به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مرحله منطقهای مناظرات مسابقات دانشجویی جهاد دانشگاهی با عنوان «نرم افزارهای فضای مجازی باعث دوری افراد از یکدیگر شده است» با حضور دو گروه دانشجویی «مجال وصول» و «گرینو»در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
هدی جاودانی، عضو گروه مجال وصول به عنوان گروه موافق این گذاره گفت: کلمه دوری کمی گنگ است چرا که در روابط انسانی میتوان به میزان فاصله جغرافیایی انسان دوری گفت و هم به روابط دو طرفه آنان.
وی با بیان اینکه برخی معتقدند سنجش دوری افراد بر مبنای شناخت آنان از یکدیگر است، افزود: ارتباط کلامی، دیدن زیبایی و ارتباط فیزیکی از جمله مواردی است که انسانها دوست دارند حین یک ارتباط داشته باشند.
این دانشجو بیان کرد: در فضای مجازی هویتها به شدت فریبنده هستند به طوری که در چنین فضاهایی هویتهای مختلفی وجود دارند که بسیاری را حتی نمیشناسیم همچنین در فضای مجازی متن گرایی وجود دارد و نه ارتباط چهره به چهره.
جاودانی ادامه داد: محققین عنوان میکنند هنگام سخن گفتن ۷۶ درصد عاملی که باعث میشود مفهوم سخن به فرد مورد نظر انتقال یابد زبان سخن است که فضای مجازی این امکان را برای افراد به وجود نمیآورد.
وی خاطرنشان کرد: فضای غیر مجازی جمعی غیر واقعی را برای انسان به وجود میآورد و فرد تصور میکند در یک جمع حضور دارد در صورتی که اینگونه نیست.
رفتار نادرست ما در استفاده از تکنولوژی دلیلی بر مضر بودن آن ندارد
در ادامه غفاری شاد، عضو گروه گرینو با اشاره به اینکه نرم افزارها یک سری مزایا و یک سری معایب دارند، گفت: با توجه به اینکه انسان در دورههای مختلف نیازهای بسیاری را تجربه میکند همین نیازها منجر به به وجود آمدن تکنولوژیهای مختلف شد.
وی یکی از مشوقهای انسان برای ساخت دستگاههایی مانند تلفن، موبایل، ماشین و غیره احساس نیاز کردن انسان به ارتباط دانست و گفت: بسیاری میگویند همین نرم افزارها منجر به دوری انسانها از یکدیگر شده درصورتی که نوع رفتارهای ما این امر را باعث شده است به طور مثال تصور کنید جمعی کنار یکدیگر نشسته و ساعتها و مدتها کتاب میخوانند و به هیچ وجه با هم مکالمه ندارند. آیا از رفتار این افراد میتوان چنین نتیجه گیری کرد که کتاب خواندن نادرست است زیرا افراد را از یکدیگر دور میکند؟!!.
این دانشجو با اشاره به این نکته که فضاهای مجازی یکی از وسایل ارتباطی موثر و کارآمد برای خانوادههایی است که از یکدیگر فاصله بسیاری دارند، خاطرنشان کرد: این ابزار میتواند وسیلهای موثر برای کاریابی و یا حتی استخدام افراد شود.
غفاری شاد با تاکید بر اینکه بحث ما در استفاده از فضاهای مجازی استفاده صحیح و ناصحیح از آن است، گفت: چون رفتار ما در استفاده کردن از یک تکنولوژی اشتباه است، دلیل نمیشود که آن تکنولوژی مضر باشد. تکنولوژی هم مانند داروست که استفاده درست از آن مفید و استفاده نادرست از آن مضر است.
کمپانیهای سازنده نرم افزارهای فضای مجازی نیاز کاذب ایجاد میکنند
عاتکه ابراهیم، عضو گروه مجال وصول با اشاره به این مطلب که به طور طبیعی مدرنیته منجر به دوری انسانها از یکدیگر شده است، بیان داشت: سالانه میلیاردها دلار از قِبَل استفاده کردن از فضاهای مجازی به جیب کمپانیهای سازنده آنان پول وارد میشود بنابراین میتوان اینگونه نتیجه گیری کرد که آنان به دلیل منافع مالی خود در مردم نیازهای کاذب ایجاد میکنند.
وی بیان داشت: هنگامی که یک خانواده کنار هم مینشینند و کتاب میخوانند تا زمانی که مدتها در فضای مجازی به سر میبرند بسیار با هم تفاوت دارد؛ چرا که فضای مجازی یک فضای شبیه سازی شده از دنیای واقعی است؛ اما زمانی که انسان کتاب مطالعه میکند در حقیقت به معلومات خود میافزاید.
در طول تاریخ همیشه افرادی بودهاند که با تکنولوژی مخالفت کردهاند
دهقان، عضو گروه گرینو تاکید کرد: در طول تاریخ همیشه افرادی بودند که با تکنولوژی مخالفت کردهاند. این افرادی روزی با نشر کتاب به مخالفت پرداختند، روزی با نشر روزنامه، بعدها با ساخت رادیو و تلوزیون و امروز نیز با فضای مجازی.
وی گفت: اینکه بسیاری با استفاده کردن از فضای مجازی از خانواده و بستگان خود دور میشوند به دلیل رسوخ نکردن فرهنگ استفاده از این تکولوژی در میان مردم است و ربطی به مضر بودن آن ندارد.