به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»،در این همایش دو روزه که 24 و 25 اردیبهشت با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمد جواد ابوالقاسمي، معاون بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین دین پرور، ريیس بنیاد نهج البلاغه، محمد حسین مهدوی مهر، مسئول جامعهالمصطفی مشهد و گلآغ اوز، ريیس انجمن فرهنگی حسین قاضی تربه سی برگزار شد، بیش از 60 مقاله در قالب سخنرانی ارايه شد.
در مراسم افتتاحیه این همایش، ابوالقاسمی به جایگاه نهضت عاشورا در تداوم نهضت جهانی اسلام اشاره کرده و توجه همه فرق و مذاهب اسلامی به نقش بیبدیل قیام عاشورا در زنده نگه داشتن ارزشهای دینی در بین جوامع بشری تاکید کرد.
همچنین گلآغ اوز، ضمن ارايه گزارشی از روند شکلگیری همایش بینالمللی کربلا با مشارکت رایزنی فرهنگی ایران در آنکارا به حضور سخنرانانی از کشور های بلغارستان ، نروژ ،ایران، سوریه ، عراق، افغانستان ، آذربایجان و پاکستان در این مراسم اشاره کرد و اهمیت مراسم محرم و عاشورا دربین ملتهای اسلامی را یاد آور شد.
همچنین در مراسم افتتاحیه این همایش قطعاتی از موسیقی آئینی کربلا از سوی یاشار بهنود و شهرام صدقیانی، هنرمندان تبریزی اجرا شد که مورد توجه حاضران قرار گرفت.
بعد از مراسم افتتاحیه، سخنرانیها و ارايه مقالات در دو سالن اصلی همایش ادامه یافت. در این همایش دو روزه جمعی از شخصیتهای علمی، فرهنگی و دانشگاهی ترکیه از جمله نامیک زیبک وزیر فرهنگ و توریسم سابق ترکیه نیز شرکت داشتند.
نامیک زیبک در سخنرانی خود با اشاره به نقش امام خمینی(ره) به عنوان مجدد نهضت کربلا و قیام عاشورا در اواخر قرن بیست ، مقاومت ملت ایران را در برابر امپریالیسم آمریکا را ستود و آن را نشانه پیروی راستین ملت ایران از قیام امام حسین(ع ) دانست. وی همچنین قیام عاشورا را تنها عامل ماندگاری اسلام بعد از پیامبر (ص ) دانست و افزود اگر آن قیام صورت نمی گرفت اثری از اسلام باقی نمیماند.
جمال الدین دین پرور در سخنرانی خود به تحلیلی تاریخی از نهضت کربلا پرداخت ومقاله خود را با موضوع "امام حسین در نگاه امام علی(ع)" ارايه داد . ایشان فلسفه قیام عاشورا را امر به معروف و نهی از منکر دانسته و قیام آزادیخواهانه امام حسین(ع) را به عنوان سرمشق تمام قیامهای عدالتخواهی دانست.
ابوالقاسمی سخنرانی خود را به موضوع« رمزهای جاودانگی قیام عاشورا » اختصاص داد و با مقایسه واقعه کربلا با بسیاری از حوادث تلخ تاریخی به رمزهای ماندگاری این نهضت پرداخت. ایشان در سخنرانی خود عوامل موثر در جاودانگی نهضت عاشورا را برشمرد واز جمله به الهی بودن این قیام وخالص بودن اهداف آن برای رضای الهی اشاره کرد .
سخنران دیگر این مراسم مهدوی مهر، با موضوع شهر کربلا و تاریخ کربلا به سخنرانی پرداخت و با ارايه پاورپوینت و تصاویری از راهپیمایی میلیونی شیعیان در مراسم اربعین شهر کربلا حاضران را تحت تاثیر قرار داد.
گفتني است، در حاشیه این همایش دو روزه، ابوالقاسمی دیدارهای متعددی با شخصیتهای علمی و فرهنگی کشورهای مختلف اسلامی داشت که در خصوص نحوه همکاریهای فرهنگی مشترک در آینده با آنها به بحث و گفتگو پرداخت و ارتباطات مستمر آنها را برای برگزاری همایشهایی از این دست در جهت شناخت تحلیلی از ائمه هدی(ع) خواستار شد.
در روز پایانی این همایش سخنرانان و مهمانان حاضر در همایش در مزار حسین قاضی یکی از زیارتگاههای مورد توجه محبین اهل بیت(ع) در آنکارا حاضر شدند.