به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سعید شعرباف شب گذشته در مراسم «ضیافت اندیشه دانشگاه بینالملی امامرضا(ع) مشهد» در جمع دانشجویان این دانشگاه، در خصوص اهمیت پرداختن به پرونده هستهای کشور گفت: به چند دلیل پرداختن به این مسئله برای ما اهمیت دارد که اولین آن این است که موضوع هستهای نه فقط مربوط به امروز بلکه به آینده کشور هم مرتبط است.
وی با یادآوری این مسئله که در کشور حدود یک میلیون بیمار سرطانی وجود دارند که برای درمان نیاز به شیمی درمانی دارند، افزود: کشور برای درمان این بیماران تا پنج سال سوخت غنی شده دارد؛ اما بعد پنج سال برای سوخت غنی شده باید از کشورهای دیگر درخواست کنیم.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه مسئله هستهای دعوای سانترفیوژ و ماشین نیست، بلکه موضوع 50 سال آینده کشور است، تصریح کرد: اینکه بگویم کشور ما دارای نفت است و از استخراج زیاد آن ابراز خوشحالی کنیم صحیح نیست، زیرا طبق گفته کارشناسان نفت ایران تا 50 سال آینده به اتمام خواهد رسید.
شعرباف ادامه داد: این درحالی است که کشور آمریکا با ذخیره کردن هشت میلیون نفت، بالاترین ذخیره نفت را به خود اختصاص داده و هر زمانی که در ذخایر نفت این کشور تغییری حاصل شود در فضای نفتی دنیا این تغییرات احساس خواهد شد.
این استاد دانشگاه با ابراز تاسف از اینکه با وجود این واقعیات برخی در داخل میگویند ما نفت داریم انرژی هستهای را میخواهیم چکار؟، بیان داشت: دلیل دوم برای پرداختن به پروندههستهای ایران این است که پرداختن به این مسئله میتواند ملاک و معیاری برای فهمیدن مشکل اصلی غرب با ایران باشد.
موضوع هستهای در دانشگاههای کشور به صورت عوامانه بحث میشود
شعرباف با انتقاد از این امر که متاسفانه موضوع هستهای در دانشگاههای کشور به صورت عوامانه بحث میشود گفت: به طور مثال برخی در این جلسات عنوان میکنند:« انرژی هستهای ضایعاتی دارد که بسیار مضر است»، این همان سبک شاه قاجار میباشد که نفت را به دلیل اینکه بوی بدی داشت به انگلیس داد.
این استاد دانشگاه یادآور شد: غربیها در اواخر جنگ تحمیلی، قیمت نفت را به هشت دلار رساندند و با توجه به اینکه با این شرایط نمیشد کشور را اداره کرد، رهبر معظم انقلاب سیاست حرکت به سمت هستهای شدن را مطرح کردند و همانگونه که مشاهده میکنید در مدت هشت سال توانستیم چیزی بسازیم که تا حدودی برای ما غنی سازی را انجام میداد.
وی یکی از اشتباهات در زمینهای هستهای را ساخت نیروگاه نظنز در مکان نامناسب دانست و گفت: این نیروگاه به راحتی میتواند مورد حمله دشمنان قرار گیرد، یکی از دلایلی که آمریکا اعلام کرد شما میتوانید در نیروگاه نطنز غنی سازی داشته باشید همین موضوع میباشد.
شعرباف ادامه داد: خوشبختانه نیروگاه فوردو در جای مناسب و صحیحی ساخته شده به طوری که آمریکا نمیتواند به آن مکان حمله کند، به همین دلیل با غنی سازی در این نیروگاه مخالف است.
این استاد دانشگاه با تاکید بر این موضوع که اسرائیل از رشد مردم ایران هراس دارد، گفت: اسرائیل اعلام کرد که ما از رشد ایران نگران هستیم. بسیار عجیب است که دشمنان مسیر رشد ما را درک کردهاند و نگرانند که 30 سال آینده باید با ایران چگونه برخوردی داشته باشد؛ اما خودمان متوجه آن نیستیم.
وی به این نکته که امروز دشمن از ما میخواهد تا غنیسازی نکنیم و گفتهاند ما به شما سوخت غنیشده را میدهیم، اشاره و تصریح کرد: مهمترین تکنولوژی این است که شما از غنیسازی پنج درصد به صورت جهشی به 20 درصد برسید که در برخی کشورها این فرآیند حدود شش سال به طول انجامید.
شعرباف با یادآوری این موضوع که دانشمندان ایران در کمتر از این زمان توانستند به غنیسازی 20 درصد برسند، افزود: زمانی که ایران هنوز به غنیسازی 20 درصد دست نیافته بود، سوخت نیروگاه تهران در حال تمام شدن بود که این مسئله کشور را برای تولید داروهای بیماران سرطانی با مشکل جدیدی روبرو میکرد.
عضو هیات علمی دانشگاه امام رضای مشهد خاطرنشان کرد: ایران به واسطه دو کشور ترکیه و برزیل از آمریکا سوخت غنیشده 20 درصد را درخواست کرد؛ اما آنان حاضر به دادن این سوخت به کشور ما نشدند و از ما امتیازاتی هم میخواستند.
وی ادامه داد: ایران تصمیم گرفت که خود در زمان کوتاه به غنیسازی 20 درصد برسد و با کمک دانشمندان بزرگی چون شهید شهریاری توانست در مدت زمان اندک به این امر مهم دست بیابد.
برخی معتقدند به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی باید با غرب مصالحه کنیم!!
شعرباف با انتقاد از افرادی که میگویند به دلیل وضع اقتصادی بد باید امروز در مذاکرات با طرف مقابل کمی مصالحه داشته باشیم تا این اوضاع بهتر شود، بیان داشت: کشور با 28 تحریم مواجهه است که فقط پنج مورد از آن مربوط به هستهای است؛ اما مابقی با موضوعات مانند تروریسم، جبهه مقاومت، حقوق بشر و حمایت از حزبالله لبنان مرتبط میباشد.
وی در ادامه مهمترین تحریمها علیه کشور را برشمرد و بیان کرد: تحریم بانک مرکزی که بدترین تحریم در طول تاریخ دنیاست یکی از تحریمهای غرب علیه ایران است که به دلیل مقاومت ما بسیاری از کشورها از پابرجا ماندن شگفت زده شدهاند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه جرم ایران در تحریم بانک مرکزی چیزی غیر از موضوع هستهای است، در ادامه در رابطه با تحریم شرکت سوئیفت، یادآور شد: این شرکت بانکهای ایران نظیر بانک سینا را به دلیل اینکه یکی از سهامداران بنیاد مستضعفین است را تحریم کرد.
شعرباف تحریمهای کشترانی، بانکهای عامل، هواپیمایی و شرکت ملی نفتکش را از دیگر تحریمهای مهم غرب علیه ایران دانست و گفت:در بیانیه ژنو قرار بود که تحریم هواپیمایی برداشته شود؛ اما در این مدت دیدیم که این امر صورت نگرفت و 13 تن طلایی که قرار بود در مدت 19 ماه به ایران برسد، بعد از یک سال و نیم به ایران انتقال یافت.
پس از لغو تحریم پژو، شرکت پژو در ایران قرارداد خود با دانشگاه فردوسی را لغو کرد!!
وی با یادآوری این مطلب که قبل از تحریم ایران، کارخانه پژو به دانشگاههای کشور اعتمادی نداشت و از قطعات فرانسوی استفاده میکرد، خاطرنشان کرد: بعد از تحریمها این کارخانه پروژههایی به دانشگاه فردوسی داد و این باعث فعال شدند دانشجویان رشته مهندسی شد که قبل آن بسیار کم کار بودند.
این استاد دانشگاه یکی از اتفاقات بیانیه لوزان را باز شدن تحریم شرکت پژو بر روی ایران برشمرد و گفت: بعد از این امر نخستین اتفاقی که در ایران رخ داد این بود که کارخانه پژو قرار داد خود را با دانشگاه فردوسی مشهد لغو کرد و این در حالی بود برخی از روزنامههای کشور تیتر زدند که دلارهای نفتی و کارخانه پژو به ایران بازخواهد گشت!
شعرباف با بیان این نکته که تحریم مانند یک چاقوی دولبه میماند، بیان کرد: تحریمهای نفت برای ما اثرگذار بود. زمانی کشور دو میلیون بشکه نفت میفروخت که با تحمیل تحریمها این میزان به یک و نیم میلیون بشکه کاهش یافت.
وی ادامه داد: درنیمه اسفندماه سال 90، آمریکا با تاکتیک توانست ایران را از نظر نفت تحریم کند و این درست زمانی بود که برخی از مدیران ما خواب بودند و ما مجبور شدیم که نفتمان را در بازار سیاه بفروشیم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه آمریکا با اسلام خنثی، دشمن نیست، گفت: آمریکا با اسلام ناب محمدی(ص) دشمن است و تا زمانی که این اسلام باشد این اتفاقات هم خواهد بود.