسیار تاثیرگذار است.
وی بیان کرد: در مجموع یک سوم سرطانهایی که در کشور ما بروز میکند، ارتباط مستقیم با تغذیه نامناسب دارد که در این صورت امکان پیشگیری از بروز سرطان تا حد زیادی در کشور وجود دارد اما لازم است اطلاعات کافی به مردم داده شود.
ملکزاده با بیان اینکه متاسفانه در کشور ما سالانه 90 هزار نفر به سرطان مبتلا میشوند، عنوان کرد: تقریبا نیمی از این تعداد نیز بر اثر سرطان جان خود را از دست میدهند و بقیه به دلیل شناخت به موقع بیماری و درمانهای مؤثر موفق به کنترل بیماری و در برخی موارد درمان آن میشوند.
وی تصریح کرد: البته میزان مرگ و میر به دلیل سرطان در طول چند سال اخیر کاهش یافته اما هنوز یکی از علل مرگ و میر، بیماریهای غیرواگیردار نظیر سرطان است.
این همایش با حضور 400 نفر از اساتید دانشگاهها، پزشکان متخصص سرطان، متخصصان تغذیه و دانشجویان رشتههای مختلف علوم پزشکی در بیمارستان شهید صدوقی یزد به مدت سه روز در حال برگزاری است.