سیدمهدی هاشمی، رئیس سابق کمسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، از اعتماد دولت به آمریکاییها و طرف غربی در ماجرای قراردادهای ناوگان هوایی انتقاد کرد و گفت: علیرغم تجربه قبلی شخص روحانی به عنوان فردی که در جریان مراوردات بین المللی بود و میدانست که نمیشود به آمریکا و غرب اعتماد کرد، برجام را به عنوان یکی از اصلیترین و محوریترین موضوعات در دستور کار دولت یازدهم قرار داد.
وی افزود: آقای روحانی در زمان تصدی دبیرخانهی شورا عالی امنیت ملی گفته بودند حداکثر 30 درصد مشکلات کشور منوط به موضوع تحریمها است و بخش عمدهی آن باید در داخل حل شود. متأسفانه موضوعات داخلی کشور اعم از اشتغال، مسکن، ازدواج و... از اولویت کاری دولت خارج شدند و تنها، موضوع مذاکره با غرب مرکز توجه تیم اجرایی دولت قرار گرفته است.
نماینده سابق مردم تهران افزود: تنها یکی از موضوعات این مذاکرات، بحث حمل و نقل خصوصاً در بخش هوایی بود. اما سرآخر، به عنوان اصلی ترین دستاورد مطرح شد و دولت روی آن مانور تبلیغات زیادی هم انجام داد.
معاون سابق عمرانی وزارت کشور افزود: فقط حدود 10 درصد از مردم ما از هواپیما استفاده میکنند. باید به مسائل اصلی و اولویتدار کشور اهتمام ورزید؛ نه اینکه از ترس تورم، به خودکشی رکودی رضایت بدهیم. علیرغم اینکه گفته شده بود اولین هواپیماها سال گذشته وارد کشور میشوند، با یک شوی تبلیغاتی پیش پا افتاده فقط یک هواپیمای مسافری که آن هم میخواست از آسمان ایران عبور کند، آمد. ملت جمع شدند و فقط یک عکس انداختند؛ از تمام آن وعده و وعیدها فقط یک عکس گیر مردم آمد!
وی در پاسخ به این سوال که "حتی اگر قرارداد بوئینگ اجرایی و عملیاتی شود، تضمینی نیست با این سنا و کنگره در دوران بعد از اوباما خدمات و تعمیرات به ایران ارائه شود یا خیر"، گفت: یکی از چالشهای اصلی کشور در روابط خارجی، بحث حمل و نقل هوایی و تامین نیازهای این صنعت است. قرار بود یک قرارداد محکم بسته شود تا بسیاری از تولیدات و خدمات در داخل کشور و حتی برای کشورهای منطقه در ایران صورت بگیرد.
هاشمی افزود: قبل از برجام شعار داده میشد که بِیسی ایجاد خواهیم کرد که تعمیرات و خدمات برای منطقه در ایران انجام شود. حال میبینیم در همین ابتدای کار به اذعان همان مسولین دولتی، آمریکا به تعهداتش پایبند نبوده و کشورهای غربی درحال اعتمادسوزی هستند.
نمایندهی سابق مردم تهران افزود: طبیعی است در چنین شرایطی ما باید هوشمندانهتر و با دقت بیشتری مسایل را پیگیری کنیم. ما تجربه کردیم اگر یک قدم از منافع ملت عقب نشینی کنیم، آنها چندین قدم پیش خواهند آمد. بنابراین دولت باید از منافع ملت به صورت جدی حمایت کند.
هاشمی در پایان با تأکید بر اینکه شخص وزیر امور خارجه در موضوع قراردادهای ناوگان هوایی اقدام مؤثری انجام نداده، خاطرنشان کرد: دولت نه تنها در این موضوع، بلکه در بسیاری از موارد یک سکوت و موضع انفعالی در پیش گرفته و باید یک تصمیم جدی و در شأن ملت اتخاذ کند.