به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، کارشناسان و اساتید دانشگاهی بر این باورند که اشتیاق دانشجویان فارغ التحصیل کارشناسی و کارشناسی ارشد به مقاطع بالاتر کاهش پیدا کرده است.
گروهی این طرز تفکر را دارند که این بی اشتیاقی به دلیل وجود افراد دارای مدرک دکتری اما بیکار در جامعه است و افرادی که حدود 8 تا 10 سال درس خوانده اند و امروز در جامعه نه تنها شغل برازنده ای ندارند بلکه گاها بیکار هستند.
به نظر این کارشناسان حضور این افراد باعث شده با اشتیاق درس خواندن و ادامه تحصیل در بین دانشجویان از بین برود و برخی دیگر از کارشناسان معتقدند دو دلیل عمده باعث این بی انگیزگی و عدم تلاش و کوشش بین دانشجویان می شود.
اولین دلیل این موضوع شاید هزینه های سنگین دانشگاهی و کتاب های درسی است، کتاب هایی که میلیاردها تومان برای شرکت های ناشر آن سودآوری دارد، سودهایی که از جیب دانشجویان گرفته می شود و خانواده ها را به مشقت بیشتری وامی دارد و بسیاری از دانشجویان توان مالی پاسخگویی هزینه های آن را ندارند و به ناچار در مقاطع پایین تر فارغ از علم و دانش می شود.
دلیل دیگر این موضوع این است که کارشناسان اصلی ترین دلیل پایین آمدن سطح علمی دانش آموختگان را پایین آمدن سطح کیفی دانشگاه هایی می دانند که به خاطر پول گرفتن مدرک می دهند.
به طور حتم کسانی که قصد دارند به شغل های دولتی دست پیدا کنند و یا ارتقای شغلی داشته باشند به این گونه دانشگاه ها که به صورت غیر حضوری و حتی اینترنتی برگزار می شود رجوع می کنند و بدون کسب علم و دانش و تنها برای مجوز ورود به مشاغل دولتی و ترفیع کاری به چنین دانشگاه هایی (آموزشگاه های عالی) روی می آورند.
شاید یک برنامه ریزی دقیق در وزارت علوم و چارچوب درست تحصیلی و همچنین ایجاد شغل برای فارغ التحصیلان باعث شود تا این اشتیاق در میان دانشجویان بار دیگر بازگردد.