به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ علی عصمتی معاون دفتر امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی امروز در بازدید از مجتمع پرورش قارچ در ملارد گفت: قارچ به عنوان یک ماده غذایی مفید جایگزین خوبی برای مصرف برخی از پروتئینهای حیوانی است.
وی با اشاره به تولید سالانه حدود 120 هزار تن قارچ در کشور افزود: ایران بعد از کشورهای چین، ایتالیا، آمریکا، هلند، اسپانیا و فرانسه رتبه هشتم تولید قارچ در دنیا را دارد.
معاون دفتر امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچ اظهار داشت: کشور چین سالانه 5 میلیون تن قارچ تولید میکند و سرانه مصرف قارچ در دنیا 4 کیلوگرم و در ایران 1.2 کیلوگرم است.
عصمتی تصریح کرد: براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی تولید قارچ در سال 83 در کشور 15 هزار تن بوده است.
وی افزود: براساس آمار سال 93 سطح زیر کشت واحدهای قارچ کشور 95 هکتار و عملکرد آن 21 کیلوگرم در مترمربع است، در حالی که عملکرد تولید قارچ در سال 83 ، 13 کیلوگرم در مترمربع بوده است.
معاون دفتر امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچ تصریح کرد: عملکرد تولید قارچ در مترمربع در کشورهایی مانند هلند، بین 35 تا 40 کیلوگرم است که امیدواریم در پایان برنامه پنج ساله ششم عملکرد تولید قارچ را به حدود 25 کیلوگرم در مترمربع و در افق 1404 به حدود 30 کیلوگرم برسانیم.
وی بیان داشت: براساس آمار سال 93 وزارت جهاد کشاورزی تعداد واحدهای فعال این حوزه 680 مورد و حدود 80 واحد غیر فعال و نیمه فعال در کشور وجود دارد.
عصمتی تصریح کرد: براساس آخرین آمار اعلام شده توسط فائو از تولید قارچ در جهان در سال 2013 حدود 10 میلیون تن قارچ در جهان تولید شده است.
وی با اشاره به میزان صادرات قارچ اظهار داشت: براساس آخرین آمار گمرک در سال 94 ، 5 هزار و 600 تن قارچ با ارزش 11 میلیون دلار به کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق صادر شده است.
وی ارزش صادراتی هر کیلوگرم قارچ را سه دلار عنوان کرد و افزود: صادرات این میزان قارچ در مقایسه با سال 93 به لحاظ وزنی حدود 95 درصد و به لحاظ ارزشی بیش از 108 درصد افزایش داشته است.
وی به اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید، عملکرد و ترویج مصرف قارچ در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: بهرهگیری از رسانهها، ارتقای دانش فنی کارشناسان و بهرهبرداران، تکمیل و احداث پایانههای صادراتی از جمله اقدامات این وزارتخانه در این راستا است.