به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، به نقل از فدراسیون کشتی، پس از آنکه اتحادیه جهانی کشتی از طرح رنکینگ سیستم کشتیگیران، برای حضور در رقابتهای جهانی و در نهایت المپیک 20200 توکیو خبر داد، فدراسیون کشتی ایران، موفق شد مسابقات بینالمللی جام تختی را بعنوان یکی از مطرحترین و قدیمیترین تورنمنتهای بینالمللی دنیا، از سال 2018 میلادی، در طرح رنکینگ سیستم و سیستم سیدبندی قرار دهد.
البته ایران برای اجرای این امر با توجه به شرایط کشورهای عضو کمیسیون فنی و تسلط تمام و کمال روسیه در کمیسیون فنی اتحادیه جهانی، راه دشواری را پیش رو داشت، اما فدراسیون کشتی تلاش نمود، با پیگیریهای مستمر جایگاه این تورنمنت مهم بینالمللی را در میان برترین تورنمنتهای کشتی دنیا حفظ نماید.
امسال اتحادیه جهانی کشتی صرفا بازیهای المپیک 2016 برزیل، مسابقات جهانی اوزان غیر المپیکی و رقابتهای قارهای را در سیستم رنکینگ قرار داده، اما اعلام کرده از سال 2018 میلادی، چند تورنمنت بینالمللی دیگر از جمله جام تختی را نیز، در این طرح قرار خواهد داد. این طرح در نحوه حضور کشتیگیران در رقابتهای جهانی و نهایتا المپیک 2020 توکیو تاثیرگذار خواهد بود.
طبق اعلام اتحادیه جهانی، هر کشور میزبان از جمله ایران، میتواند در هر وزن در این مسابقات حداکثر 3 کشتیگیر داشته باشد و رقابتهای هر وزن (5 وزن در هر روز)، در 2 روز برگزار میشود که روز اول مسابقات مقدماتی، و روز دوم رقابتهای شانس مجدد، ردهبندی و فینال انجام میگیرد. ضمنا در روز دوم وزن کشی با 2 کیلوگرم ارفاق وزن و مسابقات در 10 وزن انجام خواهد شد.
به کشتیگیران نفرات اول تا پنجم هر وزن حاضر در جام تختی به ترتیب 8، 6، 4 و 2 امتیاز در طرح سیدبندی اتحادیه جهانی تعلق میگیرد. امتیازات کسب شده در هر سال برای معرفی برترین کشتیگیران سال در هر وزن، شامل حضور در رقابتهای جهانی، قارهای و 8 تورنمنت بینالمللی مذکور سالیانه محاسبه شده و در ابتدای هر سال میلادی مجدداً امتیازات از صفر محاسبه میگردد. در پایان هر سال بهترین کشتیگیران براساس این امتیازات معرفی میشوند.
اتحادیه جهانی کشتی، 8 تورنمنت بینالمللی در قارههای آسیا، آفریقا، آمریکا و اروپا را در این طرح قرار داده است که جام تختی یکی از این مسابقات است.
البته فدراسیون ایران ضمن پیگیری قرار گرفتن جام تختی در رنکینگ سیستم، معتقد است گرچه وجود رنکینگ سیستم در صورت جامعیت لازم میتواند حرکت جدیدی در وضعیت تورنمنتهای بینالمللی کشتی دنیا ایجاد کند، اما اگر فاقد انگیزههای فنی و مادی لازم باشد، تاثیر آنچنانی در بهبود شرایط نخواهد داشت.
امید میرود با توجه به حضور جام تختی در طرح سیدبندی در سال 2018 میلادی، سطح این جام بینالمللی با حضور کشتیگیران برتر در این رقابتها، بسیار بالاتر از سالهای قبل شود.