به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ علی جنتی روز یکشنبه در سومین اجلاس مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها در هتل انقلاب تهران گفت: آنچه در فعالیت ها مهم است، روح حرکت های اقدامات ما است که صرفا برای تقرب به خداوند انجام می شود و اگر غیر از این باشد زیانکار خواهیم بود.
وی تاکید کرد: خوشبختانه امروز مدیران، مسئولان و کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان ها و مراکز تابعه این وزارتخانه بدون دریافت حقوق های نجومی و حتی با تحمل کم و کاستی ها، از تلاش شبانه روزی دریغ نمی کنند.
عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه همه نیازمند تذکر هستیم، تصریح کرد: اگر مدیران ارشد و بالایی کشور افراد سالم و خود ساخته باشند، بدون شک مدیران پایینی و میانی که به آنها اقتدا و تبعیت می کنند نیز سالم خواهند بود، در غیر اینصورت در رده های پایین تر وضعیت خیلی بدتر خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بودجه کل حوزه های فرهنگی کشور را 7 هزار و 100میلیارد تومان تصویب شده اعلام کرد و گفت: از این مقدار فقط یکهزار میلیارد تومان به وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی تعلق گرفته است.
جنتی تصریح کرد: متاسفانه در وزارت فرهنگ فقط نیمه خالی لیوان را می بینند و هر آنچه در حوزه فرهنگ اتفاق می افتد بر گردن این وزارتخانه می اندازند و حتی تلاش های و فعالیت های دیگر ما را نمی بینند.
به گفته وی، عده ای فکر می کنند در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار ما فقط برگزاری کنسرت است، خواستم بگم نخیر اینگونه نیست، چندین برابر دوره های قبل در وزارتخانه در حوزه های مختلف فرهنگی کار و تلاش شده است.
علی جنتی در سومین اجلاس سراسری مدیران کل وزارت ارشاد با دفاع تمام قد از معاونتهای زیر مجموعه به بررسی فعالیتهای هر معاونت پرداخت و گفت: شخصیتی بهتر از سید عباس صالحی میشناسید؟ آقای صالحی جزء شخصیتهای نوگرای حوزه علمیه قم بوده است با اینکه تجربه مدیریتی نداشته اما از زمان ورود در حوزههای مختلف شاهدیم چه تحولاتی صورت گرفته است.
وی افزود: 3 سال قبل حتی هیأت نظارت بر کتاب نداشتیم و فعال نبود اما این دوره هیأت ناظر در امور کتاب هستند و طی این مدت 90 هزار کتاب جدید چاپ شده است. بررسها همدتا از اساتید هستند و ضوابط و معیارها را میدانند و بسیاری از لغزشها و خردهگیریهای نابجا کاهش یافته است اما ممکن است در کنار این نود هزار عنوان که اجازه انتشار یافته به فرض 50 یا 100 عنوان هم اشکال داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کتاب های منتشر شده، گفت: اجتنابناپذیر است گاهی از کتابی چاپ شده چند پاراگراف آن را میآورند که در آن مسائل اخلاقی مطرح شده یا مواردی خارج از ضوابط مطرح شده است که از دست بررس در رفته است اما این موضوع ملاکی میشود تا این تعداد چاپ شده را دست کم بگیریم و بگوییم از نام وزارتخانه عنوان اسلامی را باید برداریم اما چرا باقی 90 هزار کتاب را نمیبینیم که چطور بوده است.
وی درباره مصوبه اخیر در حوزه موسیقی افزود: به آقای مرادخانی گفتم یک یک خوانندههای پاپ را صدا کند و بگوید در حال اجرا مردم را تحریک نکنند این دقتها در حال صورت گرفتن است اما اختلافنظر در موسیقی وجود دارد. در بحث موسیقی سعی کردیم مصوبهای که دستاویزی است که گاهی با کنسرتهای در حال برگزاری مطرح میشود را اصلاح کنیم، بگذریم که امروز یکی از آقایان در مصاحبهای عنوان کرده بود این کار خلاف قانون است. مصوبه سال 36 اصلاح شد تا بر اساس قانون ارشاد، شورای عالی انقلاب فرهنگی تنها نهاد صالح برای صدور مجوز دانسته شده است بنابراین مصوبه را اصلاح کردیم تا ابهامات رفع شود.
جنتی گفت: ما با نیروی انتظامی همکاری داریم، جای دیگر هم گفتم لغو کنسرتها کمترینش به نیروی انتظامی برمیگردد. بیشترین موضوعی که بوده دستگاه قضایی اجازه نداده عمل شود. در این زمینه ما با برادران نیروی انتظامی تعامل داریم تا در شهرستانها کسی اعمال سلیقه شخصی نکند.
وی با بیان اینکه ائمه جمعه و دلسوزان جامعه نکاتی را مطرح میکنند که میدانیم از علاقه و ارزشهای انقلاب و اسلام است و غیر از این نیست ولی دلیل اینکه نکات غیرواقعی را مطرح میکنند این است که به یکسری خبرهای سایتها اعتماد میکنند. اگر تمام اصحاب سایتها و مطبوعات را عادل میدانید حداقل تحقیق کنید ببینید خبر درست است یا نه، بعد واکنش نشان دهید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره مجلس و کمیسیون فرهنگی مجلس با انتقاد از دوره گذشته و تذکرات فراوان آن گفت: امسال مجموع وضعیت کمیسیون فرهنگی نسبت به گذشته بهتر است ترکیب مجلس و کمیسیون تغییر کرده در دوره قبل مجلس هر روز که از خواب بیدار میشدیم نمایندگان تذکر میدادند اما در این دوره به این صورت تذکر نمیدهند. مجلس و کمیسیون فرهنگی به فعالیتهای فرهنگی ما کمک کنند تا لوایح تصویب شود. امیدواریم لایحه حمایت از مالکیت معنوی تصویب شود.
او اضافه کرد: در حوزه مطبوعات لایحه جدیدی را نوشتیم که در دولت در دست بررسی است و امیدواریم مصوب شود. لایحه قانون جامع رسانهای به مجلس میرود و امیدواریم تصویب شود. لغزشها و خردهگیریهای نابجا کاهش یافته و تذکرات کمیسیون فرهنگی در این دوره بهتر از قبل است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آشتی مردم با سینما، فروش بیش از 60 میلیارد تومانی سینما فقط در سه ماه نخست سال، چاپ و انتشار بیش از 90 هزار عنوان کتاب چاپ جدید در دو سال گذشته، کاهش فرایند مجوزها و تقلیل فاصله در نوبت ماندن دریافت مجوز نشریه به کمتر از سه ماه را از جمله تلاش ها و فعالیت های این وزارتخانه عنوان کرد.