اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- یادداشت دانشجویی؛ آزادسازی حلب به عنوان شهر و منطقه ای راهبردی و پایتخت تجاری سوریه پس از 4 سال اشغال تکفیریهای داعش و سایر گروههای تروریستی، گام مهمی در سلسله گامهای جبهه مقاومت بود که بازتاب گستردهای داشت. اهمیت و تأثیرگذاری این پیروزی به سبب آن است که حلب نقطه کانونی تمرکز گروههای مسلح تکفیری مخالف دولت سوریه بود و به دلیله همجواری با ترکیه عقبه راهبردی پشتیبانی و حمایتی از تروریستها از طریق این شهر بود و با تصرف حلب به دست گروههای مقاومت فشار شدیدی بر تروریستها حاکم شد.
آزادسازی حلب علاوه بر آنچه گفته شد، باعث تأثیر جدی در تقویت روحی جبهه مقاومت و تضعیف روحی دفاعی و تهاجمی جبهه مقابل گردید و تأثیر زیادی در تحولات آینده خواهد داشت.
تلاش گسترده و چند لایهای از سوی قدرتهایی چون آمریکا برای حفظ حلب در دست تروریستها صورت گرفت. حتی کشورهایی چون آمریکا و انگلیس و فرانسه با هدف دادن تنفس مصنوعی به گروههای تروریستی با آتشبس موافق بودند و همزمان قصد داشتند که کمکهای تسلیحاتی به تروریستهای حلب انجام دهند. درواقع زمانی که روسیه اعلام کرد که محمولهها را بازرسی خواهند نمود، کشورهای نام برده شده از ارسال محموله خودداری نمودند.
از مهمترین عواملی که موجب شد حلب آزاد شود، هماهنگسازی نیروهای جبهه مقاومت که متشکل از نیروهای سپاه، ارتش سوریه، نیروهای روسیه، بسیج سوریه و حتی نیروهای عراقی و افغانی و... بوده است. همه این گروهها دارای دیدگاههای متفاوتی میباشند و از زاویه دیدگاهی خود، مسائل سوریه را مورد توجه قرار میداند.
به عنوان مثال مرزهای سوریه برای حزب الله لبنان اهمیت زیادی دارد. روسیه نیروهای خود در سوریه را به دلایل ملاحظات امنیتی خود در قسمت های مورد علاقه اش در سوریه فرستاد ودر همین راستا نیروهای مدافع ایرانی، عراقی، افغانستانی و شیعیان که برای مبارزه با داعش به سوریه اعزام میشدند با عشق و علاقه و دفاع از حرم حضرت زینب سلام الله علیها پا به میدان مبارزه گذاشتند و با داعش می جنگیدند و به مقام والای شهید میرسیدند.
از اهداف اصلی داعش در دیرالدور را می توان نفت سوریه دانست و داعش برای پول نفت و منافع اقتصادی درآن منطقه قرار داشتند و آنچه گفته شد سبب میشده که هر کدام از نیروهای مدافع سوریه به نقطهای روند و به اعتقاد بنده آنچه سبب آزادسازی با موفقیت حلب شد این بود که تمامی نیروهای مدافع حرم با برنامهریزیهای انجام شده توسط جمهوری اسلامی، حلب را کانون مبارزه با داعش قرار دادند و درنهایت هم منجر به پیروزی و آزادسازی حلب شد و این نشان از هنر و توانایی استراتژیک ایران میباشد، البته تاکتیک های مورد نیاز منطقه حلب توسط ایران نقش بسزایی در این پیروزی ایفا کرده است.
در این شرایط میتوان گفت که روسها از اولویتهای خود از مبارزه در سوریه گذشتند و اولویت ایران را ترجیح دادند.
1 سال آینده سال حساس و مهمی برای تحولات سوریه خواهد بود، چرا که اگر باز هم پیروزیهایی در حلب طی یک سال آینده به دست آید، این به این معنا خواهد بود که خطر از سوریه رفع شده است و ثبات به سوریه برخواهد گشت.
آمریکا یک مشکل اساسی در سوریه دارد و آن نداشتن تکیهگاهی محکم میباشد. در حال حاضر آمریکاییها قصد دارند کار با روسیه را آغاز کنند و یک جبهه 4 ضلعی (آمریکا، تریکه، روسیه و سوریه) ایجاد کنند. آمریکاییها دیگر فهمیدهاند که توانایی برکناری بشاراسد از سوریه را ندارند و به این نتیجه رسیدهاند که باید کاری کنند تا سوریه در زمین آنها بازی کنند. در قالب یک طرح بینالمللی و نه با کمک ایران، هرچند بعید بنظر میرسد که روسیه کوچکترین همکاری در قالب طرح آمریکاییها انجام دهد و غرب به خوبی میداند که این پیروزی (آزادسازی حلب) اگرچه اولاً به ملت بیگناه سوریه تعلق دارد، ولی در افکار عمومی جهان به عنوان یک پیروزی بزرگ و تاریخی برای ایران جا خواهد افتاد و این پیروزی موجب افزایش جاذبه و بازتاب بیشتر انقلاب اسلامی نه تنها در منطقه خاورمیانه بلکه در دنیا خواهد شد.
آمریکا، رژیم صهیونیستی، انگلیس و فرانسه و عربستان در منطقه خاورمیانه به هیچ وجهی فکر نمیکردند که ایران بتواند یک جبهه جهانی – منطقهای را شکست دهد.
وحیدسلوکی؛ کارشناس ارشد مسائل سیاسی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.