به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری عصر امروز خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره برخوردهای امنیتی قوه قضائیه با اعتراضات کارگری و دستگیری دو نفر در این زمینه اظهار داشت: جامعه کارگری کشور شامل چند هزار نفر می شود بحمدالله ما مردم خوب و کارگران با بصیرتی داریم اگر مسئله ای باشد از مجرای قانونی پیگیری می کنند ما گاهی اوقات بیشتر کارمندان دستگاه قضایی و قضات را بازداشت می کنیم اگر کسی جرمی مرتکب شود از هر طبقه ای که باشد با وی برخورد خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره روزنامه نگار واشنگتن پست و آیا دادگاه این روزنامه نگار به صورت علنی برگزار خواهد شد یا خیر؟ تصریح کرد: برگزار شدن دادگاه به صورت علنی و یا غیرعلنی به تشخیص قاضی رسیدگی کننده پرونده بستگی دارد.
معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگری در این زمینه پیرامون درخواست روزنامه واشنگتن پست از کشورمان مبنی بر اینکه نماینده ای در این دادگاه داشته باشد اظهار داشت: یک روزنامه ای در خواستی کرده این درخواست برای خود اوست چرا که دستگاه قضائی در جمهوری اسلامی کاملا مستقل است.
حجت الاسلام والمسلمین اژه ای درباره آخرین وضعیت پرونده شخصی به نام بابک زنجانی اظهار داشت: این مسئله را روابط عمومی وزارت نفت تصویب کرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری در باره ساخت پروژه ای در چابهار و اعتراض سازمان محیط زیست به این ساخت و ساز مبنی بر اینکه این پروژه مشکل زیست محیطی ایجاد می کند گفت: اگر محیط زیست تشخیص بدهند که پرونده ای مشکل زیست محیطی ایجاد می کند قوه قضائیه وارد می شود و بنده در موردی که شما ذکر کردید اطلاعی ندارم اما درجایی که محیط زیست شاکی باشد قطعا رسیدگی خواهد شد.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا پرونده میلیارد نفتی در دادگاه کیفری و یا دادگاه انقلاب رسیدگی می شود؟ نوع کیفرخواستاین پرونده به طوری است که دردادگاه انقلاب رسیدگی خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه از زمانی که شما به عنوان معاون اول قوه قضائیه منصوب شدید یک سال می گذرد در مدتی که دادستان کل کشور بودید رئیس قوه قضائیه احکامی را برایتان در نظر گرفته بودند کدام یک از این احکام به همراه شما در سمت معاون اولی آمده است و کدام یک از اینها برای دادستان کل کشور باقی مانده است؟ گفت: دادستانی کل کشور وظایف مشخصی دارد و کسی نمی تواند احکامی را با خود بیاورد و یا بیاورد چرا که دادستانی وظایف ذاتی خود را دارد اما ممکن است به تناسب شرایط در مواردی وظایفی جزو وظایف ذاتی دادستانی نباشد اما به وی از سوی رئیس قوه قضائیه ارجاع شود لذا نه بنده و نه کس دیگر نمی تواند وظایفی را با خود ببرد یا بیاورد منتهی یک سلسله مسائلی بود که از سوی رئیس قوه قضائیه به بنده محول شد؛ معاون اولی چیزی نیست که وظایفش در قانون آمده باشد در این دوره مواردی که جزو اختیارات رئیس قوه است به معاون اول تفویض شده است.
حجت الاسلام اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه لطفا مثال های از اختیاراتی که از سوی رئیس قوه قضائیه به شما ابلاغ شده است، بزنید گفت: در خصوص کسانی که ولی دمشان فقیر است حاکم باید به جای او تصمیم بگیرد و این مسئله در این دوره به معاون اول تفویض شد یا مثلا جای که ولی دم اصلا شناخته شده نیست یا اگر ولی دم شناخته شده باشداما به هیچ وجه قابل دسترسی نیست در این موارد هم به معاون اول تفویض شد.
وی ادامه داد: در خصوص تدبیر درباره اجرای احکامی که منجر به سلب حیات می شود برخی از موارد به عنوان مشاوره و یا تنظیم برخی از بخشنامه ها یا دستورالعمل ها به معاون اول تفویض شد تا وقت رئیس دستگاه قضا برای این موارد خیلی گرفته نشود.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اخیرا یکی از نمایندگان مجلس عنوان کرد در جلسه ای که با رئیس کل دادگستری داشته اند امریکا به پرداخت ۳۲ میلیارد دلار غرامت به کشورمان محکومت شده است لطفا در این باره توضیح بدهید؟ گفت: بنده از مبلغ خبر ندارم اما از چند سال پیش دعاوی بود که علیه برخی کشورها از جمله امریکا مطرح بود که منجر به صدور حکم شده است.
حجت الاسلام والمسلمین اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مکانیزم رسیدگی به این گونه پرونده ها چیست گفت: زمانی که دعاوی مطرح می شود دادگاه رسیدگی می کند لکن بنده در حال حاضر اطلاعی ندارم که مبلغ چقدر است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در پرونده های فسادی که مطرح می شود آیا این فسادها ناشی از سوءاستفاده است یا سوءمدیریت گفت: نمی شود یک حکم داد که بگویم همه جا سوءمدیریت مقصر است و یا اینکه سوءاستفاده شخصی تقصر دارد اما اگر مدیریت ها صحیح انجام شود حتما مفاسد کمتر خواهد شد.
سخنگوی دستگاه قضا درپاسخ به سوالی درباره اینکه بیانات مقام معظم رهبری از سوی عده ای تحریف می شود آیا دستگاه قضاء این مسئله را پیگیری می کند یا خیر گفت: بحمدالله بیانات رهبر معظم انقلاب آن قدر شفاف است که خیلی نیاز به تفسیر ندارد و کاملا روشن است و مخاطبان متوجه هستند که ایشان چه مطالبی را عنوان می کنند.
خبر برخی رسانه ها درباره دستگیری فرمانده سابق نیروی انتظامی سوالی بود که مجددا توسط خبرنگاری دیگر از حجت الاسلام اژه ای پرسیده شد و وی در پاسخ به این سوال گفت: همان گونه که اعلام کردم به هیچ وجه این مسئله واقعیت ندارد و تحقیقی از وی صورت نگرفته و شایعه است که به شدت این مسئله تکذیب می شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره ابطال دو بخشنامه دادستانی از سوی دیوان عدالت اداری گفت: آن بخشنامه ای که شما اشاره می کنید بخشنامه دادستان کل کشور نیست بلکه مصوبه ای از ستادمبارزه با مواد مخدر است این ستاد آیین نامه ای را نوشته که در آنجا ماده ای آورده شده که ماده ای اورده شده و مصوبه ای گذاشته بودند که همان گونه که در سایر موارد زمان داده شده است دراینجا هم زمانی قائل شده بودند که دیوان بخشنامه دادستانی ابطال نکرده بلکه یکی از آن بنده های مصوبه ای را خلاف قانون دانسته است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره قاچاق سوخت و آیا دراین زمینه کمبود قانون وجود دارد یا خیر اظهار داشت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز زیر مجموعه وزارت دادگستری است و لایحه ای را نوشتند که در مواردی که اگر کاستی های وجود دارد برطرف شود بنده نمی گویم نقص و کاستی قانونی نداریم بلکه مهم ترین از این کاستی ها اجرای قانون است گاهی در اجرا بامشکل مواجهیم اگر مجریان از ظرفیت قانونی استفاده کنند همین کفایت می کند.
اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری در باره پرونده مرتضوی و با توجه به اینکه ششمین سال است که از پرونده کهریزک می گذرد مردم توقع دارند مانند موارد قبل دستگاه قضائی تکلیف این پرونده را مشخص کند اظهار داشت: این گونه نیست که ما بعد از شش سال به این پرونده رسیدگی کرده باشیم بلکه برخی رسیدگی های پرونده کهریزک انجام شده است این پرونده دارای دو بخش بودیک بخش نیروی انتظامی بودکه احکام صادر شد و حتی در مواردی هم حکم قصاص داده شد که رضایت دادند اما درباره پرونده فردی که نام بردید قراری صورت گرفت و مورد اعتراض قرار گرفت و دادگاه اعتراض را پذیرفت و مجددا رسیدگی شد درباره آن پرونده احکام بخشی صادر شده است و بخش دیگر هم در دست رسیدگی است و بنده فکر می کنم دیگر خیلی زمانی نبرد.
سخنگوی قوه قضائیه در مورد اعلام اموال مسئولین دولت های نهم و دهم گفت: در نشست قبلی عرض کردم که مطابق قانون باید مسئولین لیست اموال خود را در ابتدا و انتهای مسئولیتشان ارائه دهند بنده طی نشست قبل گفتم که از دولت نهم و دهم سه نفر یعنی آقایان عزیزی، ملک زاده و محمدزاده لیست اموالشان رانداده اند و چندی پیش آقای عزیزی و ملک زاده لیست اموال خود را ارائه کردند و درحال رسیدگی است اما آقای محمدزاده هنوز لیستی نداده است. در دولت یازدهم هم همه لیست اموالشان را اعلام کرده اند اما چهار نفر لیست اموالشان ناقص است که یک نفر کامل کرده و درحال مذاکره با سه نفر دیگر هم هستیم که لیست اموالشان را کامل کنند.
معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تاکنون چند نفر در رابطه با پرداخت رشوه و وام از این طریق تحت تعقیب قرار گرفته اند اظهار داشت: از سال ۹۳ به این طرف تعداد زیادی بودند که با تعدادی برخورد قضایی صورت گرفت که بعد از این برخورد با بانک مصالحه کردند و یا استمهال خواستند اما حدود ۲۰ نفر از کسانی که مبالغ سنگین دارند پرونده شان درحال رسیدگی است دو نفر دیگر هم از اصفهان دستگیر شده بودند که مبالغشان سنگین است و در حال اقدام هستیم اما در این جهت یکی از تلاش های قوه قضائیه علاوه بر برخوردعادلانه با متهمان این است که مبالغی که دریافت کرده اند وصول شود و بیت المال بازگردد.
وی افزود: از آن ده نفری که مبالغ سنگینی دارند یک نفر از آنان فکر می کنم با وثیقه سنگین بالای هزار میلیاردی آزاد شده است و نه نفر دیگر در بازداشت به سر می برند.
حجت الاسلام اژه ای در پاسخ به سوالی درباره اتفاقات ورزشگاه تبریز و آیا اینکه نامه ای از سوی دولت به رئیس قوه قضائیه در این باره ارسال شده است یاخیر گفت: بنده نشنیدم که نامه ای به ریاست قوه قضائیه بیاید اما کسانی تحقیقات مربوط به این تخلفات در حال انجام است و کسانی مدعی هستند در آنجا تخلفاتی صورت گرفته است یکی از اقداماتی که در این جهت مطرح است در رابطه با تخریب ورزشگاه می باشد و درباره اقدامات این چنینی دادستانی وارد شده و تعدادی هم به صورت موقت بازداشت شدند و بلافاصله با تعیین قرار آزاد شده اند اما تا کنون از ناحیه دولت چیزی به قوه قضائیه ارجاع نشده است.
سخنگوی دستگاه قضا درباره آخرین جزئیات پرونده اسیدپاشی اصفهان گفت: درپرونده اصفهان تنها اتفاق جدیدی که افتاد بازداشت یک نفر دیگر به عنوان مضنون است که ممکن است اسیدپاشی قبلی هم کار وی باشد اما هنوز چیزی اثبات نشده است.
وی در باره پرونده مهاباد و رئیس دولت سابق اظهار داشت: در پرونده مهاباد و در پرونده رئیس جمهور سابق اتفاق جدیدی نیفتاده است.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه با توجه به این مسئله که در آستانه انتخابات مجلس قرار داریم ایا قوه قضائیه پیگیر اسامی افرادی که از سوی رحیمی اعلام شده بود که به آنان پول داده است هستید یا خیر؟ گفت: آقای رحیمی آن لیستی که مطرح کرده بودند تعدادی از آنان اصلا نماینده نیستند و حتی نامزد نمایندگی هم نبوده اندو پولی که مطرح شد و گفتند گرفتم و دادم اصلا اتهامی که وی به خاطرش محکوم شد این موضوع نبوده است.
معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: در خصوص وجوهی که در راستای هر انتخاباتی هزینه می شود نیاز به یک شفافیت و قانون مناسب داریم پولی که برای انتخابات هزینه می شود خیلی وقت ها از عهده فرد کاندیدا ساخته نیست و این سوال مطرح است که این پول از کجا می آید؟ که از این پول ها باید شفاف شود. در سیاست های کلی انتخابات که هم اکنون در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است گفته شده که باید هزینه انتخابات شفاف شود.
وی تأکید کرد: اگر در جهت انتخابات از امکانات دولتی سوءاستفاده شود این جرم است. آنجه از سوی رحیمی مطرح شد مطالب مخلوطی است و باید مشخص شود و تا زمانی که مشخص نشود قابل ورود دستگاه قضا نیست اما اگر مشخص شود حتما قابل تعقیب است.
اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه علی رغم ممنوع التصویری رئیس دولت اصلاحات چندی پیش از صداوسیما مستندی منتشر شد که تصویر وی در آن به نمایش گذاشته شد. آیا این مسئله از سوی دستگاه قضا پیگیری می شود؟ گفت: دستور دادستانی مطلق بوده و قیدی نداشته است.
این خبرنگار از سخنگوی دستگاه قضاء پرسید حتی با صداوسیما هم برخوردمی شود؟ که اژه ای پاسخ داد فرقی ندارد برخورد می شود.