به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام حسینی شاهرودی امروز در ششمین طرح ضیافت اندیشه استادان در کارگاه معرفت شناسی اسلامی در دانشگاه فردوسی مشهد، هدایت را هدف اصلی دین دانست و گفت: هدایت انسان به قدری اهمیت دارد که خداوند برای وی به طور پیوسته انبیاء را فرستاده است.
وی با اشاره به اینکه انسانها میتوانند با اندک تعقل به خدا شناسی برسند، تصریح کرد: نقش ما و خداوند در این عالم چیست؟ آیا خداوند امور را انجام میدهد و ما ناظر هستیم یا ما امور را انجام میدهیم و خداوند ناظر و یا هر دو امور را انجام میدهیم؟
حجت الاسلام حسینی شاهرودی ضمن بیان این مطلب که راه حل نهایی نگاه کردن به دیدگاههای فلسفی پیشین است، خاطرنشان کرد: البته آنچه را که باید از این فلسفهها به دست آوریم باید با استفاده از آثار انبیاء باشد. پاسخ این پرسشها را عقل بشری نمییابد و چنانچه فردی هم یافته با نگاه انداختن به متون نبوی یافته است.
وی با تاکید بر اینکه کار انبیاء تا قرنها جایگزین ندارد، بیان داشت: چنانچه انبیاء نبودند انسانها برخی مسائل را متوجه نمیشدند و یا حداقل این است که مسائل را به این زودیها متوجه نمیشدند.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه در رابطه با تزکیه گفت: یک بخش از تزکیه را انسانها خود میفهمند و امکان ندارد که متوجه نشوند و در این شکی نیست که انسانها میتوانند خود و هم نوعان خود را تربیت کنند.
حجت الاسلام حسینی شاهرودی با اشاره به این نکته که انسان تاکنون جز از طریق قهر و غلبه اصلاح نشده است، تصریح کرد: نخستین نشان دین داری فهم و به دنبال آن معرفت داشتن است.
وی با بیان اینکه در مجموع انسانها رو به سوی مقصد خود هستند، یادآور شد: بر اساس مبانی دینی نسل انسان تا به کمال خودش نرسد، منقرض نمیشود.