به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الله عبدالملکی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) عصر امروز با حضور در همایش بزرگ «خسارت محض» که در حوزه هنری و به همت «کمیته دانشجویی توقف نفوذ» برگزار شد با بیان اینکه تمامی اتفاقات مربوط به بحثهای اقتصادی را در چارچوب اقتصاد مقاومتی تحلیل می کنیم، اظهار داشت: اتفاقات اخیری که که در حوزه اقتصادی افتاد از جمله قرارداد FATF و IPC و بسیاری از قراردادهای دیگر که متاسفانه از آنها اطلاعات خاصی در دست نیست، در چارچوب اقتصاد مقاومتی ارزیابی می شود.
وی به ارزیابی عملکرد دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی پرداخت و افزود: در حال حاضر درگیر جنگ اقتصادی هستیم که ابعاد داخلی و خارجی دارد. راه حل در این جنگ اقتصادی، اقتصاد مقاومتی است.
عبدالملکی با بیان اینکه متاسفانه جریانی در درون کشور اقتصاد مقاومتی را قبول ندارد و راه حل جنگ اقتصادی را در جای دیگری می بینید، تصریح کرد: بعضا شنیده می شود که ما با دنیا بداخلاقی کرده ایم دنیا هم ما را تحریم کرد و ما دچار مشکل شدیم از این رو می رویم و حسن نیتمان را به دنیا نشان می دهیم و مسئله حل می شود. اقتصاد مذاکراتی سال هاست که به عنوان رقیب جدی اقتصاد مقاومتی در کشور ما مطرح است اینکه ما با مذاکره و اقتصاد مذاکراتی می توانیم مستغنی از اقتصاد مقاومتی شویم ناشی از دو دیدگاه اشتباه است. دیدگاه اشتباه اول آنکه همه مشکلات کشور ناشی از تحریم های خارجی بدانیم؛ این دیدگاه غلط است چرا که کمتر از بیست درصد از مشکلات ما ناشی از تحریم هاست در نتیجه هشتاد درصد از مسائل ما مربوط به داخل است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: دیدگاه اشتباه دوم این است که عده ای تصور می کنند همین بیست درصد تحریم با مذاکرات برطرف خواهد شد که این دیدگاه هم اشتباه است. دست کم در سه سال اخیر نتیجه و ماحصل مسئله مذاکرات نفسگیر برجام نشان داد که مذاکره راه حلی برای رفع تحریم های ظالمانه نیست. بلکه برنامه تحریمهای غربی به نوعی علیه ما در حال تشدید شدن است.
وی تاکید کرد: راه حل ما اقتصاد مذاکراتی نیست بلکه اقتصاد مقاومتی است. کسی که بگوید مذاکره می کنم با کشورهای غربی اروپایی تا مشکلات اقتصادی حل شود ما در جواب می گوییم که شما مسئله اقتصاد را خوب درک نکرده اید وگرنه متوجه می شدید که مسیر مذاکره نفعی برای اقتصاد کشور ندارد.
وی تصریح کرد: دستگاه هایی که تحت عنوان اقتصاد مقاومتی در دولت یازدهم تنظیم شده اند گاهی باعث به انحراف کشاندن اقتصاد مقاومتی می شوند که از جمله آن می توان به فروش بالای نفت، بزرگنمایی تحریم ها، آزادسازی قیمت ها و اشاره کرد.
عبدالملکی تاکید کرد: از جمله برنامه های دولت در ضدیت با اقتصاد مقاومتی می توان به تحریف مفهوم اقتصاد مقاومتی، تنظیم برنامه هایی برای مقابله با تولید ملی و تخریب فرهنگ اقتصاد عمومی اشاره کرد. دولتمردان ما یا مفهوم اقتصاد مقاومتی را متوجه نشده اند یا عمدا به گونه ای رفتار می کنند که برداشت های دیگری از اقتصاد مقاومتی شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) بیان داشت: متاسفانه شعار ما نمی توانیم در حال تبدیل شدن به یک ادبیات شده است برخی در داخل تلاش می کنند که ما نمی توانیم را جایگزین ما می توانیم کنند.
وی تاکید کرد: الگوهای جدید قراردادی مانند IPC وابستگی ما را به غربی ها بیشتر می کند وابستگی به خارجی ها مضموم است اما وابستگی به غرب مضموم تر است. تسامح در برخورد با مفسدان اقتصادی فرهنگ اقتصادی را تخریب می کند. رئیس جمهور بیان کرد اگر مردم می خواهند همه تحریم ها برداشود باید به دولت اجازه دهند تا در همه موارد مذاکره کند سخن رئیس جمهور یعنی خدایی ناکرده می خواهند در مسائلی همچون موشکی، حقوق بشر و یا دست برداشتن حمایت از جبهه مقاومت هم مذاکره کنند.
عبدالملکی در پایان خاطرنشان کرد: اثرات اقدامات ضد اقتصاد مقاومتی در این دولت به قدری شدید است که اثرات مثبتی که در راستای اقتصاد مقاومتی برداشته شده است را از بین می برد.