مدیرکل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان اعلام کرد: حدود ۴۰ هزار دانشجوی خارجی در کشور حضور دارند و ۲۸ هزار نفر از این دانشجویان در دانشگاههای وزارت علوم تحصیل میکنند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،به نقل از وزارت علوم، عبدالحمید علیزاده در خصوص عملکرد سازمان امور دانشجویان و موضوع جذب و پذیرش دانشجویان خارجی گفت: در سال جاری مجموعاً ۳۵ دانشگاه در بحث جذب دانشجویان خارجی فعال شدند.
مدیرکل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان با اشاره به اینکه امسال، ۱۰ دانشگاه به جمع دانشگاههای میزبان دانشجوی بینالمللی اضافه شدند گفت: امسال تعداد دانشگاههای ما از ۲۵ به ۳۵ دانشگاه ارتقا پیدا کرد.
مدیرکل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان در خصوص تعداد دانشجویان خارجی در کشور گفت: حدود ۲۸ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاههای تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال تحصیل هستند، ۸ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاههای تحت پوشش دانشگاه آزاد اسلامی و ۳ هزار دانشجوی خارجی تحت پوشش وزارت بهداشت هستند.
وی ادامه داد: قریب به ۴۰ هزار دانشجوی خارجی در کشور حضور دارند و اگر این تعداد با دستور و تکلیفی که در برنامه ششم توسعه کشور دیده میشود مقایسه شود، ما میتوانیم اعلام کنیم که نه تنها مطابق برنامه پیش رفتهایم بلکه در سال دوم برنامه که سال جاری است جلوتر هستیم.
علیزاده درباره گستردگی رشتههای مورد تقاضای دانشجویان خارجی گفت: در حال حاضر میتوان رسماً عنوان کرد که تقریباً در تمامی رشتههایی که یک فرد خارجی مجاز به تحصیل در آن است دانشجوی خارجی داریم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اکثر متقاضیان دانشگاههای ایران از ۱۵ کشور پیرامون هستند خاطرنشان کرد: خدمات تخصصی و فوق تخصصی آموزش عالی ایران به متقاضیان خارجی در ۳ بخش پذیرش دانشجوی خارجی، طرحهای مشترک تحقیقاتی و ارتباطات از طریق پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان صورت میگیرد که در آموزش عالی به طور ویژه روی پذیرش دانشجویان تأکید داریم.
علیزاده خاطرنشان کرد: در برنامه سال ۱۳۹۸، قصد داریم کانون فارغالتحصیلان را به صورت متمرکز عهدهدار شویم؛ البته شیوه درستی نیست و شیوه صحیح آن است که همه دانشگاهها این کانون را داشته باشند و ما به آنها متصل شویم. برنامههای ما بر سه اصل مأموریت سپاری، تمرکززدایی و ارائه خدمات بر پایه بستر الکترونیک استوار است. در این زمینه هم اکنون در ۱۵ استان خدمات کنسولی را به صورت کامل به استانها تفویض کردهایم.