به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، وحید اشتری سخنگوی کمیته صیانت از منافع ایران پیش از ظهر امروز با حضور در نشست خبری انجمن اسلامی دانشجویان مستقل در خصوص تجمع فردا صبح این تشکل تحت عنوان آزمون بزرگ مجلس اظهار داشت: ما بیش از 10، 12 توافق در کشور داشتیم که محرمانه بوده و هیچ گاه درباره جزئیات متون آن صحبت نشده است.
وی ادامه داد: ما همواره پس از ژانویه 2013 به دنبال تمدید توافق هستهای بودیم و این تمدیدها صرفاً پیرامون مطلبی مبنی بر اینکه قرار است فلان مقدار پول از تحریمهای ایران خارج شود بوده است، اما هیچ گاه تعهدات ایران در آن مشخص نشده است.
سخنگوی کمیته صیانت از منافع ایران تصریح کرد: به جز اینها یک توافق به اسم توافق نوامبر 2013 ایران ده پانزده روز پیش از توافق ژنو با آژانس انجام شد که طی آن کشورمان متعهد میشود هر چند وقت یکبار گزارش عملکرد هستهای خود را به آژانس بدهد این در حالی است که هیچ گاه جزئیات این توافق مطرح نشده است.
اشتری افزود: تمامی این مسائل بیان گر آن است که آن طور که کنگره آمریکا پیگیر توافق ژنو بوده مجلس شورای اسلامی نبوده است. حتی در حالی که توافق ایران با آژانس توافقی مربوط به کشورمان است اما شاهد هستیم که کنگره آمانو را برای پاسخگویی نسبت به این توافقات احضار میکند.
وی اظهار داشت: با تمامی این مسائل، ظلم است اگر بگوییم مجلس دو هفته تعطیل بوده است، بلکه مجلس دو سال است که در بحث پاسخگویی و بررسی بحث هسته ای تعطیل است.
سخنگوی کمیته صیانت از منافع ایران افزود: اتفاقات عجیب و غریبی که امروز شاهد آن هستیم و هیچ کس درباره آن پاسخگو نیست آن است که آژانس بین المللی انرژی اتمی در آبان 92 طی گزارشی اعلام میکند که ایران با صنعت هسته ای خداحافظی کرده است اما در کشور هیچ کس سؤال نمیپرسد تا قبل از اینکه توافقی را امضا کنیم صنعت هسته ای مان باید تعطیل شود چرا هیچ بحثی صورت نمیگیرد.
اشتری ادامه داد: در شهریور 93 صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی طی مصاحبه ای از آغاز بازطراحی راکتور آب سنگین اراک سخن میگوید اما این در حالی است که شاهد هستیم هیچ یک از مسئولان در کشور این سؤال را نمیپرسد که چرا یک سال قبل از اینکه توافقی صورت بگیرد بحث بازطراحی راکتور آب سنگین اراک باید مطرح شود.
وی با بیان اینکه مجلس هیچ گاه در تحولات کشور نقش نداشته و همواره اقدامات دکوری را در بحث هسته ای انجام داده است تاکید کرد: اکنون پس از دکوری شدن صنعت هسته ای کشور امروز شاهد دکوری کردن خطوط قرمز کشور هستیم برخی از مسئولان با وقاحت اعلام میکنند که 190 هزار سو نیاز آینده کشور است اما این مسئله نیاز فعلی ماست از سوی دیگر در حالی که صراحتاً رهبر انقلاب میفرمایند هیچ اجازه بازدیدی از مراکز نظامی ما وجود ندارد اما صالحی در مقابل صراحتاً اعلام میکند که بازدید از مراکز نظامی صورت خواهد گرفت این مسئله خود بیان گر دکوری کردن خطوط قرمز کشور است.
سخنگوی کمیته صیانت از منافع ایران ادامه داد: در توافق مواردی وجود دارد که نشان میدهد برخی از افراد که همواره به دنبال سهمی از دولت هستند امروز به دنبال سهم خواهی از مذاکرات هستند همان هایی که یک روز پدر ایران را با اتاق بازرگانی ایران و چین درآوردند امروز هم از اتاق بازرگانی ایران و آمریکا سخن می گویند امروز بعد از آنکه محصولات چینی بی اعتبار شده اعلام میکنند ما امروز آرزوی راه اندازی اتاق بازرگانی ایران و آمریکا را داریم.
اشتری تاکید کرد: پیرامون مسئله تحریم کشور امروز شاهد تحریم صادرات پسته ایران هستیم در حالی که آمریکا خود از بزرگترین تولید کنندگان پسته در جهان است چه منافعی میتواند پشت این صحبتها وجود داشته باشد.