به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، پس از راهاندازی اینترنت نسل سوم بدون ملزومات فرهنگی آن، همواره موضوع خلا «پیوست فرهنگی» در مسائل مربوط به فناوریهای نوین موبایلی حس میشد؛ ضرورت وجودی این پیوست اگرچه از اهمیت بالای برخوردار بود اما هیچگاه موضوع تدوین و تصویب آن مورد توجه واقع نشد.
توسعه نسلهای بالاتر تلفن همراه فرصتهای بینظیری را برای جهش اقتصادی کشور و فراهم کردن خدمات جدید در حوزههایی همچون سلامت، آموزش و اشتغال در اختیار آحاد جامعه قرار خواهد داد، امکان بهره مندی از این خدمات به صورت گسترده برای همه ردههای سنی فراهم میشود.
در همین راستا چندی پیش تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره ۲۰۳ در تاریخ ۲ آذر ماه ۹۳ ضوابط صیانت از کودکان و نوجوانان در استفاده از خدمات تلفن همراه باند پهن، را تصویب و بهره مندی مفید و پرهیز از مخاطرات احتمالی در حوزه خدمات تلفن همراه و مراقبت از کودکان و نوجوانان را از اهداف این مصوبه اعلام کرد.
پس از اجرای این طرح مقرر شد تا اپراتورهای کشور تا ۶ ماه پس از تصویب این طرح ارائه «سیمکارت نوجوان» را اجرایی کنند.
همچنین اپراتور موظف شدند خدمت تلفن همراه را با قابلیت اعمال برخی مدیریتها برای استفاده کودک و نوجوان برای یک یا چند دسته از خدمات تلفن همراه از قبیل خدمات صوت، تلفن تصویری، پیام کوتاه، پیام چندرسانهای و اینترنت و یا اضافه کردن بعضی از قابلیتها از قبیل امکان تماس خانوادگی و یا گروهی بر اساس درخواست مشترک فراهم کند.
در همین راستا ۳ ماه پس از تصویب این مصوبه معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزشوپرورش با اشاره به جزئیات طراحی سیم کارت دانشآموزی گفت: «سیمکارتهای دانشآموزی» توسط وزارت ارتباطات و برای اهداف آموزشی طراحی شده است و قرار است این سیمکارتها از مهر سال آینده به مدارس بیاید.
به گفته وی، کارهای مطالعاتی برای طراحی موبایل دانشآموزی توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده و هم اکنون طرح پیشنهادی آنها به آموزش و پرورش ارائه شده است.
گفته میشود سیم کارت، موبایلهای دانش آموزی به گونهای طراحی میشود که نتوان تعداد زیادی شماره در آن ذخیره کرد همچنین این موبایل عمدتا برای کاربری آموزشی و اطلاعاتی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
داوود زارعیان، سخنگوی شرکت مخابرات ایران در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، نیز در این باره یادآور شد: مهرماه سال آینده این طرح اجرایی خواهد شد.
زارعیان با اشاره به اینکه: برای اجرای این طرح از هر ۳ اپراتور فعال کشور درخواست همکاری شده است، گفت: مخابرات ایران ۲ سال پیش پروژهای مشابه این طرح را اجرایی کرده است و طرح جدید در واقع ادامه دهنده طرح قبلی خواهد بود.
وی تاکید کرد: اپراتور همراه اول تاکنون اجرای این طرح را آغاز کرده است.
به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، طرح «سیمکارت دانشآموزی» با توجه به همهگیری تلفن همراه دربین اقشار مختلف اگرچه طرح خوبی خواهد بود اما در صورتی که نتواند چالشها و آسیبهای فرهنگی این حوزه را پوشش دهد، صدمات جبران ناپذیری را بر مدارس وارد خواهد کرد چرا که با اجرای این طرح تلفنهمراه به صورت رسمی به مدارس ورود پیدا کرده و در صورت عدم توجه به ابعاد مختلف آن نه تنها مفید نخواهد بود بلکه مضر نیز هست.