به گزارش گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»؛ کمیته صیانت از منافع ایران در بیانیهای ضمن مقایسه متن برجام با گزارهبرگ آمریکا از مذاکرات لوزان، اعلام کرد: سند 159 برگی مذاکرات وین مشخص کرد آنچه پیش از این توسط وزارت خارجه آمریکا منتشر شده بود تفسیر زیاده خواهانه از لوزان نبود.
این کمیته در ابتدای بیانیه خود اعلام کرد: کمتر از 4 ماه پیش، بعد از پایان مذاکرات لوزان، وزارت خارجه آمریکا بیانیهای با عنوان «پارامترهای برنامه جامع اقدام مشترک» را منتشر کرد که در رسانههای داخلی از آن با عنوان «فکتشیت آمریکا» نام برده شد و به عنوان تفسیر زیاده خواهانه آمریکاییها از توافقات انجام شده در لوزان معرفی شد.
در بخشی از این نامه پیرامون مفاد گزارهبرگ آمریکا درباره بیانیه لوزان آمده است: مطالب ادعایی در این بیانیه حتی فراتر از متن قرائت شده مشترک در لوزان، در حوزه بازرسیها و همچنین محدودیتهای تحمیل شده به کشورمان و عدم برداشته شدن جدی هیچ یک از تحریمها به قدری تکان دهنده بود که نوعی مطالبه عمومی در کشور برای پاسخ دادن رسمی به این بیانیه شکل گرفت.
کمیته صیانت از منافع ایران با اشاره به درخواست صریح رهبر انقلاب از مذاکره کنندگان برای انتشار متن رسمی در پاسخ به موارد مطروحه در این بیانیه، اعلام کرد: با تناقض گویی مسئولان دولتی، هیچگاه به این مطالبه پاسخ داده نشد و متن موسوم به فکتشیت آمریکا نه به صورت رسمی تکذیب شد و نه متنی توسط وزارت خارجه در پاسخ به موارد مطروحه در آن منتشر شد.
«البته وقتی منتقدین سخن از پذیرفته شدن این موارد و واقعیت داشتن بیانیه کاخ سفید میگفتند مسئولین سیاست خارجی به صورت غیررسمی، اقدام به رد صحت موارد مندرج در این سند میکردند و در رسانههای داخلی آن متن را آرزوهای آمریکاییها و غیرواقعی معرفی میکردند».
این کمیته با اشاره به واکنش ظریف پیرامون گزاره برگ آمریکا مبنی بر اینکه «آمریکاییها آنچه خودشان مایلند در فکتشیت آوردند» اعلام کرد: سند 159 برگی مذاکرات وین که تمام مطالب تکان دهنده بیانیه وزارت خارجه آمریکا بعد از لوزان را مو به مو تایید کرد، مشخص کرد آنچه پیش از این توسط وزارت خارجه آمریکا منتشر شده بود، نه «آنچه خودشان مایلند» و تفسیرهای زیاده خواهانه از توافقات صورت گرفته در لوزان، بلکه همان «پارامترهای برنامه جامع اقدام مشترک» بود که روزی در کشور قبول چنین توافقی غیر قابل تصور و غیر قابل تحمل مینمود.
در ادامه این بیانیه تصریح شده است: همچنین با مصاحبه اخیر آقای صالحی و اعلام جواز بازدید از پارچین با عبور رسمی از خطوط قرمزی چون منع بازرسی از مراکز نظامی غیر هسته ای باید دانست اگر روزی پذیرش توافقی با چارچوبی که آمریکاییها مطرح کرده بودند برای کشور نوعی فاجعه قلمداد میشد و از آن با عنوان توافق بد تعبیر میشد، امروز بسط یافته همان توافق بد را در قالب 159 صفحه، وزارت امور خارجه کشورمان به مجلس تقدیم کرده است.
این کمیته از مسئولان وزارت خارجه خواست که به این سؤالات پاسخ دهند مبنی بر اینکه کدام یک از بندهای بیانیه آمریکا بعد از مذاکرات لوزان در توافق وین به رسمیت شناخته نشده است؟ و در طول مذاکرات، آمریکا دقیقاً از کدام یک از خواستههایش عقبنشینی کرده است؟ و چطور همان مفادی که 4 ماه قبل، زیاده خواهی و دروغ پردازی و آرزوی آمریکا دانسته میشد و منتقدین به خاطر باور کردن آنها شماتت میشدند، امروز به عنوان دستاورد تاریخی معرفی شده و برای پذیرش آنها جشن گرفته میشود؟!
در پایان این بیانیه کمیته صیانت از منافع ایران ضمن دعوت مردم شریف ایران به مرور گزارهبرگ آمریکا درباره بیانیه لوزان، از مسئولین دولتی دعوت کرد در صورتی که تفاوتی میان گزارهبرگ آمریکا و متن توافق وین وجود دارد، آن تفاوت را به طور شفاف به مردم شریف ایران اعلام کنند.
اینطوری که کلاه گشادی سرمون رفته
جان کری هم این نکته را گفته است و تاکید کرده که زمان در طول این 23 ماه اثبات کرده که همیشه آمریکایی ها واقعیت را گفته اند