اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا امیری نیا، رئیس نمایشگاه اینوتک (فناوری و نوآوری های پیشرفته) در نشست خبری که صبح امروز در ساختمان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، با اشاره به تاریخ برگزاری این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه از روز دوم تا پنجم خرداد ماه در سالن خلیج فارس نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود.
وی ادامه داد: در حوزه علم و فناوری در کشور به یک جایگاه نسبتا خوب و قابل افتخار رسیده ایم و در توسعه فناوری و خلق ثروت در ابتدای راه قرار داریم. از چند سال قبل پارک فناوری پردیس با اتکا به این مهم و راهبرد در حال حرکت است و این نمایشگاه را با رویکرد بین المللی ساماندهی کرد. به گونه ای که نمایشگاه اول بین ایران و روسیه، نمایشگاه دوم بین ایران، روسیه و بلاروس و نمایشگاه سوم با تفکر به اینکه طرح های خارجی براساس بازار باید حضور داشته باشند، بین المللی شد و در نمایشگاه شاهد رشد 90 درصدی طرح های خارجی و 30 درصدی طرح های ایرانی شدیم.
امیری نیا در ادامه بیان داشت: در این نمایشگاه 83 شرکت از 14 کشور و 90 شرکت دانش بنیان داخلی حضور دارند که از کشورهای شرق آسیا چون کره و فرانسه نیز در این نمایشگاه اعلام کرده اند و می خواهند حضور داشته باشند و ما نیز آمادگی خود را اعلام کرده ایم.
رئیس نمایشگاه اینوتک به نشست علمی شبکه سازی نوآوری اشاره کرد و گفت: از سال قبل نشست علمی شبکه سازی نوآوری را ساماندهی کرده ایم که امیدهای خوبی از این نشست ایجاد شد. این نشست به دنبال مدل های کاربردی همکاری های نوآوری و فناوری است چرا که اقتصاد دانش بنیان به سمت اقتصاد مبنی بر نوآوری در حرکت است و سعی داریم با این نشست علمی به همین سمت حرکت کنیم.
وی گفت: این نشست با کمک مرکز شتابدهی نوآوری پارک فناوری پردیس برگزار می شود که ایرانیان موفق تجارب خود را در خصوص تجاری سازی ارائه می کنند که هدف یافتن سرمایه گذار است و مخاطبان آن شرکت های موفق دانش بنیان و ساماندهی سرمایه گذاری و متخصصان ایرانی شاغل در فناوری های خارجی است.
امیری نیا با اشاره به اینکه نمایشگاه اینوتک در آغاز راه قرار دارد، گفت: بنا شده تا سال 2050 زبان فارسی مرجع علمی باشد و بر همین اساس تلاش خود را می کنیم.
وی در ادامه اظهار داشت: سال قبل یونان پنج شرکت و امسال 25 شرکت در نمایشگاه دارد، که به ترتیب روسیه 23 شرکت، بلاروس 22 شرکت و کره جنوبی 5 شرکت را در نمایشگاه اینوتک شرکت می دهند.
رئیس نمایشگاه اینوتک در ادامه به اهداف برگزاری این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: آشنایی با فناوری ها و نوآوری های روز دنیا، توسعه همکاری ها در حوزه فناوری با سایر کشورها، کمک به دریافت فناوری های مورد نیاز، توسعه بازار محصولات و صادرات فناوری جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، بهره برداری از مدل های موفق توسعه فناوری و زمینه سازی برای جذب سرمایه گذار خارجی در حوزه فناوری از جمله اهداف این نمایشگاه است.
وی در ادامه گزارشی از نمایشگاه سال گذشته ارائه کرد و افزود: سال گذشته 48 شرکت از 14 کشور حضور داشتند که منجر به امضای 25 سند همکاری به ارزش مجموع 26 میلیون دلار شد و امسال 83 شرکت خارجی از 14 کشور در قالب 66 غرفه و پاویون حضور دارند که بیشترین مشارکت از کشورهای یونان می باشد و 91 شرکت دانش بنیان ایرانی هم در این نمایشگاه حضور قطعی دارند.
در ادامه فرهنگ فصیحی، دبیر علمی نمایشگاه اینوتک گفت: نمایشگاه از دوم تا پنجم خرداد ماه برگزار می شود؛ که سه نشست ارائه فناوری در روزهای سوم و چهارم خرداد ماه برگزار می شود و در هر نشست ۸ تا ۱۰ شرکت هر کدام به مدت ده دقیقه ارائه دارند. در ادامه تورهای فناوری برگزار می شود که 10 استان تاکنون اعلام کردند که 149 نفر از 102 شرکت را به بازدید از نمایشگاه می آورند. این استان ها شامل استان های خراسان رضوی، خوزستان، کرمانشاه، لرستان، مرکزی، همدان، قزوین، کرمان، آذربایجان شرقی و البرز می باشند. همچنین برای هر شرکت خارجی حداقل دو جلسه تنظیم خواهد شد و به این منظور سه اتاق مذاکره در نمایشگاه در نظر گرفته شده و تاکنون بیش از 70 شرکت متناظر شرکت های خارجی شناسایی شده و این لیست در حال تکمیل است.
وی به رویدادهای جانبی در کنار نمایشگاه اینوتک اشاره کرد و افزود: با همکاری پارک فناوری پردیس و مرکز علوم و فناوری جنبش عدم تعهد، کارگاه آموزشی بین المللی تجاری سازی فناوری برگزار می شود که 29 شرکت کننده خارجی از 20 شرکت عضو جنبش عدم تعهد و با حضور دبیر کل مرکز علوم و فناوری جنبش عدم تعهد برگزار می شود. همچنین کارگاه آموزشی چهار روزه هم زمان با نمایشگاه و با حضور چهار استاد خارجی و چهار استاد ایرانی برگزار می گردد.
فصیحی در ادامه اظهار داشت: پنج پارامتر با موضوع شبکه سازی در حوزه های تکنولوژی حائز اهمیت است که برای این پنج پارامتر نشست های مناسبی دیده شده این پنج پارامتر شامل فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری زیست محیطی و حوزه انرژی، فناوری هم گرا شامل نانو، بایو و علوم شناختی، صنایع نرم و فرهنگی و رسانه می باشد.
وی در ادامه بیان داشت: علاوه بر افتتاحیه 10 نشست تخصصی و با حضور و سخنرانی 40 نفر از متخصصین برگزار می شود که افتتاحیه روز یکشنبه و هم زمان با میلاد امام زمان با حضور فرهادی و دو تن از کارشناسان برجسته بین المللی برگزار می شود. این دو تن از نخبگان هستند، پروفسور ژوسف دیفاکی از فرانسه و الیور یو از آمریکا که در کنار نشست های مربوط به نمایشگاه، کارگاه های تخصصی هم ارائه می کنند و این کارگاه ها در خارج از روز نمایشگاه می باشد. پروفسور پارل رزلی، هایزن آور، مایکل اوداسی از ایرلند از دیگر مهمانان ویژه هستند و اساتید ایرانی چون مقدادی، سرکار، جهانگر و ربیعی هم در این نمایشگاه حضور دارند.
در ادامه سیدعلی هزاوه به رویداد سیلیکون ایران اشاره کرد و گفت: سیلیکون ایران یک نشست دو روزه در سوم و چهارم خرداد ماه است که باعث گردهمایی کارآفرینان موفق ایرانی داخل و خارج از کشور، سرمایه گذاران، مدیران موفق شرکت های نوآور و فعالان اکوسیستم کارآفرینی ایرانی می شود.
وی درباره اهداف برگزاری این رویداد گفت: آشنایی با تجربه کارآفرینان موفق شبکه سازی با کارآفرینان یافتن فرصت های سرمایه گذاری و همکاری های مشترک، شناخت دقیق وضعیت حال و آینده اکوسیستم کارآفرینی ایران می توان اشاره کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شش پنل تخصصی شامل پنل ایده (چگونگی انتخاب ایده مناسب برای کسب و کار)، پنل شتاب دهنده (تجربه شتاب دهنده های نوآوری خارجی و داخلی)، پنل مالی، پنل نوآوری، بازار و سرمایه در رویداد سیلیکون ایران ارائه می شود که در ادامه تور بازدید از شرکت های نوآور هم برای علاقه مندان برگزار می گردد.