به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پایان معاملات هفته منتهی به 6 اسفند ماه 1393، شاخص کل با 668 واحد کاهش نسبت به هفته قبل، به رقم 64 هزارو 51 واحد رسید.
شاخص بازار اول با 480 واحد کاهش به رقم 47 هزارو 439 واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با 1394 واحد کاهش عدد 124 هزارو 295 واحد را تجربه کرد و به ترتیب با 1 درصد و 11 / 1 درصد کاهش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در 5 روز کاری این هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 5379 میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 6 / 14 درصد کاهش یافته است.
در ضمن تعداد 2679 میلیون سهم در 194 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتیب 6 / 13 و 6 / 23 درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
بر این اساس 578647 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 578 میلیارد ریال معامله شد که به ترتیب 4 / 279 درصد و
6 / 283 درصد افزایش را نسبت به هفته گذشته نشان می دهد.
طی هفته جاری زراعت و خدمات وابسته با 73 / 9 درصد، انتشار، چاپ تکثیر با 03 / 9 درصد، دباغی، پرداخت چرم و ساخت انواع پاپوش با 21 / 8 درصد، لاستیک و پلاستیک با با 36 / 5 درصد بیشترین تغییر مثبت در شاخص را نسبت به سایر گروه ها به خود اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: انتظار می رفت بازار این روز متعادل و متمایل به منفی باشد که با انتشار اخبار بسیار مثبت و غیرمنتظره ای که از مذاکرات هسته ای آمد، متعادل و متمایل به مثبت شد. همچنین موجی از توقف ها و بازگشائی نمادها را داشتیم و از چهارشنبه شب هفته قبل موجی از گزارشات مثبت و منفی شرکتها منتشر شد. حجم بازار خوب نبود و به نظر می رسد این کاهش حجم عمدتاً به دلیل توقف تعداد زیادی از نمادها و حالت انتظاری است که فعلاً بازار با آن دست و پنجه نرم می کند. این حالت انتظار عمدتاً ناشی از انتشار بودجه های 94 که عمدتاً به جز در گروه داروئی که آنچنان هم جالب نبودند، می باشد. البته بودجه ها ناشی از جو کلی اقتصاد است که در رکود به سر می برد. این موضوع به وضوح در صورتهای مالی شرکتها دیده می شود. البته جو بیم و امیدی هم که در مساله هسته ای وجود دارد مزید بر علت است. این روز اولین روزی هم بود که بازار حجم مبناهای جدید را تست می کرد. البته این حجم مبناهای جدید در برخی از نمادها همچون مپنا عملیاتی نشد و دلیل آن هم روشن نیست. اعمال قانون جدید حجم مبنا باعث می شود که برخی نمادها با افزایش حجم مبنا و برخی نمادها با کاهش حجم مبنا مواجه شوند. اعمال این قانون عمدتا دو اتفاق مهم را رقم میزد. ابتدا اینکه باعث می شود سهام بزرگی همچون فارس و مخابرات معاملات روانتری داشته باشند. دوم اینکه با مبالغ کمتری می توان حجم مبناها را پر کرد و به عبارتی بلوک زنی در بازار را تسهیل می کند. البته مکانیسم بلوکها عمدتاً در جهت کنترل شاخص و جلوگیری از ریزشهای شدید بوده است. به طور کلی می توان گفت که بلوکها حمایتی بوده است. البته مسئولان بورسی این موضوع را که کاهش حجم مبنای سهام بزرگ در جهت تسهیل امر بلوک زنی می باشد، تکذیب کردند. به هر حال به نظر اتفاق خوب و مبارکی بود و به نظر می رسد با حذف کامل حجم مبنا در سالهای آتی بازار به بلوغ کامل برسد. نهایتاً با کمک بانکها و مخابرات شاخص رشدی 147 واحدی را تجربه کرد و به ارتفاع 64867 واحد رسید.
یکشنبه: همانطور که روز شنبه عنوان شد بازار این روز می تواند از سخنان و اظهارنظرهای هسته ای به شدت متاثر شود و این اتفاق هم رخ داد. از همان ابتدا با سخنان جان کری بازار با گارد منفی که از روز قبل گرفته بود کار خود را آغاز کرد. موج منفی در بازار به راه افتاد و شاخص نیز برخلاف انتظار منفی شد. به عبارتی شاخص و بازار با هم هم جهت شدند. دو بلوک در دو نمود مپنا و خبهمن نیز داشتیم. بازار همچنان متاثر از گزارشات بودجه 94 شرکتها است. در این روز هم تعداد زیادی از شرکتها باز و بسته شدند. تا بدین جا بجز در گروه داروئی در سایر گروه ها، حتی در گروه خودروئی نیز گزارشها چنگی به دل نمی زد و این نشان از شرایط دشوار اقتصادی دارد. بورس نیز که آینه تمام نمای کشور است در حال بازخورد این شرایط است. علیرغم گزارشات خوب از داروئیها، در روز یکشنبه حتی خود گروه داروئی نیز با افزایش عرضه مواجه بود. پس این موضوع نشان می دهد که ریسک اصلی بازار جای دیگری است و حتی اعلام سودهای افزایشی نیز باعث بهبود اوضاع نمادها نمی شود و هر گونه بهبودی در اوضاع معاملاتی نمادها موقتی است، مگر اینکه خبر خاص و مهمی از همان ریسک اصلی که بی شک همان موضوع هسته ای است منتشر شود. نهایتاً با تاثیر منفی فولاد، وبملت، فارس، خساپا و خودرو شاخص با 147 واحد منفی به عدد 64719 واحد رسید.
دوشنبه: روند بازار در روز دوشنبه و شاخص، بر خلاف روز قبل همجهت با هم نبودند. اگر بلوکها نبود ریزش مسلماً بیشتر بود. البته نظر به گفته های غیر رسمی و گمانه ها این بلوکها در جهت حمایت از شاخص است، اما واقعیت این است که این بلوکها در جهت کنترل شاخص و بدست آوردن کنترل اوضاع می باشد. در این روز بازار از ابتدا اندکی مثبت شد، اما پس از مدت کوتاهی آرام آرام به منفی گرائید. در همین زمان بود که بلوکها در نمادهایی همچون مپنا، غدیر، پارسان و... زده شد و علیرغم اینکه تعداد متنابهی سهم منفی و حتی صف فروش بودند، شاخص مثبت بود. دیری نپایید که شاخص نیز تاب نیاورد و سرانجام منفی شد. حجم و ارزش معاملات هم بدون در نظر گرفتن بلوکها می توان گفت که همچنان پایین است. فولاد، غدیر و مپنا بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص داشتند. یعنی دقیقاً همان نمادهایی که با بلوک مثبت مواجه بودند. تاپیکو، وبصادر، وصندوق و شیراز هم بیشترین تاثیر منفی در شاخص را داشتند. نهایتاً روز دوشنبه شاخص با 41 واحد کاهش به عدد 64678 واحد تنزل کرد.
سهشنبه: بازار در این روز از بالا به پایین بود. مثبت نبود ولی تمایلی به منفی آنچنانی هم نداشت. سهشنبه اولین روزی بود که بازار با شاخص های جدید همراه گردید. در ابتدای وقت خریداران و فروشندگان مشغول محک یکدیگر بودند که سرانجام فروشندگان توانستند غلبه کنند. قیمتهای جهانی یاری نکرد و فضای بیم و امید هسته ای نیز همچنان به عنوان بزرگترین ریسک بازار، توانستند اثر منفی خود را همچنان غالب کنند. در این روز هم بازار با بلوکهایی همراه بود. این بلوکها عمدتاً در مخابرات و بانک ملت بود. سرانجام شاخصهای جدید تحت عنوان شاخص قیمت وزنی ارزشی و شاخص قیمت هم وزن منتشر شدند. شاخص قیمت وزنی ارزشی بسیار مهم است و می توان بسیار مورد استفاده تحلیلگران قرار گیرد. سالها انتشار این شاخص خواسته اصلی تحلیلگران بود. بعد از کاهش حجم مبنا و قول مساعد برای تغییر دامنه نوسان، انتشار این شاخصها توانست رضایت بسیاری از فعالان بازار را بر انگیزد. مزیت مهم و اصلی این شاخص ها در این است که تغییرات واقعی و ریزش ها و صعودهای واقعی و اصلی را نشان می دهد. شاخص قیمت وزنی ارزشی به عنوان اصلی ترین معیار سنجش شاخص کاربرد دارد. جزئیات این شاخص نشان می دهد که در سال 92 و همگام با افزایش چند برابری نرخ ارز در محدوده 44000 واحد بوده است. این شاخص که سودهای نقدی را یدک نمی کشد می تواند دماسنج واقعی تری برای افول و صعود ها باشد. همچنین در روز سهشنبه مشاهد شد که علی رغم ریزش 0.24 درصدی شاخص کل، این شاخص 0.34 % ریزش داشت. یعنی ریزش واقعی بیشتر از ریزش شاخص کل می باشد. این موضوع خود گواهی بر صحت عملکرد این شاخص است. در این روز فولاد، فارس، پارسان و تاپیکو بیشتررین اثر منفی را در شاخص کل اعمال کردند و شاخص کل با 155 واحد نزول به عدد 64525 واحد رسید. شاخص قیمت نیز با 77 واحد افول به عدد 28103 واحد رسید. تغییرات شاخص قیمت نشان دهنده ریزشی 28 درصدی از ابتدای سال جاری تا به حال می باشد، در حالیکه در همین مدت شاخص کل تنها 18% ریزش را نشان می دهد و این نکته بسیار مهم می باشد.
چهارشنبه: در پایان معاملات امروز چهارشنبه ۶ اسفند ۹۴ بورس اوراق بهادار تهران شاخص کل با ۴۷۴ واحد کاهش به ۶۴ هزار و ۵۱ واحد و ارزش روز بازار به ۲۸۶ هزار میلیارد تومان رسید. در این روز معاملهگران بورسی تعداد ۷۹۹ میلیون و ۹۷۳ هزار برگه بهادار در قالب ۳۴ هزار و ۱۴ نوبت معامله و به ارزش ۲۰۸ میلیارد تومان داد و ستد کردند. شاخص قیمت (هموزن) با ۷۲ واحد کاهش به ۹ هزار و ۱۰۹ واحد رسید. شاخص آزاد شناور با ۶۲۷ واحد کاهش به رقم ۷۳ هزار رسید. شاخص بازار اول بورس با ۴۵۰ واحد کاهش به ۴۷ هزار و ۴۳۹ واحد رسید. شاخص بازار دوم بورس با ۲۶۶ واحد افت به ۱۲۴ هزار و ۲۹۵ واحد رسید. همچنین نمادهای پربیننده بورسی که مورد علاقه فعالان بورس بوده مربوط به شرکتهای ایرانخودرو، زامیاد، بانک صادرات ایران، صنایع آذراب، کمباینسازی ایران، سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین و شرکت خودروسازی سایپا بوده است.