به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر منصوره میرزایی افزود: هر سال هزاران نفر از درد پوسیدگی دندان رنج می برند و پوسیدگی های وسیع تر منجر به از دست دادن دندانهایشان می شود و فرد ساعت های بیشماری از عمرش را صرف درمان دندان هایش می کند و از نظر اقتصادی هزینه بسیاری متحمل می شود.
دانشیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: از نظر اقتصادی ۵ تا ۱۰ درصد کل هزینه هایی که صرف بهداشت عمومی جامعه می شود مربوط به هزینه های دندان پزشکی است که منشا شروع آن پوسیدگی است.
این متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی افزود: در اغلب کشورهای صنعتی جهان پوسیدگی دندان چهارمین بیماری گرانقیمت و پرهزینه ترین بیمار به حساب می آید و بار اقتصادی سنگینی را به جامعع تحمیل می کند .
وی، پوسیدگی دندان را یک بیماری عفونی دانست و گفت: وقتی فرد به آن دچار می شود و درمان نشود دندان های مجاور قرینه خود را هم درگیر می کند .
میرزایی، یکی از شایع ترین علل پوسیدگی دندان ها را استفاده بیش از حد مواد قندی در طول شبانه روز دانست و افزود: اگر در کنار استفاده از مواد قندی، بهداشت هم ضعیف باشد و میزان فسفر و کلسیم دندان ها نیز کم باشد، منجر به تشدید پوسیدگی ها می شود.
وی، بهترین راه پیشگیری از پوسیدگی دندان ها را استفاده از وعده های غذایی منظم و شستن دندان ها بعد از خوردن مواد قندی عنوان کرد و گفت: استفاده از مواد فیبردار مانند هویج، سیب، لبنیات شامل کشک، ماست، پنیر که ضد پوسیدگی هستند، کمک به پیشگیری از پوسیدگی دندان ها می کند.