به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سید حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک به مناسبت جشن سالگرد انرژی هسته ای در مراسم گرامیداشت روز ملی فناوری هسته ای که عصر امروز در دانشگاه آزاد تهران شمال برگزار شد، گفت: مردان بزرگی از این سرزمین کمر همت بستند تا ملت ایران روی پای خود بایستد.
وی با اشاره به دانشجویان این دانشگاه ادامه داد: شما هم به فضای دانشگاهی و هم فضای مبادله اطلاعات آشنایی دارید؛ امروزه جنگ انرژی حاکم است و زمینه بهره برداری و ذخیره آن حائز اهمیت است، بنابراین باید توجه داشت که دانش قدرت می آورد، اگر ملتی بخواهد زنده بماند و حیات داشته و به استقلال و آزادی برسد باید در حوزه دانش قدرت حرف اول را بزند وگرنه نمی تواند راه به جایی ببرد.
نقوی حسینی با بیان اینکه اهمیت انرژی در عالم توسعه و پیشرفت، بویژه در زمینه علوم جدید و بنیادی نیاز حیاتی هر ملتی محسوب می شود، خاطرنشان کرد: تردیدی نیست اگر نیاز به انرژی هسته ای ضروری است، پس ملت ایران هم حق داشتن آن را دارد و باید در چارچوب قوانین بین المللی و رعایت آن حقشان را کسب کنند.
محمدرضا شاه به دنبال بومی سازی انرژی هسته ای در ایران نبود
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه ایران عضو آژانس بین المللی هسته ای است و این عضویت قبل از انقلاب اسلامی صورت گرفته و تا کنون وجود داشته است، گفت: قبل از انقلاب وقتی که ایران عضو آژانس بین المللی هسته ای شد مبلغ کلانی را در اختیار برخی کشورها گذاشت تا ما بتوانیم از محصولات تولیدی این کشورها استفاده کنیم؛ در واقع شاه به دنبال بومی سازی این انرژی در ایران نبود.
وی در ادامه افزود: در این رابطه 1000 میلیارد دلار به فرانسه پول داده شد تا برای ما فعالیت هسته ای انجام دهد، اما پس از انقلاب آنان هیچ فعالیتی در زمینه ای انرژی هسته ای برای ما انجام ندادند و بدهی ایران به این کشور هنوز وجود دارد.
نقوی حسینی خاطرنشان کرد: ما عضو آژانس هسته ای هستیم و باید در چارچوب «ان. پی. تی» فعالیت کنیم؛ البته تا کنون آنچه که ایران در زمینه انرژی هسته ای انجام داده و گزارش هایی که به آژانس انرژی هسته ای ارائه شده گواه همکاری ایران با آنان است، بنابراین چه زمانی که غنی سازی را آغاز کردیم و چه در ادامه آن تمام فعالیت های ایران به آژانس گزارش داده شده و این در حالی است که رئیس آژانس هسته ای در گزارش های خود می گوید ایران فعالیت غیرقابل اعتماد دارد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه تمام فعالیت ها و گزارش های ایران زیر نظر دوربین های آژانس شبانه روزی کنترل می شود، ابراز داشت: با وجود دوربین های آژانس چه طور می توان گفت که فعالیت های جمهوری اسلامی ایران در زمینه هسته ای غیرقابل اعتماد است؟!
وی در ادامه این همایش با انتقاد از عملکرد آژانس بین المللی در رابطه با محافظت از اطلاعات ایران در این آژانس اظهار داشت: فعالیت های آژانس باعث شد که رژیم صهیونیستی به اطلاعات ایران در آژانس بین المللی دسترسی پیدا کند که به این ترتیب زمینه شهادت تعدادی از دانشمندان ایرانی ایجاد شد و در تمام مراحل غربی ها همکاری های خود را با ما قطع کردند.
نقوی حسینی به بیان خاطره ای از بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس پرداخت و گفت: وقتی که با وزیر امور خارجه انگلیس جلسه ای را تشکیل دادیم و راجع به نفی سانتریفیوژ صحبت کردیم، او از پشت میزش بلند شد و از این مسئله بسیار تعجب کرد؛ زیرا نگاه او به ما این بود که ما ملتی عقب مانده هستیم و این دانش را نداریم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه کشورهای غربی تمام روابط علمی خود را با ما قطع کردند، افزود: طبق مقررات «ان. پی. تی»، آژانس در برابر ما که عضو این مقررات هستیم، فقط تکلیف ندارد، بلکه حق هم دارد، اما آژانس فقط تکلیف از ما می خواهد، پس حقوق ما چه می شود؟ آژانس موظف است امکانات لازم را در اختیار ما بگذارد، در صورتی که همیشه مانع از دسترسی ما به امکانات شده است؛ تا امروز ده ها گروه از آژانس به تحقیق و تفحص در تمام مراکز هسته ای ما پرداخته اند و ما هر گونه که آژانس خواسته با آنان همکاری داشته ایم.
نقوی حسینی: ما نمیتوانیم از فتوای صادره از ولی فقیه سرپیچی کنیم
وی در ادامه با بیان اینکه باید امکان بازرسی کاملاً تعریف شود و اینکه حتی ایران می تواند افراد بازدیدکننده را نپذیرد و به گروه دیگر از بازرسان اجازه ورود بدهد، تعریف شده باشد، گفت: واقعیت این است که طرف های غربی درک نمی کنند که وقتی ولی فقیه ما حکم صادر می کند ما نمی توانیم خلاف آن را انجام دهیم.
نقوی حسینی در ادامه افزود: اعضای 1+5 دور جدید مذاکرات را آغاز کردند و تا کنون جمهوری اسلامی ایران مستندات خود را به آنان ارائه داده است، اما آنان میز مذاکرات را ترک می کنند و بعد می گویند ایران با آنان همکاری نمی کند، در صورتی که ایران همیشه مشخص و شفاف در مذاکرات با 1+5 شرکت کرده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه در نشست 1+5 آلماتی ایران پنج پیشنهاد را مطرح کرده است، خاطرنشان کرد: پس از اجلاس 1+5 آلماتی مقرر شد که اشتون با مشاوران خود این موضوع را مطرح کند و بعداً پاسخ دهد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران سه خط قرمز دارد که هیچ گاه از آن عبور نخواهد کرد، تصریح کرد: اول اینکه انرژی هسته ای را حق خود می دانیم و در هیچ گفت و گویی که علیه این حق باشد شرکت نمی کنیم، در صورتی 1+5 تلاش می کند که ضد آن را اثبات کند؛ دوم اینکه برای پیشرفت کشور هر گاه به اورانیوم غنی سازی شده نیازمند باشیم حتی اگر 30 درصد هم باشد حتماً آن را تهیه می کنیم؛ زیرا ما به غربی ها اعتماد نداریم و بارها پیشنهاد آنان را پذیرفته و به آن عمل کرده ایم، اما آنان به وعده های خود عمل نکرده اند.
نقوی حسینی در ادامه افزود: در مذاکرات گذشته اعلام کردیم که ما نیازمند اورانیوم 20 درصد و صفحه سوخت هستیم و قرار بود که روسیه و فرانسه در این زمینه با ما همکاری کنند که هیچ کدام از آنان این همکاری را انجام ندادند که ما مجبور شدیم خود به تهیه صفحه سوخت بپردازیم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان کرد: سوم اینکه در عرصه بین المللی آمادگی داریم با صاحبان فناوری انرژی هسته ای همکاری دو جانبه داشته باشیم به شرط اینکه ضمانتی وجود داشته باشد؛ زیرا ما به تعهدات خود عمل می کنیم، اما آنان نیازهای ما را تامین نمی کنند؛ این در حالی است که ما برای پیشرفت کشور تمام تلاش خود رابه کار می گیریم.
نظام سلطه می خواهد که ایران زیر سلطه آنان باشد
وی با بیان اینکه تا کنون 22 قطعنامه از سوی آژانس بین المللی هسته ای صادر و در آن اعلام شده که ایران در فعالیت های هسته ای خود هیچ گونه انحرافی ندارد، ابراز داشت: اما ادعای دیگری وجود دارد؛ آنان با انرژی هسته ای کاری ندارند، بلکه چون سرکردگی نظام سلطه را برعهده دارند، می خواهند ما زیر سلطه آنها باشیم و معتقدند ما می توانیم زیر نظر آنها حتی بمب هسته ای هم بسازیم.
نقوی حسینی گفت: در گذشته ما سطح پایینی از علم و صنعت را داشتیم، اما امروزه نمایندگان ما در آژانس هسته ای به کشورهای غربی می گویند که آمادگی داریم دانش هسته ای خود را در اختیار شما بگذاریم، بنابراین دعوا بر سر این مسئله است؛ تا کنون نمایندگان ما شش بار با آژانس گفت و گو کرده و به آنان گفته اند که سوالات شما را پاسخ می دهیم به شرطی که بعد از هر سوال بگویید که از پاسخ آن سوال قانع شده اید؛ این در حالی است که بعد از نشست، آمانو می گوید ما به فعالیت هسته ای ایران اعتماد نداریم.