از ابتدای شیوع کرونا تا کنون افرادی زیادی با مراجعه به مراکز درمان خواستار آزمایش کرونا بر روی خودشان شدند اما در میان هموراه سوال های زیادی وجود داشت.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، از ابتدای شیوع کرونا تا کنون افرادی زیادی با مراجعه به مراکز درمان خواستار آزمایش کرونا بر روی خودشان شدند اما در میان هموراه سوال های زیادی وجود داشت، در زیر مطالبی که درباره تستهای تشخیصی کووید ۱۹ را می خوانید:
- در ایران فعلاً سه نوع تست برای تشخیص بیماری کرونا وجود دارد: تست مولکولی یا پی سی آر (PCR)، تست سرولوژیک و تست رپید آنتی ژن.
- تست مولکولی (PCR) برای تشخیص قطعی بیماری استفاده میشود.
- تست سرولوژیک برای بررسی سطح آنتی بادی و ابتلای قبلی افراد استفاده میشود.
- تست سرولوژیک مشخص میکند آیا فرد قبلا به ویروس کرونا مبتلا شده است یا نه؟
- تست سرولوژیک برای بررسی وضعیت سطح ابتلای جامعه به عفونت و انجام مطالعه به منظور تعیین الگوی بیماری در کشور و پیشگوئی شرایط آینده گسترش بیماری در جامعه استفاده میشود.
- تست رپید در مقایسه با PCR (پی سی آر)، ارزش تشخیصی کمتری دارد و برای تشخیص سریع بیماری استفاده میشود.
- تعرفه انجام تست (پی سی آر) PCR در بخش دولتی و خصوصی ایران، به ترتیب ۲۳۰۳۸۰۰ و ۵۸۶۵۸۰۰ ریال است.
- دقت تست رپید برای شناسایی افراد مبتلا به کرونا وابسته به زمان انجام تست در دوره بیماری است.
- اگر تست رپید برای شناسایی افراد مبتلا به کرونا که داری علایم هستند قبل از روز پنجم پس از علامت دار شدن انجام شود دقت بیشتری دارد، ولی پس از آن به شدت کاهش مییابد.
- اگر تست رپید برای شناسایی افراد مبتلا به کرونا که فاقد علامت هستند قبل از روز ۵ تا ۷ پس از تماس با بیمار مبتلا به کرونا انجام شود دقت بیشتری دارد، اما پس از آن به شدت افت میکند.
- رپید تست زمانی انجام میشود که شیوع بیماری زیاد است و امکانات انجام تست (پی سی آر) PCR جوابگو نیست.
- در صورتی که نتیجه رپید تست در افراد دارای علامت کرونا منفی باشد باید دو روز دیگر تکرار شود، اگر باز هم منفی بود، انجام تست (پی سی آر) PCR ضروری است.
- کنترل روزانه علایم، قرنطینه خانگی و رعایت نکات بهداشتی در افراد علامت دار و یا بدون علامت در تماس نزدیک با فرد علامت دار، علیرغم تست منفی رپید توصیه میشود.