سید امیر سیاح کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در خصوص تناقض موجود بین آمارهای مربوط به بهبود فضای کسب و کار در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس و سخنان وزیر اقتصاد درباره بهتر شدن رتبه جهانی ایران، گفت: در بین آمارها تناقض نیست. آنچه آقای طیبنیا مطرح کردند شاخصهای مد نظر بانک جهانی است که آمارهای آن از ایران برای آنها ارسال میشود و طبق آن آمارها کشور در خصوص بهبود فضای کسب و کار رشد داشته است. البته اطلاعاتی که به بانک جهانی داده میشود درست نیست.
وی افزود: اما آنچه مرکز پژوهشها منتشر میکند، شاخصهای ملی محیط کسب و کار است که از سال 89 به صورت فصلی منتشر میشود و قابل مقایسه است. مبنای کار مرکز پژوهشهای یک کار کیفی بر مبنای نظرات تشکلهای اقتصادی است.
سیاح در ادامه با اشاره مستندتر بودن آمارهای مرکز پژوهش اضافه کرد: آمار مرکز پژوهشها نشان میدهد که فعالان اقتصادی معتقدند فضای کسب و کار نسبت به سال 91 بدتر شده است.
این کارشناس اقتصادی در خصوص مقایسه تفاوت ملاکهای آمارهای ارائه شده گفت: شاخصهای بانک جهانی خیلی محدودتر است. شاخصهای مرکز پژوهشها نوتر است و نظرات فعالات اقتصادی را منعکس میکند اما کاری که بانک جهانی میکند بر مبنای نظر تعدادی حقوقدان است.
وی در ادامه با انتقاد از نحوه ارائه آمار توسط وزیر اقتصاد، اظهار داشت: کاری که آقای طیبنیا میکنند و با اشاره به آمارهای بانک جهانی ادعا میکنند فضای کسب و کار بهتر شده است سوء استفاده از آمار است چراکه هدف بهبود فضای کسب و کار افزایش رتبه جهانی نیست. این رتبهها به راحتی قابل دست کاری است. اگر در این رتبه بندیها، رتبه ایران یک هم باشد اما در واقعیت محیط کسب و کار ما آشفته و بعضاً فاسد باشد هیچ ارزشی ندارد.