به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، رضا سراج امروز در همایش «رسالت بسیج و نخبگان در پیشگیری از پروژه نفوذ» که به مناسبت هفته بسیج و گرامیداشت روز تشکیل بسیج دانشجو و طلبه به فرمان امام خمینی(ره) در دانشگاه آزاد مشهد در حال برگزاری است، با اشاره به اینکه نمیتوان با آمریکا اعتماد کرد، گفت: علت این که نمیتوانیم در مقابل آمریکا سهل اندیشی کنیم، این است که پیامد این سهل اندیشی کریلای 4 است.
این کارشناس مسائل استراتژیک بیان داشت: جریانی در کشور درصدد است با توجه به انگارههایی مانند مسئله توسعه یافتگی، تغییر آمریکا و اینکه ما نمیتوانیم منزوی شویم، درصددند با آمریکا ارتباط برقرار کنند؛ اما بدانند این انگارهها از اساس بی اعتبار است.
وی گفت: پس از جنگ دولت سازندگی به بهانه ساخت کشور تلاش به ارتباط با آمریکا کرد و برای ایجاد این تعامل بستر سازی را مد نظر قرار داد؛ اما متاسفانه آمریکا در مقابل این درخواست آنان اقدام تحقیر آمیزی انجام داد و یکی از هواپیماهای ایران را در خلیج فارس منهدم کرد.
سراج ادامه داد: در نوبت بعد باز هم به اسم توسعه تلاش مجددی شروع شد جهت تعامل راهبردی با آمریکا که بار دیگر نیز با پاسخ تحقیر آمیز آمریکا مواجه شدیم و این کشور شدیدترین تحریم ها را که موسوم به طرح داماتو بود علیه ایران به کار بست.
این تحلیلگر سیاسی با اشاره به اینکه تعامل گرایی با آمریکا یک مبنای غلط و عقیم است و تجربه تاریخی نیز این را نشان میدهد، گفت: در دوران اصلاحات پیامی از سوی دولت برای تعامل با آمریکا داده شد که باز هم آمریکا دست به تحقیر ایران زد و سه شرط به رسمیت شناختن اسرائیل، ایجاد تغییر در قانون اساسی و عدم حمایت از تروریسم را مبنای ایجاد این تعامل عنوان کرد و این در حالی است که آمریکا خود بنیانگذار تروریسم در دنیا است.
وی خاطرنشان کرد: در ۱۱ سپتامبر آمریکا برای تمام دنیا نقشه کشید و عنوان کرد همه دنیا یا باید با آمریکا و در مقابل تروریست باشند و یا علیه امریکا و با تروریست. پس از این اتفاق اصلاح طلبان از ترس مرگ خودکشی کردند و در پی این اتفاق نامه ای نوشته و گفتند ما را از محور شرارت خارج کنید شروط شما را میپذیریم که این امر یک عزت فروشی از جانب مسئولان ایران بود.
سراج یادآور شد: آمریکا در مقابل این اقدام ایران، کشور ما را به عنوان کانون شرارت قرار داد و با صراحت گفت پس از افغانستان و عراق نوبت ایران خواهد بود، کجای این ادبیات، ادبیات هوشمندانه و مودبانه است.
این تحلیلگر سیاسی بیان داشت: امروز بار دیگر این جریان که آمریکا کلید حل مشکل است توانسته خود را بازیابی کند و انگاره آنان این است که برای توسعه نیازمند سرمایه گذاری خارجی و تعامل راهبردی با آمریکا هستیم.
سراج ضمن اشاره به این نکته که با این مبنا به هیچ جا نخواهیم رسید و این مبنا چیزی جز نفوذ برای ما نخواهد داشت، خاطرنشان کرد: مدلی که این افراد از آن به عنوان مدل توسعه یاد میکنند، در حقیقت به اذعان خود غربیها مدل توسعه وابسته است، طبق این مدل کشورهای توسعه یافته کشورهای مرکز و کشورهای در حال توسعه کشورهای پیرامون هستند و چنانچه میخواهند به توسعه یافتگی دست یابند، باید بر مبنای کشورهای مرکز حرکت کنند.
وی افزود: در این مدل کشورهای پیرامون باید الگو و تعامل خود را باید از تخاصم به سمت مشارکت و همکاری تغییر دهند و نظم جدید جهانی را به رسمیت بشناسند همه استقلال و عزت خود را قربانی کنند و منتظر باشند شاید آمریکا به آنان تکنولوژی دهد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه در توسعه وابسته کشورها باید استقلال و عزتشان را زیر پا بگذارند، گفت: آمریکا کلید حل مشکل نیست، آمریکا خود یک مشکل است ما در درون کشورمان ۳۰۰ میلیارد دلار نقدینگی در دست مردم داریم که با جذب این سرمایه میتوانیم هم تولید ملی را نجات دهیم هم توسعه اقتصادی را رقم بزنیم.
وی تاکید کرد: تجربه نشان داده است که استکبار هیچ گاه تکنولوژی های رده بالای خود را به ما نمی دهد در مقابل تکنولوژی های از رده خارج شده و صنایع پایین دستی خود مانند صنایع مربوط به خودروسازی، پوشاک و غیره را به ما میدهند. از این طریق درصددند صنایع خود را گسترش دهند و در مقابل تنها مصرف گرایی و بالا رفتن هزینه زندگی از آن ما خواهد شد. ما در دوران سازندگی این مسئله را تجربه کردیم.
سراج ادامه داد: امروز هزینه زندگی چنان فشار می آورد که منشا بسیاری از نابسامانی های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی شده است، هم تجربه و هم مبنای دینی به ما میگوید که این مدل از توسعه منجر به پیشرفت ما نخواهد شد.
این کارشناس مسائل استراتژیک خاطرنشان کرد: در مقابل این تفکر تفکر دیگری نیز وجود دارد که معتقد است نباید دچار ساده اندیشی شویم، از تجربه خود پس از انقلاب و پس از کربلای 4 باید درس گیریم در مذاکرات هسته ای آمریکا نشان داده است که قابل اعتماد نیست.
سراج یادآور شد: مشاهده کردید طی این مذاکرات آمریکا اعلام کرد به محض آمدن ایران در مذاکرات تحریم طی سه ماه حذف خواهند شد چرا این گونه نشد؟ چگونه می توانیم با مشاهده این نکات باز هم به آمریکا اعتماد کنیم.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تاکید کرد: باید برای مردم ما این سئوال به وجود آید که چرا آمریکا در پنج نوبت دست رد به سینه لیبرال ها و سکولارها برای تعامل با ایران زدند و در این دوره این تعامل را پذیرفتند؟
سراج بیان کرد: آمریکا درصدد است غرب آسیا را به قدرتهای منطقه ای واگذار کند و براساس این سیاست باید ایران در ریل تعامل با آمریکا قرار گیرد تا چالشی برای عربستان و ترکیه نباشد و آنگاه آمریکا با خیال راحت به سمت شرق آسیا بیاید و سیاستهای خود را در آن منطقه اعمال کند. این تعامل گرایی یک دام به اسم توسعه است و درصددند فرصت های تاریخی ما را بگیرند.
وی تاکید کرد: آمریکا به این مذاکرات نیازمند است و درصدد است این مذاکرات منشائی برای نفوذ آنان در ایران شود و این مسئله همان فرمول تعامل گرایی آمریکا با ایران میباشد چرا باید به اسم توسعه گرایی در این تعامل قرار گیریم؟ سرسلسه این تعامل وابستگی است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان این که امروز جریان نفوذ برای برخی تبدیل به اتاق فکر شده و درصدد است ایران را با آمریکا همراه کند تا آمریکا بتواند هژمونی خود را در جهان حفظ کند، گفت: امروز ایستادگی در مقابل نفوذ، ایستادگی در مقابل یک جریان سیاسی نیست؛ بلکه تلاش برای حفظ آزادی و استقلال کشور و جلوگیری از وابستگی است. دیگرانی که با بزک کردن آمریکا چشمان خود را بر رفتار این کشور بسته اند و تلاش دارند ایران را در پازل آمریکا قرار دهند، بدانند که از این به بعد صحنه فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ما عرصه تقابل با این تفکر است.
سراج در پایان تصریح کرد: چنانچه به سمت اطاعت از طاغوت برویم، از مسیر ولایت الهی خارج شده ایم و عزت و امداد الهی را از دست میدهیم.